Increderea intre furnizori si clienti este foarte importanta. Acest lucru este valabil mai ales in cazul mediului de astazi al securitatii IT. Ca societate comerciala germana, G DATA este obligata sa respecte legislatia germana privind confidentialitatea datelor. Declaratia "Datele mele raman in Europa" depaseste acest aspect. Cu discutiile in curs despre activitatile agentiilor de informatii rusesti din SUA, precum si despre actiunile NSA in Europa, are o importanta si mai mare.
Spion vs. Spion: situatia confuza ii face pe oamenii sa fie mai atenti
Nu cu mult timp in urma, SUA au decis ca agentiile federale nu vor mai folosi solutii de securitate dezvoltate in Rusia. Autoritatile banuiau ca serviciile de informatii ruse ar putea sa le foloseasca pentru a avea acces la sistemele lor. Aceasta decizie nu a facut ca doar companiile sa isi regandeasca strategia, ci si utilizatorii casnici. Cu toate acestea, nu numai furnizorii de securitate IT din Rusia sunt acum obligati sa se supuna unui control sporit in ceea ce priveste confidentialitatea si protectia datelor. Acelasi lucru este valabil si pentru solutiile americane. Spre deosebire de Germania, companiile nu au niciun temei juridic care sa le permita sa refuze influenta statului. Acestea sunt obligate prin lege sa coopereze intens cu agentiile de informatii, cum ar fi NSA. Companiile care refuza sa faca acest lucru, sunt in pericol de a fi scoase din activitate, asa cum s-a intamplat cu cativa ani in urma cu Lavabit.
Backdoors? Nu, multumesc!
G DATA a semnat angajamentul "No Backdoor" al companiei TeleTrust inca din 2011. Compania se angajeaza astfel sa nu includa in programe portitele de securitate utilizate de agentiile de informatii, precum si sa nu distribuie sau sa redirectioneze datele.
Datele mele raman in Europa - garantat!
Germania are legi foarte stricte privind protectia datelor si G DATA garanteaza ca le va respecta. Aceste legi sunt in continuare consolidate de Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR), care va fi obligatoriu din punct de vedere juridic din 25 mai 2018 pentru toate intreprinderile care opereaza date in Europa. In esenta, GDPR afirma ca stocarea si colectarea informatiilor de identificare personala (PII) trebuie sa fie redusa, iar G DATA indeplineste deja aceasta cerinta. Orice PII stocat, cum ar fi numele si prenumele, precum si datele de telemetrie, cum ar fi detectarea malware-ului pe computerul unui client, au fost reduse la minimul necesar. Asta garanteaza o protectie maxima a confidentialitatii tuturor clientilor G DATA.
G DATA garanteaza, in plus, ca orice date despre clienti sunt procesate si stocate exclusiv in Europa. Un studiu efectuat de G DATA in randul IMM-urilor arata ca 90% dintre acestea considera ca este "important" sau "foarte important" ca datele sa fie stocate in Europa.
G DATA Software AG are sediul in Bochum, Germania. Orasul este unul dintre punctele europene fierbinti pe harta securitatii cibernetice. Primul software antivirus din lume a fost dezvoltat aici, motiv pentru care se afirma ca G DATA este compania inventatoare a software-ului antivirus. Astazi, peste 500 de angajați se asigura ca utilizatorii casnici si companiile sunt in siguranta in lumea digitala. Ceea ce este unic in industrie ,este ca cercetarea si dezvoltarea se fac exclusiv in Germania. Suportul si asistenta sunt localizate, de asemenea, tot in Bochum – alaturi de echipele de dezvoltatori.
Rezultatul: recenzii excelente ale clientilor.