Cum poți să scazi costurile software cu ajutorul platformelor low-code?

24 Feb 2023

Conform Gartner, la nivel internațional, piața tehnologiei de low-code va crește cu 20% în 2023, fiind estimată la aproape 27 de miliarde de dolari.

Cum poți să scazi costurile software cu ajutorul platformelor low-code?

Companiile care au în plan creșterea accelerată prin tehnologie vor lua în considerare, tot mai mult, dezvoltarea soluțiilor folosind low-code, ca strategie de automatizare personalizată a propriilor procese și activități organizaționale.

Ce sunt tehnologiile de dezvoltare low-code?

Platformele de tip low-code sunt ecosisteme dedicate dezvoltării software, care au la bază concepte și componente ce pot fi folosite inclusiv de programatorii care nu au un nivel avansat de experiență, bazându-se pe componente vizuale sau pe sisteme de tip drag & drop. Abordarea low-code oferă ca beneficiu principal execuția mult mai rapidă a unor aplicații software, fără a fi nevoie de a scrie un cod avansat. Practic, platformele de tip low code încapsulează tot ceea ce este funcțional în partea din spate a unei aplicații software, în timp ce utilizatorii selectează vizual și conectează elemente reutilizabile, ce reprezintă anumite capabilități, pentru a crea un flux de programare vizat.   

Care sunt principalele beneficii ale tehnologiilor low-code?

Conform Gartner, până în 2024, o treime dintre furnizorii de tehnologie vor concura cu cei non-tehnici în proiecte similare. Acest lucru înseamnă o democratizare a accesului la aplicații software personalizate fiecărei industrii, obiectiv de business, tip de departament sau de nevoi, fără ca toate soluțiile să fie dezvoltate doar de programatori experimentați.

Odată ce o echipă alege să utilizeze o platformă low-code pentru automatizarea proceselor interne, departamentul de IT se poate concentra pe alte provocări sau oportunități, cum ar fi proiecte strategice, transformarea digitală, securitate.

Una dintre cele mai des întâlnite probleme din piața software este aceea că volumul de proiecte software este mai mare decât resursa umană care să poată răspunde cerințelor. Platformele low-code vor fluidiza livrarea proiectelor, contribuind la o livrare mai rapidă a produselor finale, fără a mai fi nevoie de alte servicii complementare (mentenanță, tichete de asistență).

Ce tipuri de aplicații software poți să construiești cu ajutorul platformelor low-code?

Segmentul aplicațiilor software este unul dinamic și este generat de cerințele din piață, de nevoile fiecărei industrii sau de perspective de creștere și dezvoltare accelerată (previziuni). Platformele de low-code sunt ideale pentru soluțiile care trebuie să fie lansate rapid: aplicații inovatoare, soluții software care deservesc buna funcționare a unor servicii, aplicații software de management operațional.

Când este recomandat să te gândești serios la tehnologii low-code?

Automatizarea unor procese manuale, creșterea eficienței interne și reducerea costurilor în contextul menținerii calității pot fi făcute cu succes cu ajutorul tehnologiilor low-code. Cele mai multe platformei low-code includ fluxuri de automatizare a activităților, ceea ce face ca utilizatorii să se apropie mai mult de specificul companiei și de obiectivele de business.

Adesea, testarea unor concepte inovatoare poate să devină costisitoare din cauza investițiilor în resurse de timp sau în cele financiare. Ecosistemele low-code pot fi folosite cu succes ca simulatoare ale unor proiecte software ce pot fi construite rapid, testate corespunzător și create 100% în direcția viziunii de business.

Dacă lucrezi cu procese repetitive într-un departament sau în întreaga companie, atunci este posibil ca o soluție low-code să poată automatiza rapid exact acele fluxuri circulare. De cele mai multe ori, acestea se regăsesc în: retail (comerț electronic/e-commerce), industria financiar-bancară, producție, agricultură, construcții, domeniul asigurărilor de sănătate, medical.

Vrei să știi dacă este potrivită pentru tine o soluție de tip low-code? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizare IMM - Digitalizarea este un proces complex, iar IMM-urile au nevoie de ajutor și atenție

Un raport al Registrului Comerțului arată importanța IMM-urilor la nivel național, și, implicit, impactul digitalizării acestora. În 2022, IMM-urile au fost responsabile pentru 64,2% din profitul total, raportat de mediul privat...

Citește articolul
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul