Top 5 aplicații software recomandate companiilor de producție alimentară

02 Mar 2023

În 2022, industria alimentară a fost evaluată la afaceri cumulate de peste 110 miliarde de lei, fiind peste 12.000 de jucători în acest domeniu. Provocările lansate de piața dinamică pot fi susținute prin procese de digitalizare eficientă, tot mai multe companii din acest sector fiind interesate de modalități de creștere a automatizării interne.

Top 5 aplicații software recomandate companiilor de producție alimentară

Companiile de producție alimentară întâmpină numeroase provocări în contextul creșterii și dezvoltării. Există, însă, numeroase tipuri de aplicații software utile în tot fluxul de producție până la poziționarea la raft, ce pot crește eficiența, dar și profitabilitatea companiei.

De ce ar opta o companie de producție din industria alimentară pentru o aplicație software?

În funcție de mărimea companiei de producție, acesta poate alege soluțiile software ideale, care să pună în valoare specificul, dar mai ales obiectivele de business. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale digitalizării companiilor de producție alimentară:

Care sunt principalele funcționalități ale aplicațiilor software dedicate industriei alimentare?

Tipuri de aplicații software:

Considerate a fi cele mai complexe și complete tipuri de aplicații software dedicate managementului și trasabilității unei companii, aplicațiile software ERP pot gestiona întreaga activitate specifică industriei alimentare. Mai mult decât atât, de la un anumit punct, sunt considerate esențiale în contextul managementului resurselor interne.

Banda de producție duce, adesea, către depozite. Aici, activitatea principală este definită ca fiind pregătirea pentru a livra în mod corespunzător și eficient produsele către punctele de distribuție/comercializare. Astfel, este nevoie de sisteme de picking și de managementul stocurilor în timp real.

Soluțiile software de tip BI (Business Intelligence) sunt instrumente cu rol de raportare și de analiză a datelor, ce ajută managerii să vizualizeze în timp real situații de vânzări, marketing, stocuri, resurse umane, contabilitate pentru a lua cele mai bune decizii de business. Acestea sunt afișate în formate grafice prietenoase și intuitive, pot fi exportate pe departamente, puncte de lucru, divizii sau în ansamblul grupurilor de firme.

Pentru companiile de producție care au și canale de vânzare proprii, soluțiile e-commerce sunt investiții necesare pentru atragerea clienților, pentru fidelizarea lor și pentru comercializarea rapidă a produselor.

Pentru a crește calitatea produselor livrate, companiile de producție alimentară au nevoie de sisteme care să poată identifica anumite caracteristici-cheie în imagini. De exemplu, folosind supraveghere video și metode de analiză computerizată a imaginii (computer vision), sistemul software Knosis poate învăța să detecteze și să clasifice piesele vizibile după criteriile de inspecție și de calitate indicate. Astfel, după ce sunt introduse specimenele de referință, sub formă de imagine sau înregistrări video, utilizatorii pot defini regiunile, aspectele și etichetele de interes. Acest informații sunt apoi în mod automat transformate în ansamble de machine learning și computer vision, care apoi pot fi instalate pentru a identifica situații similare care apar pe fluxurile video provenite de la camere de supraveghere.

Care sunt tipurile de industrii în care există aplicabilitate?

Atunci când vorbim despre oportunități de creștere și dezvoltare pentru industria agro-alimentară vorbim, cu siguranță, de: alimente (panificație, dulciuri, fructe și legume, produse lactate, specialități) și băuturi, industria cărnii.  

Ai nevoie de o aplicație software personalizată? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Revoluționarea comunicării, relației cu clienții și eficienței operaționale

GoIT este o companie internațională de educație tech pentru începători, lider de piață pe acest segment în CEE. În prezent, organizația numără aproximativ 300 de angajați, activează în țări precum România,...

Citește articolul