Cum poți afla care este bugetul minim dedicat digitalizării în 2023?

06 Dec 2022

10 idei utile pentru orice companie de tip IMM și nu numai.

Cum poți afla care este bugetul minim dedicat digitalizării în 2023?

Creșterea apetitului pentru digitalizare a fost una extrem de vizibilă în anul 2022, conform cerințelor de oferte pentru aplicații software înregistrate pe Softlead.ro, cu peste 50% mai multe comparativ cu anul anterior. Obiectivele de creștere, eficientizare și automatizare au plasat transformarea digitală în topul nevoilor companiilor din România, iar trendul va fi menținut și în perioada viitoare.  

Gartner, una dintre cele mai importante companii de cercetare și analize, estimează că în 2023 bugetele alocate investițiilor în IT vor crește cu 5.1% față de anul anterior, iar unul dintre motivele principale este presiunea economică, ce determină companiile să privească atent cheltuielile și productivitatea internă.

10 strategii utile pentru planificarea bugetelor IT din 2023

1.   Analizează procesele de Transformare Digitală din ultimii 2-3 ani

În funcție de mărimea companiei, analizează toate investițiile și rezultatele acestora, din ultimii 3 ani. Evaluează beneficiile aduse, ce putea îmbunătăți efectul general, care sunt resursele care au lipsit pentru ca rezultatele să fie mai bune, cum au performat cifrele de business în raport cu așteptările etc.

2.   Asigură-te că știi cu exactitate care au investițiile totale în IT din ultimii 2-3 ani.

Calculează bugetele investite în achiziții software, hardware, mentenanță, consultanță, support, importul datelor, testare, schimbarea soluțiilor software (dacă a fost cazul), precum și orice alte costuri care au construit linia de cheltuieli dedicată digitalizării.

3.   Stabilește obiectivele de business pentru următorii 2-3 ani.

Un proces corect și sănătos de digitalizare pornește de la obiectivele de business ale oricărei companii. Unde îți dorești să ajungi, de ce ai nevoie, ce trebuie făcut pentru a ajunge în punctul vizat? Și, mai mult decât atât, cum poate ajuta tehnologia la îndeplinirea obiectivelor organizaționale?

4.   Crește investiția în Digitalizare

Transformările economice și recesiunea necesită o bună planificare internă a fiecărei resurse, estimări, anticipări, previziuni. Toate acestea se traduc prin transparență pe toate verticalele de business interne, iar singura metodă pentru a avea acces la ea este digitalizarea.

5.   Informează-te permanent cu privire la fonduri/granturi dedicate digitalizării.

6.   Nu opta pentru investiții în proiecte mari, riscante.

Ai nevoie de o aplicație software? Analizează soluțiile care există deja pe piață, care au utilizatori și care sunt testate și funcționale. Doar în cazul în care nevoia este una personalizată, specifică unei industrii, cu funcționalități sau integrări speciale, ia în calcul dezvoltarea de la zero a unei aplicații.

7.   Concentrează-te asupra consolidării și optimizării.

8.   Scade costurile de achiziție software.

Platforma Softlead își poate scădea cu până la 3.000 de euro costurile de digitalizare, prin eficientizarea bugetelor de selecție a furnizorului potrivit. De asemenea, cu ajutorul Softlead Digital DNA, poți crea rapid o listă de funcționalități (caiet de sarcini) util în definirea corectă a tipului de aplicație de care compania ta are nevoie.

9.   Monitorizează rezultatele și ajustează bugetele, dacă este nevoie.

Fiecare etapă a procesului de digitalizare necesită o suită de indicatori de evaluare și măsurare a rezultatelor, pentru a afla pe parcurs dacă se respectă graficul și planificarea inițială. Aceasta este, de altfel, și o metodologie prin care companiile pot vedea în timp real în ce măsură obiectivele stabilite vor fi îndeplinite.

10.  Folosește Softlead pentru a afla care este bugetul minim de care are nevoie compania ta în 2023.

Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare