Cum a reușit o companie din domeniul energiei regenerabile să se digitalizeze cu ajutorul Softlead?

08 Dec 2022

Un nou proiect de digitalizare generat prin Softlead și implementat cu succes de Elastoffice pentru digitalizarea companiei SolarX, integrator de echipamente all in one pentru proiecte fotovoltaice.

Cum a reușit o companie din domeniul energiei regenerabile să se digitalizeze cu ajutorul Softlead?

Studiu de caz

SolarX, firmă specializată în construirea de capacități de producție de energie electrică din panouri fotovoltaice, este una dintre entitățile care a reușit să capitalizeze oportunitățile aduse de criza energiei, și să crească exponențial, în mai puțin de un an, ca cifră de afaceri.

Pentru a răspunde dinamicii pieței de consum și pentru a eficientiza activitatea de gestionare a clienților, proiectelor sau stocurilor, SolarX a decis digitalizarea companiei, prin alegerea soluției software potrivite, atât din perspectiva industriei, cât și a obiectivelor de business pe termen mediu și lung.

Folosind platforma Softlead, SolarX a ales ca furnizor de servicii IT și de implementare software compania Elastoffice și soluția sa, rabarburaERP, o aplicație extrem de prietenoasă cu utilizatorii.

Durata implementării software

După încheierea procesului de selecție a furnizorului prin platforma Softlead, rabarburaERP a finalizat procesul de implementare software în mai puțin de 2 luni.

Meritul pentru acest succes este al echipei SolarX care a reușit să găsească resursele de timp și energie pentru a asigura absorbția foarte fină și rapidă a ecosistemului rabarburaERP.  Aproape un caz ideal!”, Dr. Sociolog Mircea Munteanu, CSO Elastoffice SRL.

Rezultatele implementării software

După implementarea rabarburaERP, SolarX se bucură de control excelent al stocurilor, care are două dimensiuni ce sunt considerate de către echipa de management ca fiind esențiale unei afaceri de succes și profitabile:

  • fluența execuției proiectelor, pentru asigurarea necesarului de resurse și de materiale 
  • realizarea de economii financiare prin optimizarea aprovizionării și dimensiunii stocurilor funcție de proiectele angajate

De asemenea, compania SolarX a beneficiat de o standardizare a procedurilor interne, după implementarea rabarburaERP, ce a inclus toate etapele specifice, de la generarea lead-urilor de vânzări (ofertare, semnare contracte), până la procesele de lansare în producție, execuție și predare a proiectelor. Menținerea integrată a acestor activități înseamnă o eficientizare maximă a activității, fiind de ajutor atât pentru echipele de vânzări și execuție, dar asigurând un grad de transparență vital pentru nivelul de management. Acesta poate trasa strategii, poate lua decizii și poate schița previziuni pe baza informațiilor captate în timp real, un aspect esențial într-o industrie dinamică și deschisă oportunităților pentru clienții finali.

De ce rabarburaERP?

rabarburaERPcuADNorganic este gata de a fi implementat în cel mai scurt timp și cu o serie de excelente rezultate, în companiile ce execută/instalează centrale fotovoltaice.

Compania oferă:

  • Acces la consultanți specializați în implementare software
  • Definirea nomenclatoarelor de produse/piese operații
  • Template-uri de proiecte de producție sau de instalare/montaj
  • Soluții pentru administrarea resurselor umane pentru procesele specifice proiectelor verzi.

Energia regenerabilă se află pe un trend ascendent nu doar din perspectiva avantajelor oferite și a economisirii resurselor, ci și din cea rezultată de automatizările inteligente ce au la bază digitalizarea. Tranziția către energia regenerabilă devine o provocare pentru companiile software, cu atât mai mult cu cât, conform datelor oferite de compania de consultanță McKinsey, energia regenerabilă va constitui 50% din totalul pieței, până la finalul anului 2030. Astfel, tehnologiile și serviciile de Cloud Computing, soluțiile IoT industriale și segmentul Big Data și analizele predictibile sunt principalii piloni ce stau la baza digitalizării domeniului.

SolarX este o companie românească, ce oferă consultanță și dimensionare, proiectare, instalare și punere în funcțiune, precum și monitorizare a sistemelor fotovoltaice, indiferent de dimensiune. Pentru toți clienții săi, SolarX oferă garanție și service, ce acoperă întreaga suită de produse comercializate.

 

Elastoffice Romania a dezvoltat si comercializeaza rabarburaERP, sistemul ERP pentru IMM-uri, incepand cu 250 EUR / luna!

Un sistem cu adevărat integrat, creat în Romania: CRM, Vanzari, Achizitii, HRM, DMS, MRP, Contabilitate, Stocuri si multe alte module. Peste 220. 

Creat pe o platformă de tip ”open-source”. Ceea ce definește rabarburaERP ca fiind: un serviciu adaptabil permanent la cerințele de orice tip ce apar de la clienți, un serviciu utilizabil fără costuri de licențiere ”third-part”, un serviciu livrat în ”cloud” în condiții de maximă securitare și stabilitate. Astfel rabarburaERP este singurul ERP cu ADNorganic!.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Veeam: Managerii IT se simt din ce în ce mai vulnerabili în fața atacurilor cibernetice și a altor dezastre

Raportul Veeam privind tendințele în protecția datelor în 2023 arată că bugetele pentru backup-ul datelor vor continua să crească pentru a se alinia cu nevoia tot mai mare de coerență și fiabilitate pentru protecția datelor...

Citește articolul
Softlead

Previziuni în securitate cibernetică pentru 2023

Comunitatea de securitate cibernetică lucrează intens la tehnologii și soluții care vor proteja oamenii și companiile în 2023 și în anii următori. În pregătirea funcționalităților capabile să depisteze amenințările...

Citește articolul
Softlead

Softlead lansează un eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România

Descarcă gratuit cel mai nou material de tip eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România.

Citește articolul