Softlead Weekly News - 2 decembrie 2022

02 Dec 2022

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead.

Softlead Weekly News - 2 decembrie 2022

România

 1. Softlead – locul 4 la InnovX și premiul special ZF IT Generation Star oferit de Ziarul Financiar. Primele 3 locuri au fost ocupate de Data Privacy Manager (Croația), Axigen (România) și Crave (România.
 2. KeysFin: Industria locală de software va atinge un record în 2022, peste 11 miliarde de euro.
 3. Seedblink introduce noi funcționalități pentru platforma de crowdfunding, printre care instrumente de măsurare a performanțelor portofoliului și analize pentru investitori.
 4. Licenceware închide o nouă rundă de investiții, în valoare de 1 milion de euro, condusă de Early Game Ventures.
 5. Connections Consult SA a semnat un nou contract semnificativ cu Ministerul Justiției pentru implementarea sistemului de management ECRIS, care facilitează accesul la justiție și implementează dosarul electronic.
 6. Grupul IT Spysoft, una dintre companiile europene cu cea mai rapidă creștere, intră pe piața din România.
 7. Capgemini anunță încheierea unui parteneriat cu unul dintre cei mai mari furnizori de retail din Romania, Carrefour. Colaborarea presupune implementarea unei platforme bazată pe cloud, care îi oferă clientului un mediu securizat pentru livrarea serviciilor de integrare și monitorizare a traficului API.
 8. Adservio, Microsoft Romania si Vodafone Romania au lansat parteneriatul pentru digitalizarea scolilor in Romania prin integrarea catalogului electronic Adservio cu Microsoft 365. 

 Ai o informație utilă, dar de care noi nu am auzit? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected] 

Internațional

 1. Intel a prezentat un instrument care depistează deepfake-urile de pe internet.
 2. AWS a adăugat noi funcționalități de Machine Learning pentru platforma Amazon Connect.
 3. Acțiunile Salesforce au scăzut cu 8% după ce co-CEO-ul Bret Taylor a anunțat în mod neașteptat că va părăsi compania până la finalul lunii ianuarie 2023.
 4. AWS lansează Application Composer, un instrument de tip low code, dedicat construirii aplicațiilor software, fără a avea nevoie de stocare pe servere.
 5. Mozilla achiziționează o companie din Vancouver pentru a putea construi mai departe viziunea bazată pe tehnologii metaverse.
 6. Zoe, o aplicație care a devenit cunoscută în pandemie pentru că oferea posibilitatea raportării cazurilor de îmbolnăviri, a ridicat o rundă de finanțare de 30 de milioane de dolari pentru a monitoriza nutriția și sănătatea utilizatorilor.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din tehnologie din ultimele săptămâni? Citește mai multe:

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Veeam: Managerii IT se simt din ce în ce mai vulnerabili în fața atacurilor cibernetice și a altor dezastre

Raportul Veeam privind tendințele în protecția datelor în 2023 arată că bugetele pentru backup-ul datelor vor continua să crească pentru a se alinia cu nevoia tot mai mare de coerență și fiabilitate pentru protecția datelor...

Citește articolul
Softlead

Previziuni în securitate cibernetică pentru 2023

Comunitatea de securitate cibernetică lucrează intens la tehnologii și soluții care vor proteja oamenii și companiile în 2023 și în anii următori. În pregătirea funcționalităților capabile să depisteze amenințările...

Citește articolul
Softlead

Softlead lansează un eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România

Descarcă gratuit cel mai nou material de tip eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România.

Citește articolul