Cum pot aplicațiile software RPA să contribuie la simplificarea proceselor de HR?

20 Jan 2022

Potrivit CGI, companiile care au ales să implementeze tehnologii de automatizare de tip RPA au scăzut costurile operaționale cu până la 50%, reușind, în același timp, să crească în mod semnificativ productivitatea angajaților. 

Cum pot aplicațiile software RPA să contribuie la simplificarea proceselor de HR?

Procesele din cadrul unei organizații pot deveni solicitante, atât din punct de vedere al resurselor alocate, unde întră atât timpul, capitalul sau alte materiale, cât și din cel al personalului. Totul începe și se termină cu angajatul, de aceea, eficientizarea proceselor precum onboarding-ul (integrarea noilor angajați), gestionarea documentelor sau a salariilor reprezintă doar câteva dintre beneficiile oferite de soluțiile software RPA (Robotic Process Automation).

Automatizarea prin intermediul acestor instrumente poate contribui la dezvoltarea companiilor prin integrarea și simplificarea unor procese destinate să ofere o experiență pozitivă întregului personal, acțiune ce conturează un factor major pentru menținerea acestora pe piața actuală.

Conform unui articol publicat de TechTarget, asigurarea procesului de onboarding (integrare a noilor angajați în cadrul organizației) poate reprezenta unul dintre cele mai importante beneficii oferite. De aceea, pentru a eficientiza această incorporare, companiile sunt nevoie să identifice nevoile și provocările cu care se confruntă și să contureze un plan solid de implementare. Iată câteva avantaje oferite de soluțiile RPA proceselor de onboarding:

Verificarea sarcinilor incomplete sau restante ale unui angajat este foarte importantă. Se pot crea și scana liste de verificare a integrărilor și ulterior identifica sarcinile lipsă cu scopul de a se preveni apariția diverselor probleme.

Aviz companiilor ce recrutează în masă, fiind un proces repetitiv ce cuprinde introducerea în sistem a unei cantități imense de date (informații personale, de salarizare, etc) este numai potrivit pentru un bot RPA ce poate introduce date noi, evitând erorile cu privire la compromiterea informațiilor, asigurarea normelor GDPR, ce pot apărea frecvent la intervenția umană, etc. Totodată, se pot genera anumite documente sau atribui materiale de care noul personal are nevoie.

Foarte puține instrumente de onboarding se pot integra cu alte sisteme pentru a crea conturi de utilizator. Un software RPA programat poate scana noi angajări, poate crea contul în sistemul țintă și poate actualiza starea în sistemul de onboarding. Acest lucru economisește timp atât pentru departamentul HR, cât și pentru cel IT.

Dar ce sunt aplicațiile software RPA?

Aplicațiile software RPA (Robotic Process Automation) sunt folosite de către companiile sau departamentele care gestionează activități repetitive, efectuate prin intervenție umană. Pentru eficientizarea sau extragerea datelor de intrare-ieșire, emiterea facturilor, dar și pentru multe alte activități, roboții RPA fiind o soluție accesibilă companiilor medii și mari.

Principalele funcționalități ale unei soluții de tip Robotic Process Automation (RPA) sunt:

  • Securitate și control al sursei
  • Sistem analitic și depanare
  • Opțiune de găzduire și implementare
  • Sistem de gestionarea a excepțiilor
  • Dezvoltarea automatizărilor și gestionarea scripturilor
  • Integrare perfectă cu diverse platforme printr-un panou de control
  • Recunoașterea optică a caracterelor (OCR)
  • Inteligență acționabilă și învățare automată

Exemple de aplicații software RPA:

Soluția UiPath oferită de Faboulosos SRL reprezintă aplicația software RPA care, pe scurt, asigură un avantaj competitiv, îmbunătățind acuratețea și viteza operațiilor în timp ce direcționează costurile radical în scădere. UiPath se mulează pe orice aplicație software, fie desktop sau web based și poate rula atât în prezența umană, cât și fără supraveghere. Aplicația este destinată companiilor cu o activitate de rutină destul de mare, având scopul de a reduce intervenția umană, garantând că orice proces implementat va fi neegalat.

Instrumentul RPA oferit de Cloud Soft asigură eficientizarea proceselor prin intermediul roboților, ce sunt soluții proprii de automatizare, concepute folosind tehnologia UiPath. Roboții software sunt concepuți pentru a automatiza o gamă largă de sarcini repetitive; aceștia interpretează, declanșează răspunsuri și comunică cu alte sisteme, la fel ca oamenii, dar mod substanțial mai bine. Soluția este ușor de folosit și se integrează fără probleme în orice sistem.

Alegerea și integrarea soluției software potrivite poate reprezenta un proces complicat. Din acest motiv, Softlead pune la dispoziție o gamă largă de aplicații și le oferă clienților săi detalii cu privire la implementări personalizate și suport pe parcursul alegerii celui mai bun software pliat pe cerințele și nevoile companiei, atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar.

Ai nevoie de o soluție software RPA potrivită companiei tale? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos.

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește Softlead Digital DNA, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum pot afla companiile de construcții care este ADN-ul Digital și de ce este important?

Conform publicației Real Estate, investițiile în piața imobiliară au însumat peste 323 milioane de euro în prima jumătate a anului 2022, fiind vorba despre un volum ridicat de proiecte în lucru. De asemenea, valoarea...

Citește articolul
Softlead

Cum reușește Cargus să gestioneze datele și să raporteze eficient?

Cargus extrage valoare din date cu o soluție New Business Dimensions

Citește articolul