Cum pot aplicațiile de BI și de Contabilitate să accelereze creșterea unei companii?

02 Aug 2021

85% dintre manageri consideră că accesul la date poate influența în mod semnificativ direcțiile de business, strategiile și deciziile organizaționale.  De asemenea, după implementarea unei aplicații software dedicată, 92% dintre companii au îmbunătățit eficiența operațională și au crescut încasările.

Cum pot aplicațiile de BI și de Contabilitate să accelereze creșterea unei companii?

Aplicațiile de Contabilitate sau cele de BI (Business Intelligence) reprezintă tipuri de aplicații software de bază pe care companiile cu peste 30 de angajați ar trebui să le prioritizeze, indiferent de industria din care provin. Accesul la date complete, la statistici și rapoarte poate genera strategii de creștere și dezvoltare rapidă, fiind cheia ce poate sta la baza deciziilor de resurse umane, investiții, bugetări.

Astfel, companiile care au în plan implementarea unor soluții de contabilitate/BI au la bază obiective precum:

Conform unui studiu realizat de FPT Software, companiile din întreaga lume din diverse industrii au integrat datele ca parte esențială a procesului lor de afaceri. Mai mult ca oricând, datele permit companiilor să dobândească cele mai fructuoase informații și cunoștințe ale companiei în sine, ale concurenților săi, ale clienților săi și așa mai departe. În lumea actuală, în continuă schimbare, datele sunt cheia pentru a trece în fața competitiției. Iată câteva aspecte ale informațiilor care și-au dovedit beneficiile semnificative pe care orice companie ar trebui să le ia în considerare:

Într-o piață în care produsele și serviciile sunt nenumărate, clienții au o varietate de opțiuni, iar lupta dintre furnizori devine mai tensionată ca niciodată. Pentru a evita scăderea cifrei de afaceri sau a reputației, înțelegerea clienților este un lucru crucial. Cu acest tip de date, companiile pot contura o imagine a clienților lor și, mai important, interesul și dorința lor de a cumpăra. 

În orice business, controlul costurilor trebuie să fie întotdeauna gestionat în raport cu tipul cheltuielilor definitorii pentru linia afacerii, cu investițiile prognozate și cu obiectivele de creștere. A avea acces la date înseamnă a avea capacitatea de a lua decizii corecte și sănătoase pentru business în contextul industriei din care acesta provine și potrivit indicatorilor săi de performanță. Principiul Pareto (sau regula 80/20) susține că 80% din venituri pot proveni doar de la 20% din clienți. Analiza datelor este un instrument util care ajută companiile să detecteze cei 20% dintre cei mai importanți clienți, aducând un avantaj semnificativ în bugetarea afacerii.     

Deciziile bazate pe date sporesc nu numai șansele de succes, ci și riscurile mai mici și o gestionare mai bună a riscurilor.

În linii mari, acestea sunt câteva dintre principalele avantaje și beneficii ale implementării soluțiilor de Contabilitate sau BI:

Aplicațiile de Business Intelligence (BI) sunt platforme inteligente de grafice interactive, instrumente de analiză a datelor și rapoarte intuitive concepute pentru colectarea informațiilor, analiza activității și gestionarea datelor aferente operațiunilor de afaceri în timp real. Dintr-o astfel de platformă software, se pot genera rapoarte complexe pe o multitudine de date: cheltuieli, procese operaționale, resurse umane și client service. 

Conform unui studiu larg realizat de BI-Survey, cu peste 30.000 de răspunsuri din partea profesioniștilor din domeniul BI, alegerea unui produs software care nu corespunde cerințelor companiei poate reprezenta o amenințare serioasă pentru succesul proiectului. Prin urmare, Softlead indică top 4 soluții software de Business Intelligence (BI):

DataKlas BI reprezintă un instrument complex pentru date și analiza informațiilor, având scopul de a extrage informația relevantă pentru procesul de luare a deciziilor. Aplicația se adresează tuturor categoriilor de clienti, indiferent de tipul de activitate – vânzari, producție, finanțe, logistică, furnizori sau stocuri; oferind către diferite tipuri de utilizatori seturi predefinite de rapoarte manageriale și analize ale principalilor indicatori de performanță, cu scopul de a oferi suport și eficiență crescută.

QlikView este cea mai flexibilă platformă BI pentru transformarea datelor în cunoștințe. Peste 24000 de organizații din întreaga lume le-au permis utilizatorilor să se consolideze cu ușurință, să caute și să analizeze vizual toate datele lor pentru informații despre afaceri fără precedent. Această aplicație aduce un nivel complet nou de analize, informații și valoare stocurilor de date existente cu interfețe de utilizator care sunt curate, simple și directe.

SEI - Sage Enterprise Intelligence este soluția intuitivă de BI compatibilă cu orice ERP sau sistem de management al companiei. Aplicația reduce timpul utilizatorilor petrecut în analiză, raportare și permite managementului sa ia decizii rapide și bine informate.

TRUSTED App - reprezinta solutia pentru digitalizarea raportarii financiare, dedicata IMM-urilor, ce îi ofera antreprenorului acces la situatia financiara lunara, grafic, sintetic si detaliat, pe categorii de venituri si cheltuieli.

Pentru a vedea întreaga listă a aplicațiilor software de Business Intelligence (BI), disponibile pe platforma Softlead, puteți da click aici.

Cea mai cunoscută aplicație software, nelipsită din orice companie indiferent de mărimea ei, este, cu siguranță, cea dedicată managementului activității contabile. Fie că este vorba despre start-up-uri, de companii cu tracțiune (IMM-uri) sau de companii mari și foarte mari, fie că este o activitate gestionată intern sau externalizată, contabilitatea efectuată corect și optim este absolut necesară

De ce sunt utile aplicațiile software de contabilitate?

Iată 4 exemple de aplicații software de contabilitate:

CIEL Conta este aplicația bogată în numeroase funcționalități, fiind un sprijin real în munca de zi cu zi și în analiza financiară a afacerilor. Această soluție este ideală pentru firmele de contabilitate cu numeroși clienți sau cu o activitate complexă și pentru departamente de contabilitate din firme medii sau mari.

Cassa reprezintă aplicația ce digitalizează procesele de lucru dintre mediul de afaceri și industria de contabilitate, oferind, astfel, fiecărui proprietar de firmă toată contabilitatea online, într-o aplicație: de la rapoarte, acte și bilanțuri - până la feed/chat comun cu contabilul. Aceasta asigură export direct al informației și monitorizare în timp real al întregii companii.

Winmentor este o aplicație disponibilă pe piață încă din 1994 și are în spate expertiza a peste 11.000 de firme din România. Cu o interfață prietenoasă ce are în spate un soft performant, aplicația este ușor de folosit și înțeles de către oricine, chiar și fără pregătire contabilă prealabilă, oferind informațiile cheie ce stau la bazele afacerii. O soluție extrem de flexibilă, WinMentor este modulară, astfel că diverse module pot fi instalate pe rând, în funcție de stadiul de dezvoltare a afacerilor sau de nevoile businessului.

SOFT EXPERT prezintă o aplicație ce cuprinde 3 module: Contabilitate, Casa, Banca. Modulul Contabilitate asigură controlul financiar, introducerea datelor și obținerea raportărilor financiare; el oferă o privire analitică și sintetică, de repartizare pe conturi a tuturor documentelor și activităților introduse în program. Modulul Casa ține evidența încasărilor și plăților efectuate cu chitanțe, oferind posibilitatea obținerii registrului de casă pentru perioada și casa pe care se doresc. Modulul Banca este destinat evidenței încasărilor și plăților. Toate modulele se integrează perfect între ele și oferă o imagine globală și completă a situației financiare a firmei.

Pentru a vedea lista completă a soluțiilor software de contabilitate, înrolate în platforma Softlead, puteți da click aici.

Aplicațiile software de Contabilitate asigură creșterea eficienței agenților economici sau contabililor prin generarea: rapoartelor sistem (balanțe, registre jurnal), urmărirea facturilor plăților efectuate sau restante, a situațiilor de departamentelor de personal (salarii, ștate de plată), transferuri între conturi, diferențe de curs la plăți și încasări în valută, setarea alertelor pentru cele mai importante activități. De asemenea, pot fi incluse actualizări legislative pentru fiecare dintre versiunile programelor.

Care sunt costurile aplicațiilor de tip BI și de contabilitate?

În cazul aplicațiilor software de contabilitate, costul unei licențe începe de la 3.5 Euro/lună/utilizator.

Pentru soluțiile software de tip BI, există o variantă a aplicației ce oferă acces la un set limitat de funcționalități, iar costurile pornesc de la 30$/user/lună, plata fiind reînnoită anual. În cazul versiunii enterprise, costurile sunt mai mari și includ și un tarif dedicat implementării (de exemplu, pentru QlikView, prețul pornește de la 1350$/user).

Ai nevoie de o aplicație software de Contabilitate sau Business Intelligence (BI) potrivită companiei care o administrezi? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos.

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește Softlead Digital DNA, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Economisește timp și resurse financiare cu un program salarii performant

Pentru a avea parte de o companie organizată, optimizarea proceselor administrative cu un program salarii, o aplicatie pontaj angajati sau alte tipuri de soluții software este importantă. Între operațiunile de HR importante se regăsește...

Citește articolul
Softlead

7 criterii pentru verificarea satisfacției post implementare a unei aplicații software de tip ERP

Cunoscute ca fiind unele dintre cele mai complexe soluții software dedicate creșterii eficienței și productivității în companii, implementarea aplicațiilor de tip ERP (Enterprise Resource Planning) trebuie să aducă un plus de...

Citește articolul