Cum pot aplicațiile de BI și de Contabilitate să accelereze creșterea unei companii?

02 august 2021

Recomandări, obiective, beneficii și costuri ale implementării soluțiilor de Business Intelligence (BI) sau Contabilitate.

Cum pot aplicațiile de BI și de Contabilitate să accelereze creșterea unei companii?

Aplicațiile de Contabilitate sau cele de BI (Business Intelligence) reprezintă tipuri de aplicații software de bază pe care companiile cu peste 30 de angajați ar trebui să le prioritizeze, indiferent de industria din care provin. Accesul la date complete, la statistici și rapoarte poate genera strategii de creștere și dezvoltare rapidă, fiind cheia ce poate sta la baza deciziilor de resurse umane, investiții, bugetări.

Astfel, companiile care au în plan implementarea unor soluții de contabilitate/BI au la bază obiective precum:

 • 95% dintre acestea au ca țel principal îmbunătățirea factorului de decizie
 • 92% își doresc sporiri ale eficienței operaționale
 • 88% tind către majorarea veniturilor
 • 86% aspiră spre a căpăta un avantaj competițional

Conform unui studiu realizat de FPT Software, companiile din întreaga lume din diverse industrii au integrat datele ca parte esențială a procesului lor de afaceri. Mai mult ca oricând, datele permit companiilor să dobândească cele mai fructuoase informații și cunoștințe ale companiei în sine, ale concurenților săi, ale clienților săi și așa mai departe. În lumea actuală, în continuă schimbare, datele sunt cheia pentru a trece în fața competitiției. Iată câteva aspecte ale informațiilor care și-au dovedit beneficiile semnificative pe care orice companie ar trebui să le ia în considerare:

 • Înțelegerea clienților

Într-o piață în care produsele și serviciile sunt nenumărate, clienții au o varietate de opțiuni, iar lupta dintre furnizori devine mai tensionată ca niciodată. Pentru a evita scăderea cifrei de afaceri sau a reputației, înțelegerea clienților este un lucru crucial. Cu acest tip de date, companiile pot contura o imagine a clienților lor și, mai important, interesul și dorința lor de a cumpăra. 

 • Reducerea cheltuielilor

În orice business, controlul costurilor trebuie să fie întotdeauna gestionat în raport cu tipul cheltuielilor definitorii pentru linia afacerii, cu investițiile prognozate și cu obiectivele de creștere. A avea acces la date înseamnă a avea capacitatea de a lua decizii corecte și sănătoase pentru business în contextul industriei din care acesta provine și potrivit indicatorilor săi de performanță. Principiul Pareto (sau regula 80/20) susține că 80% din venituri pot proveni doar de la 20% din clienți. Analiza datelor este un instrument util care ajută companiile să detecteze cei 20% dintre cei mai importanți clienți, aducând un avantaj semnificativ în bugetarea afacerii.     

 • Sprijinirea în luarea deciziilor

Deciziile bazate pe date sporesc nu numai șansele de succes, ci și riscurile mai mici și o gestionare mai bună a riscurilor.

În linii mari, acestea sunt câteva dintre principalele avantaje și beneficii ale implementării soluțiilor de Contabilitate sau BI:

 • Contribuie la îmbunătățirea luării deciziilor
 • Crește eficiența timpului (generarea rapoartelor, identificarea oportunităților de vânzări și a căilor de reducere a costurilor)
 • Oferă o oportunitate de concentrare mai bună asupra afacerii
 • Accelerează procesul de gestionare a datelor companiei
 • Reduce activitățile manuale
 • Asigură gestionarea documentelor (rapoarte, fișe, facturi, etc)
 • Contribuie la planificarea bugetelor

Aplicațiile de Business Intelligence (BI) sunt platforme inteligente de grafice interactive, instrumente de analiză a datelor și rapoarte intuitive concepute pentru colectarea informațiilor, analiza activității și gestionarea datelor aferente operațiunilor de afaceri în timp real. Dintr-o astfel de platformă software, se pot genera rapoarte complexe pe o multitudine de date: cheltuieli, procese operaționale, resurse umane și client service. 

Conform unui studiu larg realizat de BI-Survey, cu peste 30.000 de răspunsuri din partea profesioniștilor din domeniul BI, alegerea unui produs software care nu corespunde cerințelor companiei poate reprezenta o amenințare serioasă pentru succesul proiectului. Prin urmare, Softlead indică top 3 soluții software de Business Intelligence (BI):

DataKlas BI reprezintă un instrument complex pentru date și analiza informațiilor, având scopul de a extrage informația relevantă pentru procesul de luare a deciziilor. Aplicația se adresează tuturor categoriilor de clienti, indiferent de tipul de activitate – vânzari, producție, finanțe, logistică, furnizori sau stocuri; oferind către diferite tipuri de utilizatori seturi predefinite de rapoarte manageriale și analize ale principalilor indicatori de performanță, cu scopul de a oferi suport și eficiență crescută.

QlikView este cea mai flexibilă platformă BI pentru transformarea datelor în cunoștințe. Peste 24000 de organizații din întreaga lume le-au permis utilizatorilor să se consolideze cu ușurință, să caute și să analizeze vizual toate datele lor pentru informații despre afaceri fără precedent. Această aplicație aduce un nivel complet nou de analize, informații și valoare stocurilor de date existente cu interfețe de utilizator care sunt curate, simple și directe.

SEI - Sage Enterprise Intelligence este soluția intuitivă de BI compatibilă cu orice ERP sau sistem de management al companiei. Aplicația reduce timpul utilizatorilor petrecut în analiză, raportare și permite managementului sa ia decizii rapide și bine informate.

Pentru a vedea întreaga listă a aplicațiilor software de Business Intelligence (BI), disponibile pe platforma Softlead, puteți da click aici.

Cea mai cunoscută aplicație software, nelipsită din orice companie indiferent de mărimea ei, este, cu siguranță, cea dedicată managementului activității contabile. Fie că este vorba despre start-up-uri, de companii cu tracțiune (IMM-uri) sau de companii mari și foarte mari, fie că este o activitate gestionată intern sau externalizată, contabilitatea efectuată corect și optim este absolut necesară

De ce sunt utile aplicațiile software de contabilitate?

Iată 4 exemple de aplicații software de contabilitate:

CIEL Conta este aplicația bogată în numeroase funcționalități, fiind un sprijin real în munca de zi cu zi și în analiza financiară a afacerilor. Această soluție este ideală pentru firmele de contabilitate cu numeroși clienți sau cu o activitate complexă și pentru departamente de contabilitate din firme medii sau mari.

Cassa reprezintă aplicația ce digitalizează procesele de lucru dintre mediul de afaceri și industria de contabilitate, oferind, astfel, fiecărui proprietar de firmă toată contabilitatea online, într-o aplicație: de la rapoarte, acte și bilanțuri - până la feed/chat comun cu contabilul. Aceasta asigură export direct al informației și monitorizare în timp real al întregii companii.

Winmentor este o aplicație disponibilă pe piață încă din 1994 și are în spate expertiza a peste 11.000 de firme din România. Cu o interfață prietenoasă ce are în spate un soft performant, aplicația este ușor de folosit și înțeles de către oricine, chiar și fără pregătire contabilă prealabilă, oferind informațiile cheie ce stau la bazele afacerii. O soluție extrem de flexibilă, WinMentor este modulară, astfel că diverse module pot fi instalate pe rând, în funcție de stadiul de dezvoltare a afacerilor sau de nevoile businessului.

SOFT EXPERT prezintă o aplicație ce cuprinde 3 module: Contabilitate, Casa, Banca. Modulul Contabilitate asigură controlul financiar, introducerea datelor și obținerea raportărilor financiare; el oferă o privire analitică și sintetică, de repartizare pe conturi a tuturor documentelor și activităților introduse în program. Modulul Casa ține evidența încasărilor și plăților efectuate cu chitanțe, oferind posibilitatea obținerii registrului de casă pentru perioada și casa pe care se doresc. Modulul Banca este destinat evidenței încasărilor și plăților. Toate modulele se integrează perfect între ele și oferă o imagine globală și completă a situației financiare a firmei.

Pentru a vedea lista completă a soluțiilor software de contabilitate, înrolate în platforma Softlead, puteți da click aici.

Aplicațiile software de Contabilitate asigură creșterea eficienței agenților economici sau contabililor prin generarea: rapoartelor sistem (balanțe, registre jurnal), urmărirea facturilor plăților efectuate sau restante, a situațiilor de departamentelor de personal (salarii, ștate de plată), transferuri între conturi, diferențe de curs la plăți și încasări în valută, setarea alertelor pentru cele mai importante activități. De asemenea, pot fi incluse actualizări legislative pentru fiecare dintre versiunile programelor.

Care sunt costurile aplicațiilor de tip BI și de contabilitate?

În cazul aplicațiilor software de contabilitate, costul unei licențe începe de la 3.5 Euro/lună/utilizator.

Pentru soluțiile software de tip BI, există o variantă a aplicației ce oferă acces la un set limitat de funcționalități, iar costurile pornesc de la 30$/user/lună, plata fiind reînnoită anual. În cazul versiunii enterprise, costurile sunt mai mari și includ și un tarif dedicat implementării (de exemplu, pentru QlikView, prețul pornește de la 1350$/user).

Ai nevoie de o aplicație software de Contabilitate sau Business Intelligence (BI) potrivită companiei care o administrezi? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos.

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește SoftleadBIZ, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie. 

Aplicații software recomandate

Sales Dashboards, implementate corect, aduc revenue si profit.Cu noul modul Deep-Analytics,  ESAT permite compararea evolutiei pe segmente de clienti si/sau produse si identificarea cu precizie a problemelor si oportunitatilor.

Citește tot arrow_forward

Trusted App este o aplicatie de raportare financiara pentru IMM.  

Citește tot arrow_forward

SEI-Sage Enterprise Intelligence, solutia BI usor de utilizat, rapid de implementat si care ofera o imagine clara si completa asupra datelor companiei.

Citește tot arrow_forward

Alertă C.U.I. este o soluție online de monitorizare care îți permite să iei rapid măsuri în momentul în care apar situații de risc în cadrul portofoliului tău de companii partenere – de exemplu insolvență

Citește tot arrow_forward

Prin implementarea QlikView, obții date importante pentru afacerea ta: KPI Financiari, Rapoarte contabile, Bilanț, Profit & Pierdere, CashFlow, Scadențar/Bugete. Informațiile stocate în bazele tale de date sunt o “mină de aur&rd

Citește tot arrow_forward

Business Intelligence se referă la sisteme informatice de identificare, extragere și analizare a datelor disponibile într-o companie, sisteme al căror scop este de a oferi un suport real pentru luarea de decizii de business.

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

România, locul 1 la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) 2019

Reprezentativa României s-a clasat pe locul 1 la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) 2019, podiumul fiind completat de Italia (locul II) şi Austria (locul III). Cea de-a şasea ediţie ECSC, organizată în premieră de ţara noastră, a reunit echipe din 20 de state, formate din tineri elevi şi studenţi pasionaţi de cybersecurity care s-au luptat pentru marele tr...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Economia digitală, estimată până la 16% din PIB la nivelul anului 2019

În anul 2019, aportul economiei digitale a fost estimat până la 16% din PIB, dacă avem în vedere digitalizarea din sectoare precum agricultură sau cel public.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

BMW pregăteşte integrarea Android Auto

BMW va oferi integrare wireless de la jumătatea anului 2020, pentru început pentru un număr limitat de pieţe.

Citește articolul arrow_forward