De ce sunt utile aplicațiile software de contabilitate? Cât costă o aplicație dedicată?

16 May 2021

65% dintre utilizatorii aplicațiilor software de contabilitate consideră că principalul beneficiu al programelor este dat de capacitatea de a oferi date în timp real, în timp ce 44% au observat o reducere a erorilor umane în cadrul departamentului financiar.

De ce sunt utile aplicațiile software de contabilitate? Cât costă o aplicație dedicată?

Cea mai cunoscută aplicație software, nelipsită din orice companie indiferent de mărimea ei, este, cu siguranță, cea dedicată managementului activității contabile. Fie că este vorba despre start-up-uri, de companii cu tracțiune (IMM-uri) sau de companii mari și foarte mari, fie că este o activitate gestionată intern sau externalizată, contabilitatea efectuată corect și optim este absolut necesară.

Care sunt principalele beneficii ale utilizării unui program software de contabilitate în cazul IMM-urilor (companiilor mici și medii)?

 • Accelerează procesul de introducere, monitorizare și raportare a datelor
 • Ajută la generarea rapoartelor financiare
 • Poate reduce activitățile manuale
 • Ajută la eficientizarea cheltuielilor unei companii
 • Gestionează documente de bază, precum facturi
 • Prin module dedicate, poate gestiona activitatea de payroll
 • Poate ajuta la planificarea bugetelor și la crearea estimărilor corecte, fiind un factor important în deciziile de business dedicate
 • Ajută la managementul taxelor, impozitelor și la respectarea calendarelor de plăți 

Top 5 recomandări Softlead pentru soluții de contabilitate

 • Easy Cont Aplicația permite managementul contabil pentru mai multe companii, permite verificare datelor tertilor prin conectarea live la MFINANTE si VIES, calculează automat TVA-ul la încasare și D300, generează situații și rapoarte (registre de casă, centralizatoare extrase bancare, facturi și avize, ștate salarii, note contabile, balanțe de verificare analitică, decizii de inventariere, precum și multe altele).
 • Soft Expert (Modul Contabilitate) - Modulul Contabilitate asigură controlul financiar, introducerea datelor și obținerea raportărilor financiare. Modulul este perfect integrat, beneficiind de informațiile înregistrate în celelalte module. El oferă o privire analitică si sintetică, de repartizare pe conturi a tuturor documentelor și activităților introduse în program.
 • CassaCassa digitalizează procesele de lucru dintre mediul de afaceri și industria de contabilitate, oferind, astfel, fiecărui proprietar de firmă toată contabilitatea online, într-o aplicație: de la rapoarte, acte și bilanțuri - până la feed/chat comun cu contabilul. Cassa oferă contabililor și antreprenorilor un tool prin care pot comunica și opera inteligent fluxul de documente, cât și își pot automatiza fluxul de muncă. 
 • WinMentor - O aplicație extrem de flexibilă, WinMentor este modulară, prietenoasă și facil de utilizat, ce oferă acces la toate funcționalitățile specifice, dedicate departamentelor și activităților de contabilitate și de gestiune.
 • Ciel V7 - Software-ul permite implementarea unor fluxuri de business foarte complexe. Toate modulele CIEL V7 sunt integrate, astfel încât utilizatorul poate să lucreze pe aceeași bază de date.

Cum se accesează o soluție software de contabilitate?

La fel ca majoritatea aplicațiilor software existente în piață, soluțiile software de contabilitate sunt de 2 tipuri: web based (aproximativ 68%) sau on premise (32%). Soluțiile web based sunt în cloud, accesibile de oriunde și de pe orice device care are o conexiune la internet, în timp ce aplicațiile on premise sunt instalate pe device-urile de pe care utilizatorul dorește să le acceseze.

Cât costă o soluție software de contabilitate?

O aplicație software de contabilitate are prețuri ce pornesc de la 5 Euro/lună + TVA, iar de cele mai multe ori valoarea investiției depinde de cifra de afaceri a companiei, mărimea ei, precum și dacă este vorba despre utilizarea sa de către compania-client sau de o firmă de contabilitate.

Top 5 trenduri globale în achiziționarea aplicațiilor de contabilitate

Conform unui studiu recent, publicat de marketplace-ul de soluții software SoftwareSuggest, există câteva trenduri ce surprind apetitul de achiziție al programelor software de contabilitate:

 • 42% preferă soluțiile în cloud
 • 22% își doresc aplicațiile disponibile în versiuni descărcabile pe desktop sau pe mobil
 • 18% analizează performanțele de securitate ale aplicațiilor software
 • 10% au în vedere aplicații de contabilitate ce dețin module integrate de AI și de Machine Learning
 • 8% vizează tehnologii blockchain.

Ai nevoie de o aplicație software potrivită companiei tale? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos. 

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește SoftleadBIZ, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie. 

Aplicații software recomandate

Cassa este o soluție de tip SaaS, care simplifică la maximum munca contabililor și economisește timpul antreprenorilor. Tehnic vorbind, Cassa este un soft care digitalizează și ordonează fluxul de documente și co

Descoperă aplicația

Trusted App este o aplicatie de raportare financiara pentru IMM.  

Descoperă aplicația

Modulul Contabilitate asigura controlul financiar, introducerea datelor si obtinerea raportarilor...

Descoperă aplicația

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Veeam: Managerii IT se simt din ce în ce mai vulnerabili în fața atacurilor cibernetice și a altor dezastre

Raportul Veeam privind tendințele în protecția datelor în 2023 arată că bugetele pentru backup-ul datelor vor continua să crească pentru a se alinia cu nevoia tot mai mare de coerență și fiabilitate pentru protecția datelor...

Citește articolul
Softlead

Previziuni în securitate cibernetică pentru 2023

Comunitatea de securitate cibernetică lucrează intens la tehnologii și soluții care vor proteja oamenii și companiile în 2023 și în anii următori. În pregătirea funcționalităților capabile să depisteze amenințările...

Citește articolul
Softlead

Softlead lansează un eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România

Descarcă gratuit cel mai nou material de tip eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România.

Citește articolul