Cum pot afla companiile de construcții care este ADN-ul Digital și de ce este important?

28 Nov 2022

Conform publicației Real Estate, investițiile în piața imobiliară au însumat peste 323 milioane de euro în prima jumătate a anului 2022, fiind vorba despre un volum ridicat de proiecte în lucru. De asemenea, valoarea investițiilor în construcțiile de noi locuințe a ajuns în primul trimestru la 4.6 miliarde de lei, în creștere cu peste 50%, potrivit datelor furnizate de Colliers.

Cum pot afla companiile de construcții care este ADN-ul Digital și de ce este important?

Creșterea domeniului construcțiilor lansează provocări noi pentru companiile de profil, în special în ceea ce înseamnă eficiența și productivitatea activității interne. Mai exact, companiile de construcții trebuie să mențină ritmul de creștere al întregului sector prin mecanisme interne de gestionare a șantierelor, contractelor, echipelor de lucru, documentelor, utilajelor sau materialelor folosite. Primul pas pentru ca toate aceste segmente să comunice eficient este alegerea și implementarea aplicațiilor software potrivite.

Transformarea Digitală poate aduce o creșterii a productivității în companiile de construcții de 14-15% și o reducere a costurilor cuprinsă între 4-6% (conform McKinsey).

Cum poate soluționa digitalizarea provocările companiilor de construcții?

În cele mai multe dintre cazuri, companiile de construcții întâmpină probleme similare, cum ar fi:

Cu ajutorul soluțiilor software dedicate, companiile de construcții ar putea gestiona facil fiecare dintre aceste provocări, dar și alte aspecte specifice serviciilor oferite.

5 recomandări pentru digitalizarea eficientă a companiilor de construcții

  1. Stabiliți obiectivele și indicatorii de performanță ai companiei
  2. Creionați procesele și activitățile specifice fiecărui departament și apoi ai întregii companii
  3. Asigurați-vă că știți cu exactitate care sunt aplicațiile software sau instrumentele folosite în prezent
  4. Aflați care este ADN-ul Digital al companiei
  5. Stabiliți un buget de digitalizare.

ADN-ul Digital al companiilor de construcții

Fiecare companie este unică în felul ei, prin specificul industriei, dar și prin caracteristici precum mărimea companiei, servicii sau produse oferite, obiective. ADN-ul Digital are la bază toate aceste aspecte, dar și deschiderea companiei către digitalizare, procesele și activitățile interne/externe care sunt automatizate, gradul de digitalizare al anumitor departamente sau al întregii organizații. Poți afla gratuit care este ADN-ul companiei tale folosind Softlead Digital DNA.

Care sunt aplicațiile software dedicate unei companii de construcții?

Acestea pot include:

Cât costă digitalizarea unei companii de construcții?

În funcție de obiectivele, de mărimea și de provocările companiei de construcții, costurile de digitalizare pot fi diferite. Un buget initial, pentru soluțiile existente în portofoliul Softlead încep de la 1500 de euro + TVA.

Conform unui raport realizat de către Software Advice, în anul 2017, 50% dintre companiile din industria construcțiilor încă folosesc metode tradiționale pentru managementul proiectelor, pregătirea ofertelor și calcularea costurilor.

Ai nevoie de o aplicație software dedicată șantierelor și activității tale din construcții? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail la adresa [email protected].

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum să extragi date din diverse tipuri de documente?

Connections integrează pentru prima dată AI într-unul dintre produsele sale: IDScanner pentru orice tip de documente

Citește articolul
Softlead

Top 10 tipuri de aplicații software utile companiilor de producție de materiale de construcții din România

În România, conform platformei de date financiare Termene.ro, sunt peste 58.000 de companii de producție, cele mai multe dintre acestea fiind companii mici și medii.

Citește articolul