Cum a reușit producătorul de motociclete Ducati să optimizeze procesele de business cu ajutorul SAP?

25 Nov 2022

Producătorul italian de super motociclete Ducati se apropie de primul său centenar. Compania a fost fondată în 1926 și, începând cu anul 1946, produce motociclete sport pe care le distribuie în peste 90 de țări, alături de accesorii, echipament tehnic și de lifestyle. În 2021, Ducati a livrat 60.000 de motociclete pasionaților din întreaga lume.

Cum a reușit producătorul de motociclete Ducati să optimizeze procesele de business cu ajutorul SAP?

Printre cele mai recente lansări se numără prezentarea modelului Multistrada V4, prima motocicletă din lume echipată cu radar față și spate, funcționalități necesare pentru a asigura un nivel de siguranță ridicat în timpul călătoriei. De asemenea, Ducati este recunoscută și datorită participării sale în Campionatul Mondial MotoGP și în Campionatul Mondial Superbike. În MotoGP, Ducati a câștigat titlul constructorilor în 2007, 2020 și 2021, iar în sezonul 2007 a câștigat și titlul de campion mondial al piloților.

Compania a decis să se angajeze într-un proiect amplu de transformare digitală cu scopul de a crea o rețea de business inteligentă, care să includă atât furnizori, cât și parteneri, și care totodată să permită extinderea digitalizării proceselor, începând de la disponibilitatea informațiilor detaliate și punctuale, necesare nu numai în faza de producție, ci și în cea de distribuție.

Soluții SAP pentru dezvoltarea afacerii și pentru îmbunătățirea lanțului de aprovizionare

Pentru a atinge aceste obiective, compania a decis să adopte soluția SAP Commerce Cloud pentru gestionarea afacerii online. De asemenea, producătorul italian va implementa soluția SAP Integrated Business Planning for Supply Chain pentru planificarea agilă a lanțului de aprovizionare, care va duce la un digital supply chain extins și integrat.

“Lanțurile de aprovizionare sunt din ce în ce mai complexe, iar în ultimii ani au fost supuse unor transformări radicale, provenite din apariția unor provocări noi. Având alături de noi un partener precum SAP, lanțul de aprovizionare Ducati va deveni mai flexibil, mai receptiv și mai integrat, conectând mai bine nevoile «Ducatiștilor» cu logica de aprovizionare și producție Ducati”, explică Domenicali.

Cu ajutorul celor două soluții implementate în cadrul companiei, Ducati speră să răspundă în mod eficient provocărilor apărute în lanțurile de aprovizionare, păstrând în același timp experiența superioară oferită clienților.

Clienții noștri pasionați au fost întotdeauna nucleul strategiei companiei și încercăm să le oferim cea mai bună experiență pe două roți. Ne bazăm puternic pe inovație și tehnologie pentru a fi în avangarda proceselor noastre de afaceri, având în vedere faptul că Ducati se concentrează pe dezvoltarea de produse inovatoare”, a declarat Claudio Domenicali, CEO Ducati.

Colaborarea dintre cele două companii a fost extinsă, totodată, și în lumea sportului cu motor pe două roți, un domeniu în care dezvoltarea tehnologică și inovația au condus întotdeauna la excelență. SAP a devenit, astfel, unul dintre partenerii oficiali ai echipei Ducati Lenovo în Campionatul Mondial FIM MotoGP pentru sezonul 2022 – 2023.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Veeam: Managerii IT se simt din ce în ce mai vulnerabili în fața atacurilor cibernetice și a altor dezastre

Raportul Veeam privind tendințele în protecția datelor în 2023 arată că bugetele pentru backup-ul datelor vor continua să crească pentru a se alinia cu nevoia tot mai mare de coerență și fiabilitate pentru protecția datelor...

Citește articolul
Softlead

Previziuni în securitate cibernetică pentru 2023

Comunitatea de securitate cibernetică lucrează intens la tehnologii și soluții care vor proteja oamenii și companiile în 2023 și în anii următori. În pregătirea funcționalităților capabile să depisteze amenințările...

Citește articolul
Softlead

Softlead lansează un eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România

Descarcă gratuit cel mai nou material de tip eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România.

Citește articolul