Cum arată o companie de producție înainte și după digitalizare?

30 mai 2022

Un interviu cu Adrian Bodomoiu, director executiv al Wizrom Software

Cum arată o companie de producție înainte și după digitalizare?
Care este misiunea suitei de soluții software Wizrom (ERP, SFA, TMS, HR) și cum își propune să ajute companiile din România?

Companiile de pe piața locală doresc să beneficieze de soluții software personalizate, în funcție de industria în care activează, deoarece vor să vină în întâmpinarea nevoilor clienților, în mod eficient și rapid, iar Wizrom le sprijină în aceste eforturi oferindu-le programe care le ajută să își îndeplinească obiectivele de business.

Cele mai populare software-uri de business sunt cele de planificare a resurselor, cu preponderență ERP. Astfel, aproximativ 60% dintre clienți utilizează programe ca WizPro ERP. De asemenea, sunt foarte căutate produsele de management al resurselor umane – în special cele care oferă capabilități de pontaj și self-service remote ca WizOne -, dar și soft-urile de contabilitate - WizCont.

Suntem foarte conștienți de faptul că organizațiile din România doresc să crească productivitatea și eficiența prin automatizare și tehnologizare, astfel încât să rămână competitivi într-o piață din ce în ce mai aglomerată. Soluțiile Wizrom se adaptează constant nevoilor acestora, iar feedback-ul de la clienți ne confirmă că suntem pe calea cea bună în ceea ce privește eficientizarea proceselor acestora.

Conform datelor Accenture, 17% dintre companiile care implementează aplicații software de tip ERP bugetează această investiție pentru a crește performanțele companiei. Care sunt motivele clienților Wizrom ce stau la baza implementărilor software?

Există multiple motive pentru care companiile care optează pentru a implementa soluțiile dezvoltate de Wizrom. Discutăm aici despre eficientizare, transparența proceselor, facilitarea raportării, dar și eliminarea redundanței. Astfel, odată ce datele companiei client sunt introduse în soluția Wizrom selectată, acestea pot fi accesate în mod facil de către orice utilizator autorizat.

Lucrând îndeaproape cu clienții, am ajuns la concluzia ca automatizarea, cu preponderență când vine vorba de raportare, reduce costurile și crește eficiența companiilor pentru că task-urile care fac parte din rutina de zi cu zi sunt eliminate.

Conform clienților Wizrom, ei preferă să lucreze cu platforme de management de business, HR și planificarea producției pentru că se pot dedica, astfel, analizelor și activității primare a afacerii și reduc timpul pe care îl petrec lucrând la procese adiacente, cum ar fi situațiile financiare, de exemplu.

Cum poate fi pregătită achiziția unei aplicații software complexe de către o fabrică?

În ceea ce privește achiziția și implementarea unei aplicații software de către o fabrică, există o serie de pași care trebuie urmați pentru ca un potențial client să beneficieze la maximum de un astfel de program.

În primul rând, este crucială definirea foarte clară a flow-urilor de producție. Claritatea în acest sens reprezintă o fundație solidă și necesară în acest proces. Mai exact, în această etapă este creat un caiet de sarcini sau RFP (request for proposal). Pentru ca acest pas să fie unul eficient, noi încurajăm clienții să implice toate departamentele la procesul de definire a task-urilor ce intră în acest caiet de sarcini, astfel încât cerințele fiecăruia să fie incluse.

Al doilea pas este ca fabrica să se asigure că are timpul necesar și că poate implica angajații relevanți în acest proces. Este important ca aceștia să aibă timp și să fie motivați să se implice, pentru ca implementarea soluției pentru care s-a optat să poată fi realizată într-o perioadă scurtă de timp și în mod eficient.

Nu în ultimul rând, este crucial ca fabrica ce se pregătește să utilizeze un software Wizrom să numească un șef de proiect pentru o mai bună coordonare între echipele implicate și o mai bună claritate în procesul de implementare.

Știm deja că multe companii mari au temeri referitoare la procesul de implementare software. Cum se poate îmbunătăți eficiența unei implementări ERP?

După cum menționam, claritatea și transparența sunt foarte importante. Astfel, recomandăm o analiză riguroasă de sistem de la bun început. De asemenea, recomandăm ca implementatorul să stabilească un project manager și să definească un plan de implementare la nivel cât mai amănunțit.

În plus, în datoria de colaborare trebuie clarificate – pe lângă obligații și îndatoriri – perioadele în care se produce schimbul de informații între client și furnizor. În acest mod, de exemplu, dacă noi – în calitate de furnizor – solicităm anumite documente necesare, să primim un răspuns prompt, pentru a facilita procesul de implementare.

De asemenea, monitorizarea activității prin intermediul unui steering committee fie bilunar, fie de câte ori este nevoie poate contribui semnificativ la succesul proiectului.

Într-un exercițiu bazat pe experiența anterioară a Wizrom, cum arată comparativ o companie de producție înainte de digitalizare și post implementări software de succes?

Există o multitudine de beneficii pe care companiile de producție le observă în urma procesului de digitalizare, în urma implementării unui software ERP. Acestea sunt observate cu preponderență în ceea ce privește automatizarea tuturor proceselor de activitate, planificarea fluxurilor de lucru și a resurselor utilizate, monitorizarea stocurilor de materii prime și alocarea optimă a resurselor, inventarierea produselor finite, planificarea mentenanței și a service-ului echipamentelor pe baza unui plan clar, administrarea aspectelor financiare prin raportarea la timp a activității și acces facil la rapoartele generate.

O astfel de soluție, cum este WizPro, centralizează o varietate de date importante pentru desfășurarea activității, eliminând erorile care pot apărea din cauza datelor incorecte, ori din lipsa corelării dintre informații.

În plus, clienții care utilizează WizPro menționează că au redus costurile și au înregistrat o creștere a eficienței, au optimizat fluxul de numerar, au un grad mai înalt de control și de respectare a proceselor și regulilor interne, au redus timpul de obținere a raportărilor, au acces la analiză de management în timp real, precum și trasabilitatea documentelor și a produselor fabricate, dar și securitatea și consistența datelor.

Vrei să testezi soluția WizPro sau să afli mai multe detalii despre costuri? Completează formularul de mai jos sau trimite o solicitare personalizată pe adresa [email protected] 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

Softul de HR WizOneHuman Resources Management     Companiile de succes au nevoie de o solutie informatica puternica pentru gestionarea activitatilor de HR si inregistrarea pontajului si din acest motiv Wizrom S

Descoperă aplicația arrow_forward

Soft transport ce creeaza o imagine de ansamblu asupra tuturor informatiilor relevante legate de operatiunile de transport, prin grafice, indicatori si diagrame, permitand accesarea facila a datelor de interes pentru o analiza rapida si adoptarea...

Descoperă aplicația arrow_forward

ASKI SFA este o solutie de sales force automation adecvata nevoilor companiei dumneavoastra pentru a coordona activitatea agentilor de vanzari si a monitoriza indeplinirea planului de vanzari.

Descoperă aplicația arrow_forward

Este cea mai implementata solutie ERP din Romania, care integreaza atat module de baza (financiar-contabilitate, gestiune, logistica, vanzari, mijloace fixe), cat si functionalitati aditionale, precum: managementul relatiilor cu clientii - CRM,...

Descoperă aplicația arrow_forward

Solutia de salarizare si management de personal cu cel mai mare numar de salarii procesate din Romania integreaza informatii primare pentru a genera rapoarte si analize complexe necesare unui management evoluat al resurselor umane.

Descoperă aplicația arrow_forward

Wizrom Software, compania cu cel mai mare număr de clienți ERP din România, are peste 3.700 de clienţi şi 33.000 de licenţe instalate (iunie 2013). Wizrom Software oferă soluţii ERP, BI, WMS, CRM, SCM, SFA şi multe altele şi este în măsură să ofere cele mai bune soluţii pentru orice tip de companie: de...

Află mai multe

Articole IT&C similare
Softlead

Cum pot aplicațiile software RPA să contribuie la simplificarea proceselor de HR?

Potrivit CGI, companiile care au ales să implementeze tehnologii de automatizare de tip RPA au scăzut costurile operaționale cu până la 50%, reușind, în același timp, să crească în mod semnificativ productivitatea...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Educația IT crește: Tot mai mulți angajați testează aplicațiile software pe care le vor folosi în companii

Conform celor mai noi analize Softlead, tot mai mulți candidați aleg să se informeze și să testeze aplicațiile software pe care le vor folosi în companiile în care vor să lucreze.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

BMW investește într-o companie software ce automatizează procesele de producție

BMW Group a achiziţionat o participaţie la partenerul său Kinexon. Cele două companii lucrează împreună de câţiva ani pentru a promova digitalizarea completă a reţelei de producţie BMW Group. Producătorul de automobile premium a anunţat marţi că a achiziţionat acum un pachet minoritar în compania de software inovatoare, cu sediul în München, prin...

Citește articolul arrow_forward