Competiția MobilPRO – Inovare și Mobilitate revine în data de 16 Martie 2019

06 Mar 2019

Competiția MobilPRO – Inovare și Mobilitate revine în data de 16 Martie 2019 cu o nouă ediție dedicată tuturor tinerilor pasionați de tehnologie și aplicații mobile! Dacă ești și tu unul dintre tinerii cu minți creative, te invităm să participi la una dintre cele mai interactive experiențe de concurs.

Competiția MobilPRO – Inovare și Mobilitate revine în data de 16 Martie 2019

Ajunsă la cea de a 6-a ediție, competiția MobilPRO – Inovare și Mobilitate este organizată de o echipă de voluntari ai Ligii Studenților Electroniști împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și Universitatea Politehnica București. Scopul concursului este acela de a aduce în fața unui juriu de specialitate cele mai inovative idei puse în aplicare și dezvoltate de elevi cu vârsta de peste 14 ani și studenți sau masteranzi din orice domeniu.

De ce să participi la această competiție? Răspunsul este simplu: vei primi validare pentru ideea ta din partea specialiștilor din domeniul tehnologiei, vei primi sfaturi pe care le poți pune în aplicare pentru a aduce îmbunătățiri proiectului tău și ai șansa de a câștiga unul din marile premii ale competiției oferite de sponsorii nostri.

Înscrierile sunt deschise până pe data de 10 Martie, ora 23:59 – iar această etapă presupune doar înscrierea ideii proiectului. O scurtă implementare tehnică (software + dacă este posibil și hardware) a proiectului va fi necesară în fața juriului, în zilele concursului, pe 16-17 Martie, la Biblioteca Centrală UPB - etaj 4.

Participanții se pot înscrie în echipe de maxim 5 membri plus un coordonator/mentor accesând site-ul oficial al competiției: mobilpro.lse.org.ro/participant/. Participarea este gratuită, atât pentru participanți cât și pentru spectatori sau susținătorii concurenților, iar cazarea participanților din afara Bucureștiului este asigurată de către organizatori.

Această ediție MobilPRO-Inovare și Mobilitate vine cu 3 teme de dezvoltare:

->MobileApps (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE) – este proba dedicată ideilor ce sunt implementate pe platformele mobile și dedicate utilizatorilor de smartphone.

->Smart Health (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE) – este categoria specifică ideilor ce pot revoluționa practicile medicale și aduc un plus în monitorizarea sănătății în viața de zi cu zi

->Smart Territories (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE) – se adresează aplicațiilor ce implementează strategii de dezvoltare în domenii diverse precum agricultura, securitatea informației, meteorologie, turism, arhitectură și multe altele.

Concursul se concentrează și pe partea de antreprenoriat, motto-ul competiției fiind “Transformă-ți proiectul în propriul start-up la Orange Fab!”, iar MobilPRO este primul pas în acest proces.

Echipa Ludicon, câstigătoarea ediției MobilPRO 2016 la categoria Aplicații Mobile este una dintre cele mai de succes echipe ale competiției. Aplicația Ludicon s-a dezvoltat foarte mult din 2016 până în prezent, având o comunitate a pasionaților de diferite sporturi care folosesc această aplicație.

Parteneri și susținători MobilPRO

Proiectul este dezvoltat de Universitatea Politehnica București, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, și Liga Studenților Electroniști cu sprijinul Orange Romania - Partener principal prin intermediul programului Orange Educational Program, dar și al partenerilor Bearing Point, TeamCoding, Softlead, Cisco si al sustinatorilor: CareerTeam, Grigdroid, SiSC ASE, TEDx Universitatea Politehnica București.

Mai multe detalii despre concurs, despre regulament, juriu, criterii de jurizare se află pe site-ul oficial: https://mobilpro.lse.org.ro/.Ne găsiți și pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/mobilproetti/.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul