Spre deosebire de alte soluții existente, SymphoPay oferă comercianților și băncilor accesul în timp real asupra terminalelor de plată și integrează tranzacțiile cu platforme de marketing sau loializare. O componentă inovatoare a soluției este și posibilitatea de a tranzacționa pentru comercianți multipli utilizând un singur terminal. Acest fapt permite SymphoPay să livreze soluții de plată către curieri, brokeri de asigurări sau rețele de colectare a plăților.
„Comercianții caută în permanență soluții de creștere a vânzărilor și loializare a clienților. Prin integrarea componentei de plăți cu întregul proces de retail, se obține un avantaj competitiv uriaș având în vedere că în momentul plății avem oportunitatea unică de a lansa o nouă propunere clientului, repornind astfel ciclul unei noi vânzări”, declară Daniel Nicolescu, CEO SymphoPay.
Platforma SymphoPay este integrată deja cu 3 bănci, compania fiind în discuții avansate pentru înrolare cu alte bănci și rețele de comercianți.
„Platforma SymphoPay rezolvă problemele de astăzi ale băncilor și comercianților și, în același timp, are potențialul de a orchestra în viitor integrarea altor soluții de plată precum QR codurile sau plățile cu telefonul mobil. În aceasta constă importanța strategică a platformei middleware creată de SymphoPay”, declară Radu Stoicoviciu, Partner al Early Game Ventures.
Soluția este certificată de către Visa și MasterCard și este conformă cu standardul de securitate PCI-DSS. Printre companiile ce folosesc soluția SymphoPay se numără FAN Courier și eMAG.
Integrarea soluției SymphoPay este foarte ușor de efectuat pentru comercianți, compania oferind protocoale API pentru sistemele de operare Windows și Android. Pentru bănci, integrarea presupune setarea unui canal securizat tip VPN, platforma fiind capabilă să emuleze în totalitate protocoalele de comunicare existente ale băncii.
SymphoPay a fost înființată în 2015 și până în prezent a primit investiții de peste 1,4 milioane euro.
Early Game Ventures este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.