CENIT a implementat 300 de licențe 3DEXPERIENCE la Faculatea de Inginerie Industrială și Robotică din Universitatea POLITEHNICA București

08 Oct 2019

CENIT, lider de piaţă în domeniul software şi consultanţă pentru procese de fabricaţie, anunţă finalizarea proiectului de implementare a 300 de licențe 3DEXPERIENCE în laboratoarele Facultății de Inginerie Industrială și Robotică (FIIR), din cadrul Universității POLITEHNICA din București.

 

CENIT a implementat 300 de licențe 3DEXPERIENCE la Faculatea de Inginerie Industrială și Robotică din Universitatea POLITEHNICA București

Studenții FIIR vor învăța să folosească tehnologii de proiectare de ultimă generație în laboratoare echipate cu infrastructură tehnică de către universitate și dotate cu cele mai performante soluții de design si simulare 3D, folosite de companiile din întreaga lume, dezvoltate de Dassault Systèmes®.

În baza acestui proiect, profesorii și studenții FIIR vor beneficia de acces la toate funcțiunile și modulele software ale platformei 3DEXPERIENCE, precum CATIA, DELMIA, ENOVIA, SIMULIA, soluţii care deja aliniază companiile locale la conceptul Industriei 4.0 / Industria viitorului.

Proiectul de implementare este un rezultat al cooperării dintre FIIR și CENIT și prevede, pe lângă dotarea stațiilor de lucru cu aplicații software de ultimă generație, acces la o bibliotecă cu suporturi de curs, oferită de Dassault Systèmes® tuturor profesorilor, precum și la programe de training și asistență pentru administatorul platformei din cadrul FIIR.

“Ne-am angajat de mai mult timp într-un proces de înnoire a tuturor pachetelor software din facultate și achiziția celor 300 de licențe 3DEXPERIENCE reprezintă un pas important în această direcție. Suntem singura facultate din țară care trece la un mediu integrat, care extinde experiența proiectării până la colaborare socială profesională multidisciplinară. Licențele achiziționate sunt definitive și complete, incluzând pachete software standard, CATIA V6 – pentru proiectarea produselor, DELMIA – pentru fabricație digitală, ENOVIA – pentru inovare colaborativă și SIMULIA – pentru simulare, dar și multe altele, utile în pregătirea viitorilor ingineri. Absolvenții noștri sunt gata să răspundă la întrebarea „Cum se fabrica?”, în legătură cu oricare dintre produsele care ne înconjoară, avem legături puternice cu industria automotive și o asemenea dezvoltare era mai mult decât necesară pentru a ne păstra credibilitatea în fața partenerilor industriali. Majoritatea disciplinelor de specialitate se predau în asociere cu cel puțin un pachet software, iar 3DEXPERIENCE ne va permite integrarea acestora într-un mediu colaborativ unic, similar celor întâlnite la marile companii industriale, asigurându-le astfel, absolvenților facultății oportunități de carieră deosebite.” declară Prof.dr.ing. Cristian Doicin, decan al Facultății de Inginerie Industrială și Robotică.
“Acest proiect este o încununare a eforturilor considerabile depuse de CENIT în ultimii ani pentru stimularea alinierii industriei locale la conceptele Industry 4.0 utilizate la nivel internațional și folosirii platformelor colaborative de-a lungul întregului proces de producție. Adoptarea unor astfel de tehnologii este un prim, dar foarte important pas înregistrat la nivelul universităților tehnice din România spre facilitarea integrării viitorilor absolvenți pe piața muncii. Există companii în România care au implementat această platformă de foarte mulți ani și se confruntă cu o mare problemă: absolvenții nu sunt familiari cu mediile colaborative care stau la baza noilor tehnologii de modelare 3D, iar companiile sunt nevoite să ofere servicii de instruire pentru a completa aceste lipsuri, declară Mihai Chițoiu, specialist CENIT România.

 De peste 10 ani, CENIT susţine transformarea digitală a sectoarelor auto şi aero din România oferind soluții software de ultimă generație și programe de training specializate şi personalizate companiilor de producție. CENIT asistă în mod activ dezvoltarea continuă a bazei de calificare necesară studenților și absolvenților pentru cariera lor viitoare.

 

Obțineți o transformare digitală de succes cu ajutorul CENIT!

Profitați de experiența CENIT de peste 25 de ani ca specialist de marcă în consultanță și software pentru optimizarea proceselor operaționale.

Tehnologiile inovative din domeniile: Managementul Ciclului de Viaţă al Produsului, Uzina Digitală şi Managementul Informaţiilor Întreprinderii, reprezintă fundamentul în obținerea unui mediu avansat de colaborare ce integrează oameni, procese și informații, reducând astfel, erorile de design și producție.

Încă din anul 1988, am facilitat companii din întreaga lume să se dezvolte și să devină lideri în domeniul de activitate prin îmbunătățirea productivității și a gradului de competitivitate. Astăzi, suntem unul dintre cei mai importanți parteneri Dassault Systèmes, iar acest lucru ne permite să oferim clienților noștri cel mai vast portofoliu software CAD/CAM/CAE/PLM.

Misiunea CENIT

Suntem experți în optimizarea proceselor operaționale, deținem cunoștinte tehnice în domeniile automotive, aerospațial, energie și echipamente industriale, iar de peste 25 de ani sprijinim partenerii din postura de consultant expert prin:

  • Îmbunătățirea productivității;
  • Scăderea costurilor de producție;
  • Reducerea timpului de proiectare și dezvoltare;
  • Îmbunătățirea calității produselor prin reducerea erorilor de proiectare și producție, implementând soluții integrate de top pentru:
  • dezvoltarea produsului (proiectare 3D, 2D) – CATIA;
  • simularea proceselor de fabricație – DELMIA;
  • analiza cu element finit – SIMULIA;
  • managementul proiectelor și al documentației tehnice - 3DEXPERIENCE®;
  • administrarea şi utilizarea standardizată a diverselor aplicaţii CAx şi a mediilor acestora – cenitFLEX+;
  • organizarea și gestionarea documentelor CAD și non-CAD, gestionarea execuției proiectelor și reducerea timpului de răspuns la cererile de ofertă – cenitSPIN.

Alături de complexul portofoliu Dassault Systèmes, am dezvoltat propriile tool-uri integrate în soluțiile software Dassault Systèmes pentru automatizarea diferitelor procese tehnologice precum, electroeroziunea cu fir, programarea offline a roboților sau managementul eficient al licențelor software.

Parteneriat educațional

Oferim o gamă cuprinzătoare de programe de instruire în domeniile CAD/CAM/PLM. În calitate de specialiști recunoscuți în domeniul de consultanță și software, punem la dispoziția clienților noștri cursuri de instruire pentru CATIA, DELMIA, ENOVIA. La solicitarea dumneavoastră, experții noștri pot elabora un program de instruire adaptat cerințelor specifice companiei dumneavostră.

În cadrul proceselor de instruire derulate, angajații CENIT îmbină experiența vastă în domeniul soluțiilor standard Dassault Systèmes, cu particularitățile specifice fiecărui segment de activitate. De aceea, Dassault Systèmes a atribuit companiei cea mai înaltă distincție în domeniul calității – statutul de „Gold Partner”.

Cursurile se pot desfășura atât la sediul dumneavoastră, cât și online (web learning).

Promovate sub denumirea CENIT Companion Learning Space, cursurile online se bazează pe conceptul foarte cunoscut și testat „Dassault Systèmes Companion” și sunt suplimentate cu suportul CENIT pentru o calitate premium.

 

Contact

Sediul central: Strada Calea Chișinăului Nr. 104-106 bis, Cod poștal 700180, Iași

Birou București: Clădirea World Trade Center, Piața Montreal Nr. 10, Intrarea F, Etaj 2, Birou 2.29 part, Cod poștal 011469, Sector 1, București

Phone: +40 314 378 303

Fax: +40 332 430 572

Web:  http://www.cenit.com/

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Digitalizare IMM Nord-Vest: Află secretul unui proiect tehnic de succes!

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a lansat un demers de consolidare a culturii digitale în mediul de afaceri! 

Citește articolul