Cât costă implementarea unei soluții pentru creșterea performanței angajaților?

08 februarie 2021

87% dintre angajați nu sunt motivați de propriile obiective.

Cât costă implementarea unei soluții pentru creșterea performanței angajaților?

Conform unui infografic publicat de WorkBoard.com, îndeplinirea obiectivelor organizaționale eșuează în cele mai multe dintre companii, ca o cauză a faptului că angajații nu construiesc o relaționare cu propriile obiective, nu le pot transforma în acțiuni și nu sunt pe deplin motivați în drumul spre atingerea lor.

Cum poate crește performanța organizațională cu ajutorul unei aplicații software?

Objectives and Key Results (OKR) este o practică ce încurajează cultura organizațională bazată pe rezultate, rolul principal fiind acela de a alinia compania în jurul obiectivelor măsurabile, actualizate la fiecare 3 luni. Obiectivele pot fi organizaționale, de echipă sau personale.

La nivel global, companii precum Yahoo, Oracle, LinkedIN, Google, Netflix, Samsung, Intel sau Amazon folosesc framework-ul OKR pentru a crește performanța angajaților și pentru a motiva permanent echipele interne.

Pentru ca întregul proces de definire a obiectivelor, indicatorilor de performanță și de urmărire a rezultatelor să fie facil și accesibil oricărui nivel din cadrul unei companii, Softlead recomandă alegerea unui instrument dedicat. Preferabil în cloud, prietenos și inspirațional, pentru ca fiecare interacțiune să fie o etapă din călătoria pe care o companie o face către succes. Un astfel de tool este Mirro, o aplicație ce ajută companiile să crească și să consolideze o cultură organizațională bazată pe transparență, îmbunătățire constantă și pe recunoaștere.

Aplicațiile software dedicate OKRs sunt instrumente specifice, care agregă în mod centralizat informații dedicate fluxului de măsurare a progresului, competiției interne, permițând managementului să monitorizeze și să evalueze întreaga activitate organizațională.

Într-o companie cu peste 1000 de angajați, stabilirea și implementarea corectă a OKR poate aduce un impact de 4.2 milioane de euro.

Funcționalități:

 • Managementul obiectivelor și indicatorilor de performanță.

Angajații trebuie să exprime un obiectiv profesional în maxim 3 secunde, ca dovadă a însușirii acestuia și a încrederii în faptul că este dispus să depună eforturile necesare pentru îndeplinirea lui. În cele mai multe dintre situații, acest lucru nu se întâmplă, deoarece în cele mai multe dintre organizații obiectivele nu sunt trasate coerent, succint și concret.

 • Gestionarea concediilor (solicitări și aprobări, condică de prezență)
 • Managementul intervalelor de timp libere (de exemplu: un angajat are nevoie de două ore libere pentru a rezolva o problemă personală)
 • Managementul documentelor specifice departamentului de Resurse umane (HR): contracte de muncă, istoricul angajatului, adeverințe.
 • Managementul performanțelor și a feedback-ului: încurajarea interacțiunii dintre colegi, oferirea sugestiilor de îmbunătățire a rezultatelor, aprecierea rezultatelor (kudos).

Celebrarea reușitelor nu este doar un motivator important, ci este văzut ca un beneficiu mai mare decât unul financiar. 83% dintre angajații din companii spun că recunoașterea meritelor și rezultatelor este mult mai importantă decât primirea unui bonus salarial.

Beneficii:

 • Creșterea performanțelor
 • Creșterea productivității în echipe, departamente, la nivelul întregii companii
 • Mesaje de interacțiune cu aplicația extrem de prietenoase.
 • Aplicație în cloud, de tip SaaS (Software as a Service), accesibilă de pe orice device.
 • Securitate garantată a datelor
 • Implementare rapidă (doar câteva ore, față de alte aplicații similare ce necesită câteva zile sau săptămâni pentru a completa date relevante)
 • Integrare cu soluții precum Google Calendar sau Outlook

Ce poți observa în implementarea OKRs?

 • Identificarea potențialului existent și al nivelului maxim al echipelor
 • Creșterea motivației la nivelul întregii companii
 • Creșterea eficienței și a productivității
 • Mărirea capacității de prioritizare a activităților și eliminarea acelora care nu aduc beneficii.

Cât costă o aplicație dedicată OKR?

Aplicația nu implică niciun cost de instalare, ci doar un cost de acces, per utilizator, de 5 Euro/lună. În funcție de modulele necesare organizației, există un plan superior de tarife, de 7 Euro/lună, precum și posibilitatea de a solicita o variantă personalizată, în cazul în care compania are obiective specifice.

Cât costă implementarea unei soluții pentru creșterea performanței angajaților?

Ai nevoie de o aplicație de management a resurselor umane? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]!  

Aplicații software recomandate

Simplifică și optimizează procesele de HR și Management prin intermediul WAYMAN! Salvează și procesează toate informațiile privind recrutarea, managementul angajaților, clienților și proiectelor, într-un mediu securizat și transparent.

Citește tot arrow_forward

Phoenix ATS este o solutie de recrutare cloud base, disponibila oricaror companii ce isi doresc un proces automatizat si usor de folosit in managementul recrutarii.

Citește tot arrow_forward

Softul de HR WizOneHuman Resources Management     Companiile de succes au nevoie de o solutie informatica puternica pentru gestionarea activitatilor de HR si inregistrarea pontajului si din acest motiv Wizrom S

Citește tot arrow_forward

Mirro este o soluție completă de performance management & HR, cu o interfață intuitivă și prietenoasă, ce poate fi accesată direct din browser și nu necesită instalare. In plus, avem cel mai rapid proces de onboarding si cel mai mic cost pe...

Citește tot arrow_forward

BobyClock - aplicatie web de gestiune a pontajelor pentru angajati

Citește tot arrow_forward

INVALUE este o soluție modernă de gestionare a competențelor necesare pentru încadrarea în standarde ocupaționale a angajaților și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. ...

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

How to Web - Despre tehnologie și neconvenționalul care transformă ideile în produse utile și afaceri globale

Conferința How to Web aduce în premieră în România, între 30 - 31 octombrie, la Face Convention Center din București, peste 50 de experți în dezvoltarea de produse tehnologice și digitale de renume internațional, care au contribuit la inovarea și transformarea afacerilor globale....

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Pregătiri pentru Wi-Fi 6

Cunoscut sub denumirea tehnică de 802.11ax, standardul de comunicaţii wireless Wi-Fi 6 este pe punctul de a fi ratificat de organismul de ratificare IEEE şi promite un potenţial de îmbunătăţiri semnificative pentru orice implementare de tehnologie Wi-Fi. Numai că drumul până la transformarea într-un standard larg adoptat nu pare extrem de facil....

Citește articolul arrow_forward