Care sunt beneficiile aduse companiilor prin implementarea unei soluții software ERP?

25 ianuarie 2022

Conform unui studiu publicat de TEC (Technology Evaluation Conters), aproximativ 50% dintre companii fie au în plan achiziționarea unei soluții software ERP, fie au început deja acest proces.

Care sunt beneficiile aduse companiilor prin implementarea unei soluții software ERP?

Selectarea, achiziționarea și implementarea unui sistem de planificare a resurselor (ERP) reprezintă unul dintre cele mai complexe procese pe care o companie le poate prezenta. Utilizarea unei astfel de soluții are rolul de a automatiza și eficientiza diverse procese, în special de management, cu scopul principal de a maximiza profiturile și de a oferi o creștere accelerată companiei.

O aplicație software ERP (Enterprise Resource Planning) reprezintă o soluție de management care permite organizațiilor să folosească un sistem de aplicații integrate cu ajutorul cărora se gestionează structuri de afaceri și care automatizează activități de lucru interne (din departamente administrative, tehnologice, ale resurselor umane, marketing, dezvoltare, vânzări sau producție).

Iată câteva funcționalități ale aplicațiilor software ERP:

Pe lângă faptul că instrumentele de acest tip au rolul de a spori productivitatea angajaților, de a lua decizii mai bune, de a conferi agilitate în vânzări și de a maximiza profitul, iată top 3 beneficii aduse odată cu implementarea unui ERP:

  • Reducerea timpilor de procesare
  • Creșterea numărului de colaborări, cât și eficiența
  • Centralizarea datelor la nivelul întregii organizații, oferind accesibilitate fără limite și spațiu

Obstacole, tendințe și recomandări

Pentru companiile ce utilizează software-uri ce nu îndeplinesc în totalitate nevoile companiei, principalele probleme ce apar țin de scalabilitate, integrare cu alte sisteme și de flexibilitate.  Așadar, îmbunătățirea constantă a soluțiilor pentru a putea asigura creșterea rapidă a companiei trebuie considerată frecvent și nu doar în situații critice.

Tendințele actuale ale pieței indică faptul că organizațiile de top tind spre utilizarea unor instrumente de tip Cloud sau SaaS (Software as a service), ce prezintă disponibilitate de pe telefoanele mobile sau tablete, cât și implementarea soluțiilor de tip IoT (Internet of Things), toate oferind flexibilitate sporită, o mai bună manageriere a datelor și rapiditate.

În medie, implementarea unui ERP durează cu 30% mai mult decât timpul estimat și indiferent de metodele de desfășurare, cele mai multe dintre implementări ajung să coste de 3-4 ori mai mult față de bugetul inițial. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei unui plan solid și omiterii unor pași importanți din proces.

Cu toate acestea, este recomandat ca înaintea începerii procesului de implementare să se evalueze situația curentă a companiei, de ce are nevoie aceasta și de a înțelege impactul pe care un ERP îl poate aduce. Uneori nu cele mai noi tehnologii reprezintă soluția potrivită, ci acelea care se pliază perfect pe nevoile companiei.

Pentru a vedea care sunt tipurile de costuri implicate odată cu implementarea unui ERP și cum variază acestea puteți da click aici.

În topul industriilor ce au optat până în prezent pentru o aplicație software ERP și prezintă maximă aplicabilitate se remarcă detașat industria producătoare (fabricile), urmată de Construcții, Agricultură, Retail, Managementul depozitelor, etc.

Ai o companie de producție? Iată cum te poate ajuta un software ERP.

Implementarea unei soluții software ERP reprezintă un proces complex deoarece, conform studiilor, aproximativ 50% dintre implementările ERP reușesc abia după a doua încercare. Cele mai multe dintre organizații au investit o sumă considerabilă de capital și timp selectând și implementând un sistem ERP de mai multe ori.

Din acest motiv, Softlead pune la dispoziție o gamă largă de aplicații și le oferă clienților săi detalii cu privire la implementări personalizate și suport pe parcursul alegerii celui mai bun software pliat pe cerințele și nevoile companiei, atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar.

 

Ai nevoie de o soluție software ERP potrivită companiei tale? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos.

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește Softlead Digital DNA, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

UN SINGUR ERP PENTRU TOATE NEVOILE SOCIETĂȚII

Descoperă aplicația arrow_forward

Aplicatia Simplio ERP - solutia completa pentru Business-uri inteligente.

Descoperă aplicația arrow_forward

ERP de ultima generatie, implementat cu succes la companii medii si mari de Support Soft

Descoperă aplicația arrow_forward

Mapează toate procesele din afacere într-un singur loc și îmbunătățește eficiența echipei. Descoperă o soluție simplă și scalabilă care crește odată cu afacerea ta.

Descoperă aplicația arrow_forward

Solutie ERP flexibila, in Cloud sau Cloud local

Descoperă aplicația arrow_forward

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning. Pentru a putea furniza o definitie corecta a unui sistem ERP, ganditi-va mai intai la toate procesele care sunt esentiale pentru a conduce o afacere, incluzand contabilitatea, resursele umane,...

Descoperă aplicația arrow_forward

Articole IT&C similare
Softlead

De ce este utilă o aplicație software HR și care sunt costurile de achiziție?

Work-FACT este o aplicație originală, adaptabilă, ce reprezintă soluția necesară companiilor pentru automatizarea și simplificarea pontajului angajaților și a proceselor complexe care derivă din acesta. Provocări reale transformate într-o experiență ușoară, prietenoasă, integrantă și totodată transparentă în relațiile dintre angajați, management și resurse...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Softlead Weekly News - 29 aprilie 2022

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Ce beneficii oferă rabarburaERP, aplicația software 100% dedicată producției?

Care sunt costurile de implementare ale soluției și în ce mod rezolvă aceasta problemele reale ale companiilor de producție? Un interviu cu Mircea Munteanu, CSO Elastoffice SRL.

Citește articolul arrow_forward