Ai o companie de producție? Iată cum te poate ajuta un software ERP

17 august 2021

În doar 2 ani de la implementarea unei soluții software, companiile de producție au identificat o creștere cu 13% a productivității și cu 9% a profitului. Accesul la volume de date necunoscute până la momentul achiziționării și utilizării aceleiași aplicații a însemnat pentru aceleași companii de producție o creștere cu 10% a timpului alocat deciziilor. Datele sunt furnizate de platforma Incloudsolutions.co.uk.

Ai o companie de producție? Iată cum te poate ajuta un software ERP

Conform unei analize realizate de Batchmaster, 70% dintre companiile de producție din întreaga lume vor suferi transformări digitale în următorii ani. Cum pot alege companiile de producție soluții software potrivite activității lor?

Saltul către digitalizare reprezintă una dintre cele mai importante căi de dezvoltare, iar cu cât acest pas este efectuat mai rapid, avantajele față de competitori vor fi imense. Pentru industria de producție, aplicația software de tip ERP (Enterprise Resource Planning) este cea mai completă opțiune pe care o pot alege.

Majoritatea experților din industrie susțin aplicațiile ERP, deoarece acestea promit beneficii uriașe sectorului de fabricație.

Care sunt provocările fabricilor și companiilor de producție ce pot fi rezolvate cu ajutorul soluțiilor ERP?

Producătorii se confruntă cu termene mai stricte, lanțuri de aprovizionare din ce în ce mai complexe și concurență ridicată. Pentru a ține pasul și a-și atinge obiectivele de afaceri, aceste organizații au nevoie de instrumente care să le ajute să monitorizeze și să gestioneze toate aceste piese în mișcare, îmbunătățind în același timp eficiența. Iată câteva dintre beneficiile oferite de o aplicație software ERP, care pot contribui la dezvoltarea business-ului:

 • Simplificarea proceselor de colaborare cu furnizori și parteneri
 • Creșterea capacității de producție și a calității produselor
 • Creșterea capacității de planificare
 • Integrarea eficientă a lanțurilor de aprovizionare
 • Optimizarea operațiunilor
 • Contabilitate
 • Reducerea timpului de comercializare
 • Gestionarea strategică a resurselor (umane - contracte și acte adiționale, pontaj, salarizare, declarații lunare; stocuri)
 • Respectarea standardelor de calitate, conform fiecărui tip de industrie și reglementărilor în vigoare
 • Managementul financiar
 • Gestionarea depozitelor
 • Gestionarea flotelor auto
 • Inventare
 • Administrarea și gestiunea achizițiilor (planificare, prelucrare date, eficientizare costuri, automatizare cicluri de aprovizionare, optimizare perioade de livrare/recepție, controlul costurilor)
 • Gestionarea documentelor 
 • Managementul forței de vânzări
 • Managementul datelor (raportare, acces la date în timp real) 
 • Securitate și trasabilitate bidirecțională
 • Stocare în Cloud

Așadar, aplicațiile software de tip ERP sunt cele mai potrivite pentru companiile de producție deoarece oferă module integrate, oferind acces la o digitalizare completă a tuturor proceselor de lucru interne.

Conform unui studiu publicat de Archerpoint, multe sisteme de acest tip permit companiilor producătoare să împărtășească date importante legate de producție nu numai angajaților interni, ci și componentelor externe, cum ar fi furnizorii sau distribuitorii. Acest lucru îmbunătățește comunicarea și permite o mai bună coordonare a activităților între acești parteneri cheie de afaceri. 

Conform Batchmaster, se preconizează că următoarele obiective vor fi atinse în următorii câțiva ani:

 • Aproape 94% dintre companii vor considera că securitatea lor este mai bună datorită serviciilor Cloud utilizate
 • Sistemele de IoT (Internet of Things) vor avea un potențial imens de aplicare în zona ERP pentru industriile de fabricație, cum ar fi robotica, automatizările, controlul stocurilor, etc
 • Odată cu creșterea atacurilor cibernetice, se va pune un mare accent pe securitate. Soluțiile Cloud ERP pot și vor oferi protecție datelor cu funcții de securitate sofisticate
 • ERP-urile vor încorpora tehnologii cutting-edge, cum ar fi AI (inteligență artificială) sau AR (realitate augmentată), pentru a contribui la creșterea eficienței
 • Integrarea inteligenței artificiale poate ajuta la eficientizarea proceselor de producție prin analiza automată a datelor din atelier și identificarea anomaliilor operaționale
 • Tehnologia Blockchain ar putea reduce cheltuielile de expediere cu până la 20%

Care sunt costurile unei soluții ERP destinate companiilor de producție?

Costurile de achiziție ale unei aplicații software de tip ERP, potrivită pentru o fabrică sau o companie de producție pornesc de la 15.000 Euro pentru licența on premise. În cazul în care beneficiarul decide achiziționarea în variantă de tip SaaS (Software as a Service), costurile pornesc de la 3.200 Euro pentru implementare și de la 100 Euro/lună pentru acces la aplicație. Prețul diferă în funcție de complexitatea procesului de producție și numărul de utilizatori.

De ce să alegi o soluție ERP pentru compania ta?

Un software ERP automatizează procesele de afaceri plasându-le într-un format util, care este standardizat și comun pentru întreaga organizație. Acesta oferă informații despre operațiuni, inventar, lanțul de aprovizionare și cererea pieței externe, toate dintr-un singur sistem, eficientizând astfel procesele de îndeplinire. Mai mult, o aplicație software ERP oferă un control îmbunătățit asupra inventarului componentelor și o planificare mai precisă a cererii.

Pe măsură ce peisajul din întreaga industrie manufacturieră a devenit din ce în ce mai competitiv, firmele de toate tipurile trebuie să proiecteze, să construiască și să livreze produse de cea mai înaltă calitate în cel mai rapid timp, la cele mai mici costuri posibile, pentru a câștiga și a păstra clienții. Un sistem ERP oferă fundamentul și instrumentele necesare pentru a avea succes.

Ai nevoie de o aplicație software de tip ERP potrivită companiei tale? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos.

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește SoftleadBIZ, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

UN SINGUR ERP PENTRU TOATE NEVOILE SOCIETĂȚII

Descoperă aplicația arrow_forward

Aplicatia Simplio ERP - solutia completa pentru Business-uri inteligente.

Descoperă aplicația arrow_forward

ERP de ultima generatie, implementat cu succes la companii medii si mari de Support Soft

Descoperă aplicația arrow_forward

Mapează toate procesele din afacere într-un singur loc și îmbunătățește eficiența echipei. Descoperă o soluție simplă și scalabilă care crește odată cu afacerea ta.

Descoperă aplicația arrow_forward

Solutie ERP flexibila, in Cloud sau Cloud local

Descoperă aplicația arrow_forward

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning. Pentru a putea furniza o definitie corecta a unui sistem ERP, ganditi-va mai intai la toate procesele care sunt esentiale pentru a conduce o afacere, incluzand contabilitatea, resursele umane,...

Descoperă aplicația arrow_forward

Articole IT&C similare
Softlead

Cum sunt afectate companiile IT de noile reglementări UE cu privire la tehnologiile AI?

În luna mai a anului 2021, Uniunea Europeană a devenit primul organism guvernamental din lume care a emis un răspuns cuprinzător sub forma unor proiecte de reglementări care vizează în mod special dezvoltarea și utilizarea inteligenței artificiale.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments: Valoarea totală procesată din tranzacțiile online cu cardul a crescut cu 55% în 2021 comparativ cu anul precedent

Potrivit NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, valoarea totală a tranzacțiilor online cu cardul procesate a crescut cu 55% în 2021 față de anul precedent, în timp ce numărul de tranzacții a înregistrat o creștere de 40%. Anul trecut, compania a înregistrat lunar o medie de 2 milioane de tranzacții digitale online,...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum a reușit DHL să gestioneze milioane de documente prin implementarea unei aplicații software?

Cum a reușit compania germană de curierat să transpună 15 milioane de documente fizice în arhive digitale? Care a fost impactul adus?

Citește articolul arrow_forward