Când are nevoie o companie de o aplicație ERP? Cât costă soluția software?

06 august 2021

Cele mai importante informații despre achiziția unei aplicații de tip ERP (Enterprise Resource Planning) furnizate de Alexandra Lucescu, Director de Operațiuni, SoftOne România.

Când are nevoie o companie de o aplicație ERP? Cât costă soluția software?
  1. De la ce nivel de organizare al unui business (ca dimensiune, număr de angajați, cifră de afaceri, fluxuri etc.) o companie poate avea nevoie de o soluție software tip ERP?

O soluție software Cloud ERP este necesară pentru orice companie care urmărește să își organizeze procesele de business, indiferent de mărime, cifra de afaceri sau numărul de angajați.  Implementarea acestui tip de software susține optimizarea operațiunilor și permite gestionarea lor într-un mod eficient. Orice companie, de la start-up-uri, companii mici și mijlocii și până la întreprinderile mari trebuie să aibă în vedere integrarea unei aplicații ERP pentru a obține informații de business relevante.

Pe de altă parte, odată cu dezvoltarea business-ului, gestionarea operațiunilor într-un mod eficient este din ce în ce mai dificilă. Fără utilizarea unui software Cloud ERP, întregul proces devine costisitor, consumator de timp și chiar ineficient. Un exemplu relevant este reprezentat de companiile din industria de retail. În acest caz, o soluție Cloud ERP reprezintă alegerea ideală pentru că permite gestionarea tuturor proceselor, fie că ne referim la cele din magazinele fizice sau online, într-un mod integrat.

O aplicație avansată de business, precum Soft1 Cloud ERP, susține eforturile companiilor de a-și simplifica operațiunile pentru creșterea productivității și sprijină procesele de decizie prin capabilitățile avansate de prelucrare a datelor, astfel încât o companie are nevoie de acest tip de soluție software încă din prima zi.

  1. Care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce o soluție software ERP companiilor?

O aplicație ERP în Cloud oferă companiilor numeroase beneficii. Permițând integrarea tuturor operațiunilor într-o singură platformă, business-urile își pot crește productivitatea în timp ce își reduc costurile operaționale. Majoritatea soluțiilor Cloud ERP se pot integra cu aplicațiile terțe utilizate, astfel încât toate procesele de business pot fi gestionate într-o singură platformă.

Flexibilitatea este un alt avantaj important al aplicațiilor Cloud ERP pentru că permit acces la informațiile de business în orice moment, de pe orice dispozitiv. Astfel, angajații pot lucra de oriunde pentru o eficiență crescută. În plus, implementarea unei soluții ERP în Cloud nu necesită investiții suplimentare în echipamente hardware și în resurse IT, având astfel un cost total de achiziție mult mai mic. Acest lucru este un beneficiu important mai ales pentru companiile care nu au alocat un buget substantial pentru integrarea soluțiilor software. De asemenea, pentru că o aplicație Cloud ERP nu are nevoie mentenață, update-urile fiind responsabilitatea furnizorului, aceasta devine alegerea ideală pentru orice business care nu dorește să se preocupe de aspectele tehnice ale aplicației.

Nu în ultimul rând, soluțiile Cloud ERP integrează și funcționalități de business intelligence care permit accesarea și gestionarea unui volum imens de informații pentru îmbunătățirea proceselor de decizie, iar utilizarea inteligenței artificiale (AI) și a funcționalităților de machine learning susțin eficientizarea operațiunilor. Referindu-ne la Soft1 Cloud ERP, beneficiul diferențiator pe care soluția noastră îl oferă este scalabilitatea. Funcționalitățile aplicației noastre pot fi adaptate odată cu dezvoltarea business-ului pentru a susține complet operațiunile unei companii, indiferent de complexitatea acestora.

  1. Poate fi personalizată soluția Soft1 Cloud ERP?

Soluția Soft1 Cloud ERP este singura aplicație ERP de pe piața din România ce poate fi personalizată complet. Acest lucru ne permite să dezvoltăm în aplicație funcționalități dedicate pentru fiecare client, folosind ca bază platforma Soft1 Cloud ERP Series 5.  Așadar, soluția noastră poate fi  adaptată complet la nevoile specifice ale fiecărui business, pentru simplificarea operațiunilor. Ea integrează module ce susțin toate procesele critice de business, iar acestea pot fi personalizate astfel încât să satisfacă cerințele fiecărei companii, indiferent de dimensiune. Mai mult, Soft1 Cloud ERP poate integra și modulul Soft1 B.A.M, un instrument ce permite companiilor să își definească și să își automatizeze operațiunile fără a apela la suport extern.

Pe de altă parte am dezvoltat și aplicații de mobilitate pentru a extinde funcționalitățile oferite de soluția noastră ERP astfel încât să poată fi accesate de pe orice dispozitiv și din orice loc. Acestea pot fi de asemenea personalizate în funcție de nevoile fiecărui utilizator și de rolul lui în cadrul companiei.

  1. În rândul clienților SoftOne, care sunt industriile care au cea mai mare rată de digitalizare prin aplicații software de tip ERP?

În rândul clienților noștri, cea mai mare rată de adopție a soluției Soft1 Cloud ERP este în cadrul companiilor din comerț, deoarece aplicația noastră se poate adapta perfect astfel încât să răspundă unei piețe extrem de dinamice. Odată cu digitalizarea operațiunilor comerciale, companiile își pot integra în aplicație atât procesele din magazinele online, cât și din cele fizice pentru a obține o imagine de ansamblu asupra întregii activități. Astfel, Soft1 Cloud ERP oferă companiilor din comerț posibilitatea de a avea acces în timp real la informațiile despre comenzi, stocuri și furnizori, astfel încât să se poată asigura ca există o permanentă disponibilitate a produselor.

De asemenea, soluția noastră joacă un rol important și în procesul de atragere a clienților oferind posibilitatea de a implementa programe de loialitate, având funcționalități avansate pentru segmentarea eficientă a bazelor de date și permițând automatizarea acțiunilor de marketing. În acest fel toate oportunitățile de vânzare pot fi valorificate. Cu ajutorul aplicației Soft1 Cloud ERP companiile pot aproba comenzile direct din sistem, astfel încât produsele să poată fi livrate clienților în cel mai scurt timp posibil, vor beneficia de un control sporit al costurilor, vor elimina complexitatea din desfășurarea operațiunilor și au posibilitatea de a opera din orice loc.

  1. Care este costul de achiziție a licențelor?

Costul de achiziție al licențelor pentru aplicația noastră variază în funcție de nevoile fiecărui business. Aplicația noastră în Cloud este disponibilă prin abonament, iar prețurile încep de la 42 Euro pe lună. Astfel, din acest punct de vedere aplicațiile noastre sunt accesibile tuturor companiilor, indiferent de mărime.

Vrei să știi care sunt costurile de achiziție și de implementare a unei soluții ERP pentru compania ta? Trimite un e-mail pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos!

SoftOne România și-a început activitatea pe piața locală în 2013, ca subsidiara uneia dintre cele mai dinamice companii din Sud-Estul Europei și unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții software de business (ERP, CRM și BI) – SoftOne Technologies. Compania are sediul central în Atena, Grecia și are b...

Află mai multe
Aplicații software recomandate

Soft1 ERP este un sistem puternic, integrat, care unifică pr

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward