Cu experiență în consultanță și în implementări software pentru soluții B2B de tip ERP (Enterprise Resource Planning), compania românească Elastoffice a lansat o aplicație ce indică punctajul pe care o companie care are în plan digitalizarea este eligibilă să îl primească în contextul aplicării pentru fonduri nerambursabile dedicate IMM-urilor.
Pentru a afla punctajul personalizat fiecărei entități juridice, companiile trebuie să acceseze site-ul de aici și să completeze formularul dedicat, introducând bilanțul și balanța contabile conforme anului 2021, pe baza cărora se va aplica un set de criterii de evaluare ale firmei solicitante. De asemenea, companiile interesate de mai multe detalii pot trimite un e-mail pe adresa [email protected].
Cine poate beneficia de acest instrument?
Orice companie de tip IMM din România, precum și consultanții specializați în accesarea fondurilor din programul PNRR pot folosi cu succes aplicația software ce indică eligibilitatea în contextul finanțării digitalizării prin aplicații software sau prin componente hardware. Bugetul total al schemei propuse este de 347,5 milioane de euro, bani asigurați din Planul Național de Redresare și Reziliență.
Activitățile sprijinite în cadrul investiției/operațiunii prin programul PNRR:
- achiziții de hardware TIC;
- achiziții de echipamente pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice, integrate cu soluții digitale;
- dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software/licențelor, inclusiv soluțiile de automatizare software de tip RPA, respectiv Robotic Process Automation;
- achiziții de tehnologii blockchain;
- achiziții de sisteme de inteligență artificială, machine learning, augmented reality, virtual reality;
- achiziționare website de prezentare;
- achiziția de servicii de tip cloud și IoT;
- instruirea personalului care va utiliza echipamentele TIC;
- consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile etc.
Valoarea maximă a ajutorului de minimis este cuprinsă între:
- 20.000 și 30.000 euro pentru microîntreprindere;
- 20.000 și 50.000 euro pentru întreprindere mică;
- 20.000 și 100.000 euro pentru întreprindere mijlocie
Află mai multe detalii despre ghid sau descarcă ghidul de aici.