3 orașe din România – în topul orașelor viitorului din perspectiva digitalizării

03 iulie 2020

Financial Times, prin divizia sa de consultanță, fDi, a publicat un top al orașelor viitorului, cu potențial crescut în dezvoltarea start-up-urilor, a industriei IT și a investițiilor în inovație. Capitala României s-a clasat pe locul 7.

3 orașe din România – în topul orașelor viitorului din perspectiva digitalizării

Londra deschide topul orașelor cu cele mai mari perspective de investiție și de susținere a tehnologiei, fiind urmată de Dublin, Amsterdam, Berlin, Munchen. București se află în primele 10 orașe, mai exact pe poziția 7, criteriile principale incluzând o alăturare a capitalului de investiții, specialiști și infrastructura necesară.

De asemenea, Londra se diferențiază prin faptul că este un hub al investițiilor și al creșterii, fiind orașul din Europa cu cele mai multe companii de tip unicorn din industria IT. Mai mult decât atât, Londra deține peste 5000 de companii cu patente active în inovația software și peste 100 de companii ce dezvoltă produse AI (Artificial Intelligence).

Iași, Cluj-Napoca și București – în topul orașelor ce indică o eficiență a costurilor în domeniul IT

Într-un clasament ce are în vedere eficiența costurilor în industria IT, Iași, Cluj-Napoca și București ocupă locurile 2, 3 și 6, topul fiind deschis de Skopje.

De ce sunt importante orașele orientate spre tehnologie?

Apetitul pentru tehnologie și pentru digitalizare poate însemna beneficii semnificative la nivelul economiei locale prin crearea locurilor de muncă, prin atragerea investițiilor și prin creșterea unor noi segmente de business.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward