3 orașe din România – în topul orașelor viitorului din perspectiva digitalizării

03 Jul 2020

Financial Times, prin divizia sa de consultanță, fDi, a publicat un top al orașelor viitorului, cu potențial crescut în dezvoltarea start-up-urilor, a industriei IT și a investițiilor în inovație. Capitala României s-a clasat pe locul 7.

3 orașe din România – în topul orașelor viitorului din perspectiva digitalizării

Londra deschide topul orașelor cu cele mai mari perspective de investiție și de susținere a tehnologiei, fiind urmată de Dublin, Amsterdam, Berlin, Munchen. București se află în primele 10 orașe, mai exact pe poziția 7, criteriile principale incluzând o alăturare a capitalului de investiții, specialiști și infrastructura necesară.

De asemenea, Londra se diferențiază prin faptul că este un hub al investițiilor și al creșterii, fiind orașul din Europa cu cele mai multe companii de tip unicorn din industria IT. Mai mult decât atât, Londra deține peste 5000 de companii cu patente active în inovația software și peste 100 de companii ce dezvoltă produse AI (Artificial Intelligence).

Iași, Cluj-Napoca și București – în topul orașelor ce indică o eficiență a costurilor în domeniul IT

Într-un clasament ce are în vedere eficiența costurilor în industria IT, Iași, Cluj-Napoca și București ocupă locurile 2, 3 și 6, topul fiind deschis de Skopje.

De ce sunt importante orașele orientate spre tehnologie?

Apetitul pentru tehnologie și pentru digitalizare poate însemna beneficii semnificative la nivelul economiei locale prin crearea locurilor de muncă, prin atragerea investițiilor și prin creșterea unor noi segmente de business.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul