3 orașe din România – în topul orașelor viitorului din perspectiva digitalizării

03 iulie 2020

Financial Times, prin divizia sa de consultanță, fDi, a publicat un top al orașelor viitorului, cu potențial crescut în dezvoltarea start-up-urilor, a industriei IT și a investițiilor în inovație. Capitala României s-a clasat pe locul 7.

3 orașe din România – în topul orașelor viitorului din perspectiva digitalizării

Londra deschide topul orașelor cu cele mai mari perspective de investiție și de susținere a tehnologiei, fiind urmată de Dublin, Amsterdam, Berlin, Munchen. București se află în primele 10 orașe, mai exact pe poziția 7, criteriile principale incluzând o alăturare a capitalului de investiții, specialiști și infrastructura necesară.

De asemenea, Londra se diferențiază prin faptul că este un hub al investițiilor și al creșterii, fiind orașul din Europa cu cele mai multe companii de tip unicorn din industria IT. Mai mult decât atât, Londra deține peste 5000 de companii cu patente active în inovația software și peste 100 de companii ce dezvoltă produse AI (Artificial Intelligence).

Iași, Cluj-Napoca și București – în topul orașelor ce indică o eficiență a costurilor în domeniul IT

Într-un clasament ce are în vedere eficiența costurilor în industria IT, Iași, Cluj-Napoca și București ocupă locurile 2, 3 și 6, topul fiind deschis de Skopje.

De ce sunt importante orașele orientate spre tehnologie?

Apetitul pentru tehnologie și pentru digitalizare poate însemna beneficii semnificative la nivelul economiei locale prin crearea locurilor de muncă, prin atragerea investițiilor și prin creșterea unor noi segmente de business.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

56% dintre organizațiile din România ar apela prima dată la furnizorul lor de securitate cibernetică, după un atac

Pe fondul unui peisaj al amenințărilor cibernetice care evoluează permanent, peste jumătate dintre organizațiile europene (57%) consideră că este ușor pentru atacatori să își ducă la bun sfârșit planurile fără a lăsa vreo urmă. În plus, 79% dintre respondenți ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac – conform unui studiu[1] recent Kaspersk...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Aplicațiile software pentru consultații medicale – în topul preferințelor spitalelor și clinicilor private

Sistemul medical este unul dintre principalii actori ai mediului economic, poziționându-se mereu la baza piramidei nevoilor oamenilor, fie că este vorba despre persoane fizice sau juridice. Astfel, Softlead recomandă achiziția și implementarea aplicațiilor software dedicate, ca instrumente vitale de planificare și oferire a consultațiilor medicale la distanță....

Citește articolul arrow_forward