Softlead Weekly News - 21 iunie 2024

21 iun. 2024 21 iun. 2024

 

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead. 

Softlead Weekly News  - 21 iunie 2024

📍Noutăți IT din România 

  1. Softlead: Companiile din industriile de servicii înregistrează un apetit crescut pentru digitalizare. 12.82% dintre cerințele de oferte software primite pe Softlead sunt trimise de astfel de companii. 
  2. ANIS: Proiectul de lege privind utilizarea semnăturii electronice, adoptat de Camera Deputaţilor.
  3. OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor.
  4. Studiu Bitdefender: inteligența artificială reprezintă cea mai mare îngrijorare pentru specialiștii în securitate IT.
  5. Start-up-ul Agora Robotic a lansat în versiune comercială un robot pentru operațiunile de curățenie în spații industriale. Prețul de vânzare este de 39.000 euro.
  6. Startup-ul românesc Autocalls.ai lansează roboți vocali AI fluenți în 25 limbi. Piață potențială de 500 mld. $.
  7. MATI-MATI a făcut pasul decisiv către transformarea digitală cu soluția completă Entersoft Business Suite (ERP, CRM și Retail).
  8. Aplicația Money in Motion este disponibilă oriunde în lume după lansarea versiunii 1.2, ce le permite acum utilizatorilor, printre altele, să editeze subcategorii, să șteargă cheltuieli și să aibă acces la tutoriale video.
  9. Regista introduce validarea identității online pentru cetățeni, prima și singura soluție legală de la o companie privată.
  10. Amazon aduce în România serviciul de telecomunicații prin satelit Kuiper, concurentul SpaceX.
  11. SAP îmbunătățește procesele de recrutare ale Rompetrol.

🎯 Cerința software (Lead-ul) a săptămânii   

Companie din industria de retail, din Brașov, solicită oferte pentru achiziția și implementarea unei soluții software de tip CRM.

  • Cifra de afaceri a clientului: 13M Euro
  • Număr de angajați: 78

Status ofertare: încheiat

🌎 Noutăți IT - Internațional

  1. IBM implementează GenAI pentru a susține noile funcționalități ale Wimbledon.
  2. McKinsey: Piața globală de software și electronice pentru autovehicule va ajunge la 462 de miliarde de dolari până în 2030.
  3. Utilizarea inteligenței artificiale generative la locul de muncă aproape s-a dublat în ultimele 6 luni, arată un studiu despre adopția IA la job realizat în 2024 de Microsoft și LinkedIn.

🏆 Aplicația software a săptămânii: OnBase by Hyland (Matricia)

OnBase este o platforma de Document Management si Process Automation care ofera un grad similar de flexibilitate si libertate ca o aplicatie dezvoltata custom pentru o nevoie, doar ca este stabila, si toate componentele ei sunt testate, folosite de zeci de mii de companii la nivel global. 

De la functionalitati avansate de Document Management (Captura, Indexare, Organizare, Cautare), Process Automation (Fluxuri, Task-uri, Audit) si Task Management (Productivity, Project Management), in OnBase totul poate fi relationat cu tot, si puteti construi aplicatii de complexitate ridicata. De aceea OnBase a fost ales de companii precum Intesa Sanpaolo, FirstBank, Regina Maria, ProCredit, CEC, Curtea de Conturi de Romaniei, HelpNet si multe alte companii.

Ai o informație utilă, dar de care noi nu am auzit? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected]  

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!