Generator de oportunități de freelancing
www.freelancerit.ro este platforma specializată în conectarea freelancer-ilor (profesioniști, angajați, studenți) cu deținători de proiecte specializate în industria IT&C, oferind acces la o bază relevantă de freelanceri, companii și proiecte dedicate.
Din momentul lansării și până în prezent, platforma a adunat peste 500 de conturi create de freelanceri, dintre care peste 250 sunt completate și vizibile pe www.freelancerit.ro.
Cât câștigă, ce și cât lucrează freelancerii români?
Conform publicației Business Review, România deține una dintre pozițiile de top în context European în ceea ce privește încasările din activități de freelancing.
“Freelancerii care au conturi active în cadrul platformei aleg ca metodă de plată costul pe oră sau plata per proiect. Pentru prima variantă, costurile sunt variate, începând de la 5 Euro pe oră până la un maxim de 50 de Euro pe oră în funcție de nivelul cunoștințelor și al experienței dobândite. Din punctul de vedere al timpului alocat proiectelor, companiile interesate de externalizarea activităților de programare pot identifica disponibilitate de la 10 la 40 de ore pe săptămână pentru freelancerii listați pe FreelancerIT.ro”, Elena Baron, Founder FreelancerIT.
Se folosesc preponderant limbaje de programare și baze de date precum: HTML5, JAVA, CSS3, PHP, MySQL.
În 2012, numărul joburilor câştigate de freelancerii români s-a ridicat la 9.361, în creştere cu 40% faţă de 2011. Cele mai multe joburi sunt în domeniul design & multimedia (41%), IT & programare (40%), urmate de conţinut şi traduceri (9%), suport administrativ (5%), vânzări şi marketing (4%), inginerie şi fabricare (1%).
Pentru a avea acces la proiectele freelancer, profesioniștii din domeniu pot crea un cont în cadrul platformei și, de asemenea, pot identifica potențiali colaboratori în conturile active deja existente, pe pagina dedicată freelancer-ilor.
În ceea ce privește companiile care doresc externalizarea proiectelor sau simplul acces la o bază de date actualizată a pasionaților de programare, pot crea un cont în cadrul platformei, urmărind fluxul de acțiuni specific. Mai multe detalii aici.
Local vs. Global
Previziunile Forbes pentru economia de freelance în 2016 indică o creștere a numărului companiilor care integrează în regim part-time și full-time freelanceri. De asemenea, într-un studiu realizat de Upwork și Uniunea Freelancerilor, realizat în 2015 arată că:
- 73% din freelanceri consideră că tehnologia este o cale mai ușoară prin care îți poți găsi de lucru.
- 51% din freelanceri și-au găsit de lucru online.
- 23% din freelanceri au spus că au renunțat la jobul anterior pentru a deveni freelanceri.
Mai multe detalii despre generația-freelancer pot fi găsite aici.