Competiția de game development dedicată studenților din România, GameCup 1.0, anunță mentorii competiției și ultimele zile de înscrieri.
Competiția GameCup 1.0 se desfășoară până pe data de 23 aprilie 2017 și este deschisă pentru toți studenții de licență sau master din România. În echipe formate din maxim 5 persoane, studenții vor lucra împreună pentru a dezvolta un joc video, beneficiind, în același timp, de mentorat și susținere din partea celor mai mari companii dezvoltatoare de jocuri din țară.
Mentorii de la companii precum Ubisoft, Gameloft, Amber Studio, Critique Gaming și Sand Sailor Studio vor lucra alături de echipele participante în drumul lor către finală pentru a crea jocuri cât mai captivante și de calitate. Indiferent de categoria la care participă echipele, mentorii vor oferi consiliere în arii precum game design/grafică, programare, marketing sau business.
Participanții se vor întrece pentru echipamente hardware, jocuri și programe de internship în studiourile de game development din România, dar și premii în bani.
Perioada de înscriere pentru competiția GameCup 1.0 a fost prelungită până la data de 25 ianuarie, iar cei ce se vor înscrie până pe 15 ianuarie, vor participa automat la tombola cu premii oferite de partenerii competiției. Tot până la 25 ianuarie se pot trimite și formularele de game design, un model fiind disponibil pe website-ul competiției.
GameCup 1.0 este organizat de Universitatea Politehnică București, Facultatea de Automatică și Calculatoare împreună cu Romanian Game Developers Association (RGDA), iar partenerii competiției sunt: Ubisoft România, Gameloft România, Electronic Arts România, Amber Studio, Carbon Incubator, Critique Gaming, Junior Achievement, Those Awesome Guys, Sand Sailor Studio, Alien Pixel și Cartea Daliei.
Pentru înscrieri și mai multe detalii despre competiție puteți accesa http://gamecup.ro/.
Despre Facultatea de Automatică și Calculatoare
Inființată în 1967, Facultatea de Automatică și Calculatoare are ca misiune realizarea unui mediu fertil pentru educație, cercetare și inovare, factori cheie în dezvoltarea economiei bazate pe cunoaștere. În particular, misiunea Facultății de Automatică și Calculatoare este aceea de a potența cercetarea științifică de nivel înalt, de a împărtăși cunoaștere prin educație în domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației și în domeniul Ingineria Sistemelor, și de a oferi studenților și cadrelor didactice din facultate un mediu profesional și social stimulativ, de elită. Facultatea de Automatică și Calculatoare pregătește ingineri specialiști în domeniile Ingineria Sistemelor și Calculatoare și Tehnologia Informației pe baza unor programe de studii moderne, în care aspectele teoretice sunt îmbinate cu excelența practică. Studenții facultății beneficiază de un mediu de învățământ competitiv care stimulează creativitatea, inițiativa științifică și tehnică, dezvoltarea personală și implicarea activă a viitorilor specialiști în construirea unei societăți moderne.
Despre RGDA
Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit care își propune să sprijine și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din România. Ghidată de valori solide, RGDA promovează integritatea, calitatea, schimbul de bune practici, respectul și ajutorul reciproc ca modalitate de dezvoltare a industriei locale. Obiectivele asociației sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training și educație pentru cei care își doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate strânsă a dezvoltatorilor și de a reprezenta industria în fața instituțiilor statului și a actorilor internaționali.