Typing AI, alternativa la parole pentru domeniul financiar și blockchain

09 decembrie 2021

Typing AI Biometrics este un startup care are ca misiune eliminarea parolelor și contribuie la creșterea succesului organizațiilor prin eliminarea parolelor nesigure ce pot duce la costuri mari cu recuperarea datelor pierdute.

Typing AI, alternativa la parole pentru domeniul financiar și blockchain

Typing AI se prezintă ca un înlocuitor de parole, pentru că a dezvoltat o soluție de inteligență artificială ce permite companiilor să înlocuiască modalitățile tradiționale cu o soluție tehnică ce folosește biometria pentru a analiza fiecare utilizator.

Conform datelor din momentul de față, TypingAI atinge 99,9% acuratețe în predicția modelelor unice ale utilizatorilor. Astfel, cu ajutorul acestui pattern al tastării, se generează un ID unic pentru fiecare persoană pentru autentificarea într-un serviciu online. Serviciul dezvoltat de TypingAI poate fi integrat atât în aplicații web, desktop, dar și aplicații mobile, prin folosirea oricărui limbaj de programare.

Conform fondatorilor Typing AI Biometrics, 80% din scăpările de date vin din securitatea slabă a parolelor. Costul pentru resetarea unei singure parole pierdute este de aproximativ 70 de dolari la nivel mondial. În plus, hackerii au dezvoltat soluții diverse de a trece peste securitatea suplimentară a parolelor tradiționale, precum phishing-ul ca serviciu. Folosirea unui model unic de tastare elimină din vulnerabilitatea inerentă a parolelor și în momentul de față hackerii nu pot replica modelele învățate de inteligența artificială din astfel de servicii.

"Organizațiile pierd milioane de dolari în fiecare an din cauza autentificării bazate pe parole nesigure. Am gandit Typing AI Biometrics ca o solutie alternativa la metoda clasica de autentificare cu username si parola. Prin intermediul produselor oferite de Typing AI developerii și companiile pot securiza aplicațiile web, mobile și desktop, indiferent de limbajul de programare pe care îl folosesc." a afirmat Rareș Păscuț, CEO și Developer Typing AI. 

Serviciile startup-ului Typing AI se adresează băncilor, fintech-urilor, dar și companii mari de tip Fortune 500 care vor să aibă metode enterprise de securitate. Soluția poate fi folosită și pentru clienții finali, dar pe fondul pandemiei și a dezvoltării muncii de la distanță, asigură securitatea sistemelor interne ale companiilor.

O echipă multinațională și remote

Echipa TypingAI este formată din patru fondatori cu experiențe diverse din România, Croația și India. Compania a fost fondată de Rareș Păscuț, CEO și developer, iar în momentul de față este incorporată în Croația.

Typing AI a primit investiție de la Fil Rouge Capital, cel mai mare fond de VC din Croația. Startup-ul a primit astfel 50.000 de euro după ce a participat la acceleratorul Fil Rouge Capital. De asemenea, startup-ul condus de românul Rareș Păscuț a făcut parte din cohorta a doua a acceleratoruluI Advancing AI, organizat de Gapminder VC în România.

TypingAI are peste 1.000 de clienți activi non-plătitori în momentul de față. Compania se află în faza de testare și dezvoltare a inteligenței artificiale. Cel mai mare client al startup-ului are peste un milion de utilizatori înregistrați. De la înființare până acum, TypingAI a fost folosit de peste 300.000 de persoane, iar timpul de răspuns mediu a fost de 100 de milisecunde.

Typing AI caută o rundă de investiții de 300.000 de euro

Pentru a dezvolta pe mai departe comercializarea TypingAI, compania urmărește să ridice o investiție de 300.000 de euro pentru a face angajări și a dezvolta departamentele de development, marketing și vânzări. De asemenea, compania va lansa în următoarele 6 luni o aplicație mobilă și va oferi mai multe soluții de identificare biometrică și autentificare multiplă.

Despre Typing AI Biometrics

"Misiunea noastră este să facem internetul un loc mai sigur."

Am transformat autentificarea, făcând-o mai rapidă, mai simplă și mai bună! De aceea, ajutăm din ce în ce mai mulți dezvoltatori software și companii să securizeze aplicațiile web, mobile și desktop folosind autentificarea biometrică de tastare bazată pe inteligența artificială și învățarea automată.

Typing AI Biometrics API a fost creat ca o soluție Identity as a Service (IaaS) ce targeteaza companii mici, mijlocii și mari, o soluție simplă de amprentă digitală care oferă securitate de nivel enterprise, o aplicație verificare dinamica a modului in care oamenii tasteaza, ce poate fi integrată cu ușurință folosind orice limbaj de programare.

Scopul nostru este ca în decurs de 6 luni de zile sa ajungem unul dintre principalii dezvoltatori de soluții de autentificare în doi pași (2FA) la nivel european, urmand ca ulterior sa ajungem la un nivel similar în ceea ce privește autentificarea în mai mulți pași (MFA).

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!


Articole IT&C similare
Softlead

De ce aplicații software are nevoie o franciză?

Conform datelor publicate de Ziarul Financiar, piaţa românească de francize s-a dez­vol­tat constant în ultimii ani, atât prin concepte create local, cât şi prin branduri internaţionale, ajungând de la 1,6 mld. euro în 2014 la 3,6 mld. euro în 2019, cu un total de 450 de...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Apivita alege Entersoft pentru a unifica activitățile de marketing, vânzări și merchandising

Creșterea și dezvoltarea companiei grecești Apivita a însemnat rezolvarea provocărilor în contextul eficienței gestionării vânzărilor, dar și oferirea unei experiențe prietenoase clienților din mediul online. Iată cum a reușit compania să răspundă noilor nevoi, prin implementarea aplicației software potrivite.- Studiu de caz -...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Raport GPeC E-Commerce România 2021: Cumpărături online de 6,2 miliarde de euro, în creștere cu 10% față de 2020

Potrivit estimărilor ARMO, GPeC și ale principalilor jucători din domeniu, sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aprox. 10% mai mult decât în 2020 când valoarea comerțului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro. Creșterea a fost ușor sub previziunile inițiale potrivit cărora s-ar fi așteptat o...

Citește articolul arrow_forward