Tendințe 2015: Generarea de lead-uri, în topul celor mai importante obiective

03 martie 2015

Specialiștii în marketing și-au setat, cu siguranță, și în acest an, setul prioritar de obiective, în vederea poziționării, promovării și vânzării prin brandurile pe care le coordonează.

Tendințe 2015: Generarea de lead-uri, în topul celor mai importante obiective

Specialiștii în marketing și-au setat, cu siguranță, și în acest an, setul prioritar de obiective, în vederea poziționării, promovării și vânzării prin brandurile pe care le coordonează.

Așadar, strategiile de conținut pentru anul 2015 vor viza:

  • Creșterea engagement-ului cu portofoliul de clienți activi și generarea unei bune relații cu potențialii consumatori
  • Notorietatea brand-ului
  • Creșterea volumului de vânzări
  • Evanghelizarea brandului în rândul consumatorilor
  • Generarea lead-urilor
  • Upselling

Care sunt cele mai importante trenduri în marketing digital pentru anul 2015?

Un studiu publicat de Smart Insights demonstrează importanța automatizării prin soluții software a fluxurilor de lucru în cadrul departamentelor de online marketing. Așadar, se poate vorbi despre automatizarea acțiunilor specializate prin Social Media sau Mobile, în topul celor mai importante direcții pentru anul 2015 aflându-se strategia de conținut (29.6%), Big Data (14.6%), sistemele informatice de automatizare a tacticilor de marketing (12.8%), cele dedicate terminalelor mobile (11%), Social Media Marketing (8.9%), SEO (4.3%).

Cu siguranță, însă, toate strategiile care se dezvoltă în jurul obiectivelor de promovare ale unui brand este indicat să aibă în vedere noile instrumente pe care le lansează cele mai importante canale de marketing online. Așadar, generarea de lead-uri poate fi un obiectiv optimizat pentru: segmentul de marketing favorizat  de motoarele de căutare, de Social Media (Facebook, LinkedIN, Twitter), prin generarea lead-urilor de tip pay-per-click/tweets, prin display advertising (audio-video pe terminalele mobile), prin e-mail marketing sau direct mailing.

Din punctul de vedere al unei companii al cărei obiectiv este acela al generării lead-urilor, acțiunile sale se concentrează asupra identificării acelor potențiali beneficiari care vizează o achiziție și contactarea lor înainte ca cererea să fie trimisă către provider-ul de soluții. În mod tradițional, aceste acțiuni erau realizate în cadrul companiilor, prin departamente interne de vânzări. Automatizarea acestora nu implică o înlocuire a oamenilor specializați pe aceste segmente, ci oferirea unui cadru eficient și optim de creștere a numărului de potențiali clienți.

În cadrul Softlead, generarea de lead-uri se face prin multiple instrumente asociate platformei de tip marketplace, beneficiind de o componentă solidă de educare a publicului beneficiar, care dorește achiziționarea unei soluții software cloud sau desktop, precum și de servicii complementare.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward