5 indicii care confirmă că ai nevoie de o aplicație de tip Business Intelligence

02 martie 2015

Aplicațiile informatice de tip Business Intelligence se află, de ceva timp, pe lista de achiziții prioritare ale companiilor medii, nu doar ale organizațiilor foarte mari.

5 indicii care confirmă că ai nevoie de o aplicație de tip Business Intelligence

Aplicațiile informatice de tip Business Intelligence se află, de ceva timp, pe lista de achiziții prioritare ale companiilor medii, nu doar ale organizațiilor foarte mari.

1. Sunt administrate date, dar nu informații reale

Există un obicei tot mai des întâlnit în cadrul companiilor, și anume acela de a colecta cât mai multe cifre, fiind omis un aspect extrem de important: faptul că datele nu înseamnă neapărat informații.

Diferența dintre acestea este că cele din urmă pot fi transformate în situații favorabile companiei, în strategii sau direcții pentru cei care dețin privirea din interior. Cu ajutorul unui instrument de tip BI, abilitatea de a transforma aceste date în tactici este evidentă.

2. Crearea de rapoarte folosind datele relevante

Instrumentele de tip Business Intelligence (BI) oferă posibilitatea de a genera rapoarte complexe despre activități monitorizate, fără a avea nevoie de o persoană instruită special pentru acest lucru, tocmai prin funcționalitățile accesibile și bine optimizate ale aplicației informatice de tip BI.

3. Generarea de rapoarte inteligente, prin natura KPI-urilor oferite.

4. Accesul la date permite transparență, astfel încât echipa de lucru poate colabora eficient pe stabilirea priorităților și a strategiilor ulterioare.

5. Spre deosebire de un document complex de tip Excel, pe care multe dintre companii încă îl mai folosesc pentru a înlocui modulele unei aplicații informatice de tip BI, un tabel nu este scalabil, cu atât mai mult cu cât vorbim despre dezvoltarea unei companii.

Aplicația BI Adviser este una dintre soluțiile extrem de apreciate de pe piață, ce oferă cu succes avantajele reale ale unei aplicații de tip BI.

Utilizăm soluţia de BI oferită de Transart pe platformă QlikView de aproximativ un an de zile. Eu o utilizez zilnic şi pot spune că a devenit un obicei. Peste 60% dintre deciziile pe care le-am luat în această perioadă au pornit de la o informaţie pe care am aflat-o sau căutat-o folosind BI Adviser. Dacă anterior aşteptam după nişte rapoarte de sinteză şi câteva zile, acum multe dintre acestea sunt disponibile practic instantaneu. Per ansamblu, pot spune că timpul de acces la informaţii esenţiale despre afacerea pe care o conduc s-a redus cu peste 50% iar modul de prezentare grafică a acestora este mult mai atractiv şi mai util … Noi lucrăm cu stocuri de marfă în valoare de peste 1 milion de euro, iar pe partea de optimizare stocuri, BI Adviser ne-a ajutat cel mai mult. Aş estima ca investiţia în aplicaţia de BI a fost recuperată doar prin eliminarea stocurilor neperformante şi creşterea vitezei de rotaţie a stocurilor de produse cu randament financiar mai ridicat. Aportul adus de BI pe zona de cashflow - identificarea şi recuperarea banilor din piaţă -  şi pe partea de planificare/stimulare vânzări este şi el destul de consistent.” a declarat Dl Deak Ferenc - General Manager, Wooden Technic Prodimpex.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward