T-Me Studios, compania românească de mobile tech care a dezvoltat aplicațiile populare Redraw Keyboard și stickchat, anunță intrarea într-o nouă etapă din ciclul natural al unui startup. Management-ul companiei conturează planurile astfel: „diminuăm investiția în aplicațiile din portofoliu bazate aproape exclusiv pe artă, în contextul în care am observat că scopul nostru, de a inova în tech și a lansa aplicații, pe web și/sau mobile, cu potențial disruptiv, nu beneficiază de pe urma alocării unui procent majoritar din capital pentru conținut grafic”.
„Ca la orice început de an”, explică fondatorii T-Me Studios, Matei Pavel și Laurențiu Victor Bălașa, „am tras linie și am evaluat performanța firmei pe anul anterior. Având în vedere planurile pe 2017, conturate pe baza rezultatelor din anul precedent, accentul pus pe artă în planul de afaceri de până acum nu se mai justifică, comparativ cu anii trecuți în care am antrenat echipa de artiști în varii proiecte”.
De la începuturile firmei, în 2013, T-Me Studios a crescut pe verticala aplicațiilor de personalizare și a clădit o echipă robustă de artiști grafici care să o ajute la diversificarea portofoliului. Mai ales pentru că anul 2016 a fost cel mai profitabil din istoria firmei, care și-a consolidat dominanța în nișa de personalizare, T-Me Studios se va axa pe modalități scalabile de a fructifica acest succes - „dar pe viitor nu vom mai miza în aceeași măsură pe content grafic”, specifică Matei și Laurențiu.
În timp ce planul este unul de menținere și de creștere a core business-ului de personalizare, nevoia de content grafic va fi diminuată. Această decizie va implica într-o primă fază restructurarea departamentului de graphic design, care va lucra în continuare doar la optimizarea core business-ului. Matei și Laurențiu au încredere că artiștii care vor părăsi firma vor găsi fără probleme echipe noi unde să continue să progreseze în carieră și că vor aduce spiritul T-Me cu ei. „În următoarele săptămâni vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că tranziția colegilor noștri către alte companii va fi cât mai ușoară pentru ei. Suntem extrem de mândri de potențialul atins de artiștii noștri, atât din punct de vedere al skill-ului cât și ca team players care s-au dedicat trup și suflet indiferent de tipul de proiect pe care au lucrat la T-Me de-a lungul anilor.”
Co-fondatorii T-Me Studios își propun pentru 2017 să atace mai multe direcții complementare industriei de personalizare pentru a alege direcția optimă de new business pentru acest nou capitol. „T-Me Studios continuă în mindset-ul cu care am pornit la drum acum trei ani: suntem mânați de setea de a construi produse de succes pentru piața internațională și ne vom concentra pe creșterea noilor direcții de business la același nivel ca bussines-ul core”, rezumă co-fondatorii vestea proiectului de viitor.