Studiu Gartner: 45% dintre produsele software lansate depășesc termenele cu minim o lună

11 septembrie 2019

Un studiu recent lansat de Gartner arată că tot mai mulți specialiști în Product Management se confruntă cu o rată a eșecului semnificativă în ceea ce privește lansarea produselor pe care le gestionează.

Studiu Gartner: 45% dintre produsele software lansate depășesc termenele cu minim o lună

Doar 55% dintre lansările aplicațiilor software respectă termenele stabilite inițial, conform celui mai recent studiu publicat de Gartner Inc.

Studiul arată, de asemenea, că doar 11% dintre companii raportează încadrarea în etapele dedicate lansării, spune Adrian Lee, Senior Research Director în cadrul Gartner.  De cele mai multe ori, aceste situații au la bază numeroși factori, precum obstacolele date de procedurile interne, întârzieri în fluxurile de dezvoltare, apariția erorilor în testare sau chiar neîndeplinirea așteptărilor impuse de clienți. 

Pentru a ajuta managerii de produs, Gartner a lansat un instrument dedicat creării unui sistem de scoring pentru fiecare stadiu al finalizării unui modul sau a unei aplicații software, principala caracteristică a acestuia fiind dată de atribuirea unei strategii de produs.

46% dintre product managerii incluși în studiul Gartner spun că sunt responsabili în totalitate de managementul, planificarea, respectarea etapelor de strategie, planificare și respectare a fazelor de implementare a unui produs, în timp ce 39% dintre respondenți au confirmat faptul că rolul lor este acela de a crea o strategie a produsului, de a planifica și de a crea road map-urile dedicate acestuia.

Rolul unui product manager într-o companie este multifuncțional, mai ales în etapa care precedă lansarea unui produs software, când interacționează direct cu activități de vânzări, marketing, demo-uri sau testare. Studiul Gartner arată, însă, că doar 20% dintre companiile incluse în cercetare consideră că rolul product managerilor este acela care include inovația sau colaborarea dintre departamentele-cheie ale unei companii cu impact digital.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward