Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

11 septembrie 2019

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie disciplinară.

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

În prezent, jucătorii online se confruntă adesea cu fenomenul trișatului în jocuri. Doar 12% dintre ei nu s-au confruntat niciodată cu acțiunile neloiale ale altor jucători, potrivit celui mai recent sondaj Irdeto Global Gaming, în timp ce unul din trei jucători a mărturisit că a înșelat el însuși.

Cei care încalcă regulile s-ar putea să îi determine pe jucătorii corecți sau profesioniști să renunțe să participe la competiții, afectând relațiile din cadrul comunității de gaming. De asemenea, fenomenul trișatului poate afecta popularitatea și reputația unui turneu și, în cele din urmă, poate reduce veniturile sau numărul de parteneriate de perspectivă pentru organizatori.

Pentru a minimiza posibilitatea unui comportament neloial în cadrul competițiilor eSports, Kaspersky a lansat sistemul său Anti-Cheat, care poate fi integrat cu ușurință prin API-ul platformei eSports, pentru a asigura fair play-ul în timpul etapelor online ale unui turneu, atunci când este deosebit de dificil să monitorizezi trișatul.

Având această soluție instalată, pentru a participa la o competiție online, un jucător trebuie să instaleze clientul Anti-Cheat distribuit de platformă. După instalarea pe computerul jucătorului, informațiile despre procesul jocului sunt colectate, trimise în cloud-ul Anti-Cheat Kaspersky și analizate pentru a detecta acțiuni suspecte. În același timp, arbitrul turneului va primi rapoarte în timp real, despre trișat, printr-o interfață web. Prin urmare, soluția Anti-Cheat Kaspersky oferă dovezi tehnice privind trișatul. fără a lua nicio măsură împotriva jucătorului, lăsând decizia finală arbitrului și organizatorilor turneului.

Foarte important, pe lângă faptul că asigură detectarea înșelătoriei, Kaspersky Anti-Cheat pune experiența utilizatorului pe primul loc și nu afectează procesul jocului, nici nu supraîncarcă traficului.

„Fair play-ul este foarte important pentru jucătorii care se străduiesc să-și arate clasa și priceperea. Atunci când jocuri precum CS:GO, PUBG sau DOTA 2 devin suprapopulate cu trișori, participanții onești vor juca mai rar sau chiar vor renunța de tot la joc”, explică Anton Selikhov, Product Owner Kaspersky Anti-Cheat. „Prin urmare, soluția noastră va oferi organizatorilor turneului oportunitatea de a menține un echilibru stabil în comunitatea de jocuri și de a monitoriza progresul competițiilor. Odată cu introducerea Kaspersky Anti-Cheat, compania noastră aduce cei peste 20 de ani de experiență în combaterea malware-ului și a infracționalității cibernetice, pe un nou teritoriu. Dar nu intenționăm să ne mulțumim cu atât: anul acesta va fi lansată și Kaspersky Anti-Cheat for Multiplayer.”

Kaspersky a anunțat și prima sa tranzacție comercială cu StarLadder, în cadrul căreia compania își oferă serviciile pentru a oferi platformei posibilitatea de a organiza turnee corecte, unde jucătorii și publicul pot fi siguri de existența fair play-ului.

Alexander Chegrinez, Chief Business Development Officer la StarLadder adaugă: „Mulți jucători pot trișa pentru a câștiga bani reali sau pentru a se califica în turnee. Acest fenomen în creștere poate submina încrederea în industria eSports și scădea popularitatea turneelor online. Soluția Kaspersky Anti-Cheat ne permite să folosim experiența vastă a companiei în domeniul jocurilor. Vom testa această nouă soluție la turneele noastre pentru a verifica cât de des apelează jucătorii la un comportament necinstit. Suntem siguri că această nouă soluție va aduce mai mulți jucători pe platforma StarLadder și va facilita dezvoltarea unei comunități mai sănătoase de gaming.”

Soluția Kaspersky Anti-Cheat este disponibilă la nivel global și este concepută atât pentru dezvoltatorii de jocuri, cât și pentru organizatorii turneelor din domeniul eSport. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul nostru: https://go.kaspersky.com/anticheat.html.

 

Kaspersky Lab este unul dintre furnizorii de soluții de securitate informatică cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. În prezent, compania este una dintre cele mai importante patru companii de securitate IT*, continuând să-și îmbunătățească poziția pe piață. Potrivit rezultatelor financiare ale companiei î...

Află mai multe
Aplicații software recomandate

Kaspersky Anti-Virus 2015 vă oferă tehnologii antivirus esențiale pentru PC-ul dumneavoastră cu o protecție in timp real bazată pe cloud - pentru cele mai noi amenințări de tip malware. Lucrând in fundal - cu un scan inteligent si ...

Citește tot arrow_forward

Kaspersky Internet Security 2015 combină o arie vastă de tehnologii ușor de folosit și riguroase pentru a vă proteja de orice tip de malware, dar si de amenințările existente pe Internet - inclusiv cybercriminalii care încearcă să vă ...

Citește tot arrow_forward

Kaspersky Small Office Security este o soluție special creată pentru microintreprinderi. Oferă o protecție de nivel înalt pentru PC si server, fiind ușor si rapid de instalat, configurat si utilizat. De asemenea, puteți administr...

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Leader Team Broker – primul jucător din piața de asigurări care lansează serviciul de telemedicină – iDoctor

Leader Team Broker devine primul jucător din piața asigurărilor din România, care a lansat un serviciu de telemedicină, complementar produselor de sănătate.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Aplicațiile software și recesiunea. Perspective, investiții, cost de oportunitate

Considerate a fi unele dintre cele mai „reci” și „dureroase” etape din ciclul de viață al unei companii, crizele financiare necesită anticipare, informare și evaluare corectă și realistă a factorilor care definesc stakeholderii și modelele de business active.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Serviciul de car sharing eGO este accesibil tuturor șoferilor posesori de card bancar, indiferent de banca emitentă

eGO, primul serviciu de car sharing din România cu flota exclusiv electrică, devine accesibil, din această lună, tuturor posesorilor de card bancar, indiferent de banca emitentă. Lansat la finalul anului 2017 în parteneriat cu BCR, eGO este un brand 100% românesc, disponibil în București, și oferă o flotă exclusiv electrică de 40 mașini BMW i3, destinată atâ...

Citește articolul arrow_forward