DocProcess - compania românească specializată în automatizarea și interoperabilitatea proceselor de business în cadrul și dintre companii - își extinde prezența națională și europeană, cu ajutorul unei infuzii de capital venite din partea fondului de private equity Morphosis Capital, finanțat prin Programul Operațional Regional, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
DocProcess dezvoltă soluții de digitalizare în cloud pentru eficientizarea proceselor de achiziții, logistică și financiar-contabile. Soluțiile sunt folosite de companii din retail, DIY, producție, logistică, servicii precum BPO (Business Process Outsourcing) și SSC (Shared Services Centers) dar și de companii de utilități, IT, farma, asigurări și bănci.
Investiția în DocProcess este prima tranzacție realizată de Morphosis Capital pe piața locală și una dintre puținele tranzacții finanțate de private equity, într-o companie de tehnologie.
Fondurile rezultate în urma investiției vor fi direcționate către dezvoltarea activității locale, prin filiala Brașov, și europene, prin deschiderea de birouri în țară și în Franța și prin întărirea echipei DocProcess, la nivel de IT, marketing și vânzări. Până la finalul anului, conform planurilor de dezvoltare, compania preconizează că va ajunge la un număr total de 60 de angajați.
Încă din 2005, de la înființare, DocProcess, a urmărit crearea de valoare la nivel de ecosistem de business, anticipând un mediu de afaceri deschis, rapid și automatizat.
Deschis - în sensul în care companiile pot colabora ușor, cu procese armonizate și cu sisteme informatice care comunică simplu; rapid - în care informațiile de business sunt transmise în timp real, corect, standardizat și ușor de exploatat cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI) și automatizat – un mediu în care angajații nu mai pierd timpul cu sarcini manuale, repetitive, ci își dedică timpul unor sarcini strategice.
”Extinzându-ne în continuare, ne dorim să contribuim la construirea unor organizații în care orice antreprenor, CFO sau alt profesionist din zona operațională, cu acces la soluțiile noastre, poate face față provocărilor economice, logistice dar și tehnologice, care schimbă acum în mod fundamental modul în care se face business” a spus Liviu Apolozan, fondator și CEO al DocProcess. ”Rezultatele din piață și impactul soluțiilor noastre în business-ul partenerilor ne-au dat imboldul să atacăm piața europeană și, de ce nu, și pe cea globală.”
În 2018, compania a făcut un prim pas, prin deschiderea centrului de cercetare dezvoltare în tehnologie, la Grenoble.
”Acum, alături de Morphosis Capital, avem și mai mult sprijin pentru a materializa viziunea companiei” a spus Liviu Apolozan. ”La Morphosis Capital, am găsit nu numai un partener capabil să impulsioneze dezvoltarea noastră europeană și, ulterior, pe cea globală, dar și un grup de specialiști interesați să ne susțină foarte concret și în aspectele de business pe care, desigur, le și înțeleg în detaliu și le apreciază.”- spune Liviu Apolozan, fondator și CEO al DocProcess.
”Am decis să investim în DocProcess pentru că vedem în companie un lider de necontestat în automatizarea ecosistemului de business în România și un actor major pe piața de business process automation,” a spus Simona Gemeneanu, Partner, Morphosis Capital. ”Am găsit o oportunitate excelentă de a intra în parteneriat cu o firmă de tehnologie, care are un produs cu eficiență demonstrabilă, scalabil la nivel european și chiar internațional, o firmă fondată de antreprenori cu viziune și cu valori aliniate cu valorile noastre.”
Pentru realizarea procesului de due diligence și finalizarea tranzacției, cele două organizații au fost asistate de PWC și, respectiv, de casele de avocatură Stratulat Albulescu și Schoenherr și Asociații.
Despre Morphosis Capital
Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Andrei Gemeneanu și Dragoș Petre, care dețin o experiență vastă în fuziuni și achiziții și au ocupat poziții de senior management în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, Thomson Reuters, PWC și Innova Capital. Din dorința de a contribui la creșterea și dezvoltarea afacerilor românești, în 2018 cei patru antreprenori au pus bazele fondului de private equity MCFI, al cărui principal investitor este Fondul European de Investiții, parte din grupul BEI, cu resurse din Programul Operațional Regional, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Mai multe detalii pe https://www.morphosiscapital.com/