Aflat la cea de-a 2-a ediție în Cluj-Napoca, evenimentul DevTalks va reuni peste 600 de specialiști IT, Software Developeri, Web Developeri, Team Leaderi, Software Engineering, IT Consultants sau Freelanceri. Cei prezenți vor avea parte de oportunități de învățare, networking și posibilitatea de a se pune la curent cu cele mai noi trenduri tehnologice, respectiv recomandări de bune practici.
Evenimentul va avea loc în Cluj-Napoca, miercuri, 11 mai, la Liberty Technology Park, iar în cadrul evenimentului din acest an vor urca pe scenă peste 40 de speakeri din România şi ţări precum SUA, Germania, Olanda şi Anglia. Într-un domeniu predominat de bărbaţi, este important să fie evidenţiată diversitatea de gen şi impactul în business, iar tendinţa actuală de estompare a diferenţelor de gen este reflectată şi în cadrul ediţiei din acest an prin numărul în creştere al femeilor care vor fi prezente la eveniment în calitate de speaker. 15% dintre speakeri sunt femei. Printre vorbitorii care pot fi întâlniţi în cadrul ediţiei DevTalks Cluj-Napoca, amintim:
• Cristina Morariu, Project Manager la Lola Tech;
• Ioana Chiorean, Reps Mentor la Mozilla;
• Karina Popova, DevOps/System Engineer la Whatever Mobile;
• Phil Leggetter, Developer Advocate la Nexmo;
• Marina Volchek, R&D Team Lead la Hewlett Packard Enterprise;
• Dan Romescu, Președinte la Augmented Citizen Foundation;
• Jessica Rose, Developer Relations la DreamFactory Software;
• Denis Radin, Front End Engineer la Liberty Global;
• Ioana Lăzărescu, Team Leader 14.0 Sensor Service Center la Robert Bosch - R&D Cluj-Napoca.
DevTalks Cluj-Napoca le oferă participanților o adevărată experiență, proiectul fiind împărțit în 4 scene diferite, fiecare scenă oferind informații și oportunități de dezvoltare: Scena Mobile, Scena Web, Scena Infrastructure of Internet și Scena Transition to 2020. Câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul ediției DevTalks Cluj-Napoca sunt:
o „Putting the Smart in Smart Home with Bluetooth” susținută de Martin Woolley, Technical Program Manager la Bluetooth SIG. În această sesiune, participanții vor afla ce face o casă cu adevărat inteligentă, despre conceptul tehnic și arhitectura setului de specificații Bluetooth, dar și cum pot crea aplicații utile.
o „The future of wearables: how sensors, big data and cloud can save lives” susținută de Ionuț Bălan, Software Developer la Cerner Corporation. În cadrul acestei sesiuni, participanții pot înțelege cum tehnologiile viitorului vor influența activitățile cotidiene mai mult decât poate fi imaginat în acest moment.
o „Mobile Wars: HTML5 vs. Native” - Paul Ardeleanu, Mobile Software Consultant la Lupo va vorbi despre implicarea ridicată a sectorului Mobile în ultimii 10 ani și cum acesta a generat o creștere a gradului de conectivitate, dar și a standardelor. Dacă HTML a ajuns deja la scadență, iar aplicațiile native oferă o mai bună performanță și interacțiune, care ar fi cea mai bună alegere pentru utilizatori?
o „The Ultimative Machine: Foresight on Mobility with Augmented Reality, Virtual Reality and Machine Learning” - Dan Romescu, President la Augmented Citizen Foundation, va dezvolta subiecte de discuție pe baza noii ere “Human Machine Interaction”, cum aceasta va depăși normele și legile sociale, viața privată și cea reală și cum aceste dispozitive vor simula inteligența umană, fiind chiar în măsură să ne provoace să râdem sau să plângem.
o Sesiunea „Automating access to development” susținută de Jessica Rose, Developer Relations la DreamFactory Software va aborda subiectul automatizării, cum se construiește acum, dar și cum aceasta va da o formă webului în viitor.
o „Easily Integrating Real-Time Communications into your Web Apps” va fi susținută de Phil Leggetter, Developer Advocate la Nexmo. Așa cum Facebook, Twitter, Uber, Google Docs și multe alte aplicații au crescut așteptările utilizatorilor oferind caracteristici adaptabile în timp real, de tipul notificărilor, fluxurilor de activitate, vizualizări în timp real, conversații sau experiențe de colaborare, sesiunea își propune să dezbată subiecte de cum putem construi aceste tipuri de caracteristici aplicațiilor dezvoltate de participanți.
o Sesiunea „Applying NASA coding guidelines to JavaScript or airspace is closer than you may think” susținută de Denis Radin, Front End Engineer la Liberty Global propune aplicarea codului de orientare NASA pe JavaScript și aplicațiile HTML, pentru o performanță crescută, fiabilitate și o lume mai bună, cod rezultat al experienței instituției de dezvoltare și proiectare software pentru NASA, Jet Propulsation Laboratory.
o „Big Data for Earth Observation” - Christian Federspiel, Owner la Catalysts, va prezenta câteva constatări în legătură cu provocările Big Data de la ESA și NASA. Catalysts lucrează pentru ESA și NASA în zona Observării Pământului.
Alături de cele 4 scene dedicate sesiunilor de conținut, în cadrul ediției din acest an, vor exista și alte zone de interes, cum ar fi o Zonă expozițională în care participanții pot interacționa cu reprezentanții companiilor partenere, Zona de networking unde participanții pot interacționa cu profesioniști din domeniul IT, Demo-uri live care oferă participanților posibilitatea de interacționa „în direct” cu produsele și proiectele companiilor, Zona start-upurilor, care facilitează interacțiunea dintre antreprenori și posibili investitori și Fun Area, o zonă cu gadgeturi și dispozitive smart de ultimă oră. Mai mult, în cadrul evenimentului vor fi oferite o serie de premii participanților. Onyx Beacon va oferi 2 seturi de beacon Enterprise, cu toate accesoriile necesare, iar Gnex în parteneriat cu Ninebot vor organiza un concurs, iar câștigătorii vor primi un smartwatch și o dronă.
Evenimentul DevTalks Cluj-Napoca este realizat cu sprijinul partenerilor: Hewlett Packard Enterprise, Siemens, EBS România, Brainspotting, Robert Bosch – R&D Cluj-Napoca, SDL, Yardi România, 3Pillar Global, Garmin, Frequentis, Dräxlmaier Group.
Mai multe detalii despre evenimentul DevTalks Cluj-Napoca pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau la secțiunea dedicată proiectului pe www.hipo.ro
După evenimentul din Cluj-Napoca, DevTalks continuă pe 9 iunie cu ediția din București, la Romexpo, pavilion C1 și C2. DevTalks București este un proiect de referință pentru industria IT, eveniment ce aduce împreună lideri ai comunității IT, inovaţie şi fun, ingrediente cheie pentru a explora tendinţele din zona Web, Mobile, BigData, Cloud Computing, dispozitive inteligente, machine learning sau Inteligență Artificială. Înscrierile sunt deschise, iar companiile care vor să participe la eveniment ne pot contacta la adresa [email protected]