Cum se gestionează eficient lanțurile hoteliere cu ajutorul aplicațiilor software?

05 mai 2016

Potrivit celui mai recent studiu realizat de Transparency Market Research ,,Hotels Market- Global Industry Analysis, Size, Share, Growth, Trends and Forecast 2015-2021”, industria hotelieră va atinge 702.7 miliarde de dolari până în anul 2021.

Cum se gestionează eficient lanțurile hoteliere cu ajutorul aplicațiilor software?

Potrivit celui mai recent studiu realizat de Transparency Market Research ,,Hotels Market- Global Industry Analysis, Size, Share, Growth, Trends and Forecast 2015-2021”, industria hotelieră va atinge 702.7 miliarde de dolari până în anul 2021.

Creșterea exponențială a industriei turismului se află printre principalii factori ce alimentează creșterea pieței hoteliere.

Pentru a rezista pe piața industriei hoteliere, aflată într-o continuă transformare, actorii acestui domeniu aplică tactici de branding și apelează la sisteme noi, revoluționare de management al afacerii, precum soluțiile software dedicate, transformând afacerea într-una tehnologizată.

Într-o lume de afaceri care evoluează rapid din punct de vedere al tehnologiei, proprietarii trebuie să ia în considerare adoptarea unei soluții software care să satisfacă nevoile de business și să ajute la îndeplinirea obiectivelor companiei. Trecerea către sistemele software reprezită pentru o companie modalitatea ideală de a se adapta la schimbările generate în industrie și de a-și îmbunătăți operațiunile de business.

Care sunt avantajele adoptării soluțiilor software pentru hoteluri?

 1. Acces de la distanță. Trecerea la sistemele software oferă posibilitatea de a accesa informații de pe orice dispozitiv, oricând. Informațiile sunt actualizate permanent și sunt disponibile în timp real. Acest lucru permite informarea managementului în legătură cu situația clienților și cu eventualele probleme, care pot fi astfel rezolvate în scurt timp, fără incidente.
 2. Sistemul de distribuție. Sistemul permite actualizări în timp real, ce ajută compania să organizeze procesul de rezervare și să prevină posibilele probleme. Clienții sunt ținuți la curent cu disponibilitatea camerelor.
 3. Control asupra afacerii. O soluție software permite hotelierilor să economisească timp și să crească eficiența. Sarcinile pot fi administrate, gestionate și actualizate, oferind transparență pentru personal și clienți.
 4. Interfață prietenoasă. Instalarea și utilizarea sistemului nu sunt complicate. Actualizarea și personalizarea sistemului sunt simple, iar această adaptabilitate este cheia reușitei într-un domeniu în care fluxul crește, iar cererile clienților se schimbă.

Care sunt funcționalitățile pe care hotelierii le caută la un sistem software?

 1. 77% caută un motor de rezervare online
 2. 75% caută un sistem de management al rezervărilor
 3. 61% caută un sistem de management al gospodăririi
 4. 58% caută un sistem de management pentru recepția hotelului

Soluțiile software pentru hoteluri fac trecerea de la foile de calcul la cloud. În loc să instaleze un sistem în computerul personal, hotelierii au capacitatea de a-și administra afacerea prin intermediul unui browser web, ce poate fi acționat de pe orice tip de dispozitiv.  Această trecere către zona cloud, permite hotelierilor să fie la curent cu ultimele noutăți și să-și desfășoare activitatea într-un mod flexibil.

Care sunt tipurile de sisteme software utilizate de hotelieri?

 • PMS (Sistem de management al proprietății). Acest sistem este utilizat pentru recepția hotelului, pentru realizarea check-in-ului și check-out-ului și pentru administrarea activităților de zi cu zi. Are o interfață prietenoasă și este simplu de utilizat.
 • Managerul de Canal. Este utilizat pentru a conecta afacerea cu agențiile de turism. Stabilește legătura dintre sistemul de booking și companie. Aceste sistem menține inventarul datelor și le actualizează pentru a eficientiza procesul de cazare.
 • Motorul de booking. Acest modul permite preluarea directă a rezervărilor, economisind timp prin reducerea numărului de telefoane primite la recepție. Transformă website-ul companiei într-un motor de conversie ce face din persoanele interesate, persoane care rezervă.

Care sunt principalele motive pentru care hotelierii aleg să-și schimbe sistemul software?

 • 14% pentru că au nevoie de mai multe module
 • 13% pentru că interfața nu este prietenoasă
 • 12% pentru că nu este integrat
 • 11% pentru că este expirat
 • 11% pentru că nu este acceptat de celelalte sisteme

Ce ar trebui să aibă în vedere hotelierii atunci când decid să adopte un sistem software pentru afacerea lor?

 • Dimensiunea afacerii se schimbă în timp, iar sistemele software se schimbă odată cu ea. În alegerea sistemului software potrivit, hotelierii trebuie să aibă în vedere că peste 10 ani, numărul serviciilor și al angajaților poate crește.
 • Este important ca sistemul software ales să ofere suport tehnic.
 • Interfața pentru contabilitate. Sistemul integrat cu o interfață pentru contabilitate ajută hotelierii să ofere contabililor informații și rapoarte, fără a fi necesară o muncă suplimentară.
 • Preț. Când aleg soluția software potrivită, hotelierii trebuie să țină cont de faptul că același produs poate fi găsit la prețuri diferite.
 • Ușurința utilizării. Înainte de a achiziționa o soluție, este ideal să fie testată. De asemenea, este important ca soluția achiziționată să interacționeze cu celelalte sisteme software utilizate de companie.
 • Modulele necesare. Hotelierii trebuie să stabilească nevoile companiei înainte de a adopta o soluție software.

Softlead deține o suită de aplicații software dedicate industriei hoteliere și lanțurilor de pensiuni, cu multiple module, ce pot eficientiza activitatea specifică. Pentru a intra în posesia unui demo sau pentru a solicita o cotație de preț, puteți completa formularul de mai jos.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Soft Net Consulting şi Postis - parteneriat pentru a simplifica transformarea digitală a comerțului

SoftNet Consulting, cel mai mare dezvoltator de servicii IT pentru afaceri din regiunea de vest a României și Postis, primul start-up LogTech din România anunță un parteneriat strategic pentru simplificarea transformării digitale a activităților de comerț.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratetea și eficiența informațiilor de care dispune managementul, de controlul costurilor și satisfacția clienților. Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare ș...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție îm...

Citește articolul arrow_forward