Hub-ul a ajuns deja la un grad de ocupare de 25%, reprezentat de aproximativ 50 de freelanceri și companii din zona de IT&C. Până la finalul lunii septembrie, Silicon Forest estimează un grad de ocupare de 90%, pe fondul încheierii perioadelor de concediu.
Creșterea gradului de ocupare este susținută printr-o campanie de Soft Opening, un program prin intermediul căruia potențialii clienți au posibilitatea de a testa gratuit toate facilitățile hub-ului.
„Feedback-ul primit de la noii clienți, precum și de la cei potențiali ne-a confirmat că piața din Cluj avea nevoie de un proiect așa cum este Silicon Forest. Suntem conștienți că ne adresăm poate celui mai exigent public posibil, astfel că rămânem în continuare deschiși și adaptabili oricăror cerințe și nevoi am primi. Am lansat hub-ul cu un grad de ocupare de 25% și suntem optimiști că în luna septembrie vom opera la o capacitate de 90%.”, declară Gabriel Rusu, unul dintre fondatorii proiectului.
Silicon Forest se află în zona centrală a Clujului, pe strada Cotita, nr. 9, într-o clădire proiectată pentru spații de birouri. Cu un design modern, clădirea se înalță pe 6 niveluri și are o suprafață de peste 1.350 mp, alcătuită din spații de birouri, terasă și o cafenea. Oferta hub-ului include servicii de securitate, curățenie și administrativ, precum și acces la evenimente de networking și spații comune de recreere. Accesul în sălile de ședințe și la locurile de parcare este disponibil în funcție de abonamentul ales.
Proiectul Silicon Forest este inițiat de către Gabriel Rusu, CEO Mejix și de către doi investitori americani, Boaz Gilad, founder & CEO Brookland Capital și Guy Praisler, CEO Dine Market. Proiectul se află în curs de finalizare, investiția până la momentul actual ridicându-se la 200.000 de euro.