Previziuni Gartner: în 2017, vor fi fabricate aproape 3 miliarde de drone personale și comerciale

11 februarie 2017

Producția de drone, în scop personal sau comercial, este unul dintre trendurile momentului, al cărui profit va crește, în 2017, cu 34% și va ajunge la mai mult de 6 miliarde de dolari. Conform Gartner Inc. – lider de piață în cercetarea tehnologică, acest segment va atinge pragul de 11.2 miliarde de dolari până în 2020. La nivelul industriei software, atenția trebuie îndreptată în special către dronele

Previziuni Gartner: în 2017, vor fi fabricate aproape 3 miliarde de drone personale și comerciale

Producția de drone, în scop personal sau comercial, este unul dintre trendurile momentului, al cărui profit va crește, în 2017, cu 34% și va ajunge la mai mult de 6 miliarde de dolari. Conform Gartner Inc. – lider de piață în cercetarea tehnologică, acest segment va atinge pragul de 11.2 miliarde de dolari până în 2020. La nivelul industriei software, atenția trebuie îndreptată în special către dronele dedicate livrărilor, care, pentru a-și crește cota de piață, se vor axa pe nișa aplicațiilor de tip B2B dedicate, în particular, activităților interne dintr-o companie. 

În acest moment, în lume sunt produse aproape 3 milioane de drone, cu 39% mai mult decât în 2016, susține Gartner.
Studiile arată că dinamica producției dronelor personale este diferită de aceea a dronelor dedicate domeniului comercial:

  • Primul tip poate fi perceput drept o extensie a smartphone-urilor, pentru fotografii, selfie­-uri sau alte opțiuni de divertisment. Cu un preț acceptabil pentru buzunarul consumatorilor (până în 5000$) și cântărind mai puțin de 2 kg, ele pot zbura pe timp și distanță scurte (aproximativ o oră, maxim 5.000 de metri), la o înălțime de cel mult 500 de metri.
  • Dronele comerciale au un număr seminificativ mai mic de utilizatori, în mare parte ca o consecință a prețului ridicat. Acestea sunt mult mai specializate, ele fiind utilizate pentru cartografiere, livrare sau inspecție industrială. Ele pot atinge înălțimi mai mari și zbura pentru mai mult timp, având, în același timp, senzori și aparate de comandă – pentru un nivel mai mare de siguranță.

Previziuni privind veniturile pentru dronele personale și comerciale în intervalul 2016-2017

Care sunt industriile cu cea mai mare rată de utilizare a dronelor comerciale?

  • agricultura este considerată drept prima industrie în care au fost utilizate dronele comerciale;
  • cu o rată mai mare de succes pe termen lung, dronele comerciale se bucură de popularitate în industria petrolieră, în cea energetică, în infrastructură și transporturi. Dată fiind nevoia continuă de inspecții industriale, Gartner estimează că, până în 2020, acest segment va domina cu 30 de procente piața totală a dronelor comerciale.
  • conform analizelor Gartner, dronele dedicate livrărilor vor ocupa mai puțin de 1% din totalul pieței comerciale, până în 2020. În acest context, Gerald Van Hoy, Senior Research Analyst, Gartner se așteaptă ca vendorii se vor axa inițial pe nișa aplicațiilor de tip B2B, în particular pentru serviciile interne din cadrul companiei, unde activitățile logisitice nu au un grad mare de complexitate.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward