Previziuni Gartner: în 2017, vor fi fabricate aproape 3 miliarde de drone personale și comerciale

11 februarie 2017

Producția de drone, în scop personal sau comercial, este unul dintre trendurile momentului, al cărui profit va crește, în 2017, cu 34% și va ajunge la mai mult de 6 miliarde de dolari. Conform Gartner Inc. – lider de piață în cercetarea tehnologică, acest segment va atinge pragul de 11.2 miliarde de dolari până în 2020. La nivelul industriei software, atenția trebuie îndreptată în special către dronele

Previziuni Gartner: în 2017, vor fi fabricate aproape 3 miliarde de drone personale și comerciale

Producția de drone, în scop personal sau comercial, este unul dintre trendurile momentului, al cărui profit va crește, în 2017, cu 34% și va ajunge la mai mult de 6 miliarde de dolari. Conform Gartner Inc. – lider de piață în cercetarea tehnologică, acest segment va atinge pragul de 11.2 miliarde de dolari până în 2020. La nivelul industriei software, atenția trebuie îndreptată în special către dronele dedicate livrărilor, care, pentru a-și crește cota de piață, se vor axa pe nișa aplicațiilor de tip B2B dedicate, în particular, activităților interne dintr-o companie. 

În acest moment, în lume sunt produse aproape 3 milioane de drone, cu 39% mai mult decât în 2016, susține Gartner.
Studiile arată că dinamica producției dronelor personale este diferită de aceea a dronelor dedicate domeniului comercial:

  • Primul tip poate fi perceput drept o extensie a smartphone-urilor, pentru fotografii, selfie­-uri sau alte opțiuni de divertisment. Cu un preț acceptabil pentru buzunarul consumatorilor (până în 5000$) și cântărind mai puțin de 2 kg, ele pot zbura pe timp și distanță scurte (aproximativ o oră, maxim 5.000 de metri), la o înălțime de cel mult 500 de metri.
  • Dronele comerciale au un număr seminificativ mai mic de utilizatori, în mare parte ca o consecință a prețului ridicat. Acestea sunt mult mai specializate, ele fiind utilizate pentru cartografiere, livrare sau inspecție industrială. Ele pot atinge înălțimi mai mari și zbura pentru mai mult timp, având, în același timp, senzori și aparate de comandă – pentru un nivel mai mare de siguranță.

Previziuni privind veniturile pentru dronele personale și comerciale în intervalul 2016-2017

Care sunt industriile cu cea mai mare rată de utilizare a dronelor comerciale?

  • agricultura este considerată drept prima industrie în care au fost utilizate dronele comerciale;
  • cu o rată mai mare de succes pe termen lung, dronele comerciale se bucură de popularitate în industria petrolieră, în cea energetică, în infrastructură și transporturi. Dată fiind nevoia continuă de inspecții industriale, Gartner estimează că, până în 2020, acest segment va domina cu 30 de procente piața totală a dronelor comerciale.
  • conform analizelor Gartner, dronele dedicate livrărilor vor ocupa mai puțin de 1% din totalul pieței comerciale, până în 2020. În acest context, Gerald Van Hoy, Senior Research Analyst, Gartner se așteaptă ca vendorii se vor axa inițial pe nișa aplicațiilor de tip B2B, în particular pentru serviciile interne din cadrul companiei, unde activitățile logisitice nu au un grad mare de complexitate.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward