Suită de soluții educaționale și continue provocări pentru cei mici. Cunoscutul PitiClic (produs al companiei Infomedia Pro) vine mai aproape de utilizatorii săi printr-o serie de surprize adaptate tehnologiei moderne.
Astfel, la începutul lunii martie, PitiClic anunță oficial prezența sa în cadrul emisiunii „În curtea bunicilor”, difuzată la TVR2, duminica, de la ora 10:00, pregătind un sezon dedicat aventurilor.
„Alături de Bunica (Alexandrina Halic) şi Bunicul (Cristian Mitescu) – actori minunaţi care ne-au încântat şi ne încântă prin harul lor - PitiClic va modera un concurs educativ numit simplu „Concursul PitiClic”, adresat copiilor cu vârsta de la 6 la 11 ani. Probele concursului sunt diferite de la o ediţie la alta, dar au in comun: distracţia, tehnologia si educația. Ele pot fi probe digitale ce vor fi rezolvate pe calculator, tableta sau cu ajutorul device-ului „Covoraşul PitiClic” sau pot fi probe de manualitate cu utilizarea altor produse educaţionale marca „PitiClic”, declară reprezentanții companiei de software „PitiClic”. Înregistrările emisiunilor difuzate pot fi vizualizate la http://www.tvrplus.ro/emisiune-in-curtea-bunicilor-4564.
Și pentru că tânărul public utilizator al acestor soluții educaționale este tot mai prezent și pe device-uri complementare laptopurilor, PitiClic anunță o nouă aplicație pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, gândită ca o reprezentare modernă a clasicei numărători pe care generațiile anterioare le foloseau la orele de matematică: NUMARATOAREA DIGITALA (sau ABACUL DIGITAL). PitiClic reușește, astfel, să stimuleze interesul și competențele piticilor pasionați timpuriu de tehnologie prin alăturarea nevoilor educaționale jocului interactiv. Micii utilizatori pot selecta, în cadrul aplicației, tipul materialului de lucru: mașinuțe, fluturași, mascotele PitiClic, buburuze, pinguini, peștișori sau multe altele, în funcție de propriile preferințe. Practic, aplicația a fost gândită și implementată ca o formulă câștigătoare în lupta cu atenția copiilor, oferind multiple feluri de utilizare și conturând o poveste cu personaje cunoscute în spatele unui astfel de joc educativ.
Beneficiile utilizării unei astfel de aplicații sunt evidente: copiii vor învăța să socotească prin diverse exerciții (structurate pe nivele), oferind o evaluare a micilor utilizatori și premiind atenția, competențele și răbdarea acestora. Mai multe informații despre aplicație și despre funcționalitățile acesteia, precum și posibilitatea descărcării se regăsesc la https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.infomediapro.abacus.
Doar cautati „PitiClic” pe AppStore sau pe Play Store.
Despre Infomedia Pro
Infomedia Pro este o companie cu capital integral românesc înfiinţată în anul 1997. Cu o experienţă vastă în realizarea de aplicaţii multimedia interactive (peste 200 de produse, peste 2000 de module dezvoltate – entităţi educaţionale), Infomedia Pro a realizat un efort susţinut pe parcursul celor peste 16 ani de existenţă, pentru a câştiga un rol important pe piaţa de software interactiv din România.
Activitatea principală a firmei este realizarea de programe software. Majoritatea programelor realizate de către Infomedia Pro se înscriu în categoria: Software educaţional interactiv: Tipuri: Programe multimedia interactive (tip joc interactiv) bazate pe conceptul de învăţare prin descoperire şi joc Lecţii multimedia interactive – utilizate ca metode de învăţare moderne; Programe de testare de cunostinte / teste multimedia interactive Dictionare multimedia interactive Crearea software-urilor educaţionale se realizează prin implicarea directă a cadrelor didactice şi a specialiştilor psiho-pedagogi şi sunt create pentru a oferi un suport în învăţare. Toate softurile create respectă curriculumul naţional şi acoperă majoritatea disciplinelor de studiu. In prezente Infomedia Pro produce programe educationale, jocuri educative pentru Windows, Mac, iOS si Android (pentru calculatoare personale, tablete si telefoane inteligente). O altă activitate realizată de către Infomedia Pro este realizarea de produse educaţionale care includ software interactiv.
Din anul 2011, compania se poate mândri cu introducerea unui concept revoluţionar de produs hardware plus software, „activ“ pe piaţa de produse educaţionale. Device-urile de introducere a datelor (tastatura şi mouse) sunt înlocuite cu un alt gen de device, “Covorasul PitiClic”. Este un “covoraş” special în genul covoraşelor de dans, prevăzut cu butoane selectabile cu ajutorul picioarelor, care se conectează la calculator prin USB.