Piticii moderni dau un click inteligent pe aplicațiile educaționale

19 Mar 2014

Suită de soluții educaționale și continue provocări pentru cei mici. Cunoscutul PitiClic (produs al companiei Infomedia Pro) vine mai aproape de utilizatorii săi printr-o serie de surprize adaptate tehnologiei moderne.

Piticii moderni dau un click inteligent  pe aplicațiile educaționale

Suită de soluții educaționale și continue provocări pentru cei mici. Cunoscutul PitiClic (produs al companiei Infomedia Pro) vine mai aproape de utilizatorii săi printr-o serie de surprize adaptate tehnologiei moderne.

Astfel, la începutul lunii martie, PitiClic anunță oficial prezența sa în cadrul emisiunii „În curtea bunicilor”, difuzată la TVR2, duminica, de la ora 10:00, pregătind un sezon dedicat aventurilor.

„Alături de Bunica (Alexandrina Halic) şi Bunicul (Cristian Mitescu) – actori minunaţi care ne-au încântat şi ne încântă prin harul lor - PitiClic va modera un concurs educativ numit simplu „Concursul PitiClic”, adresat copiilor cu vârsta de la 6 la 11 ani. Probele concursului sunt diferite de la o ediţie la alta, dar au in comun: distracţia, tehnologia si educația. Ele pot fi probe digitale ce vor fi rezolvate pe calculator, tableta sau cu ajutorul device-ului „Covoraşul PitiClic” sau pot fi probe de manualitate cu utilizarea altor produse educaţionale marca „PitiClic”, declară reprezentanții companiei de software „PitiClic”. Înregistrările emisiunilor difuzate pot fi vizualizate la http://www.tvrplus.ro/emisiune-in-curtea-bunicilor-4564.

Și pentru că tânărul public utilizator al acestor soluții educaționale este tot mai prezent și pe device-uri complementare laptopurilor, PitiClic anunță o nouă aplicație pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, gândită ca o reprezentare modernă a clasicei numărători pe care generațiile anterioare le foloseau la orele de matematică: NUMARATOAREA DIGITALA (sau ABACUL DIGITAL). PitiClic reușește, astfel, să stimuleze interesul și competențele piticilor pasionați timpuriu de tehnologie prin alăturarea nevoilor educaționale jocului interactiv. Micii utilizatori pot selecta, în cadrul aplicației, tipul materialului de lucru: mașinuțe, fluturași, mascotele PitiClic, buburuze, pinguini, peștișori sau multe altele, în funcție de propriile preferințe. Practic, aplicația a fost gândită și implementată ca o formulă câștigătoare în lupta cu atenția copiilor, oferind multiple feluri de utilizare și conturând o poveste cu personaje cunoscute în spatele unui astfel de joc educativ.

Beneficiile utilizării unei astfel de aplicații sunt evidente: copiii vor învăța să socotească prin diverse exerciții (structurate pe nivele), oferind o evaluare a micilor utilizatori și premiind atenția, competențele și răbdarea acestora. Mai multe informații despre aplicație și despre funcționalitățile acesteia, precum și posibilitatea descărcării se regăsesc la https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.infomediapro.abacus.

Doar cautati „PitiClic” pe AppStore sau pe Play Store.

Despre Infomedia Pro

Infomedia Pro este o companie cu capital integral românesc înfiinţată în anul 1997. Cu o experienţă vastă în realizarea de aplicaţii multimedia interactive (peste 200 de produse, peste 2000 de module dezvoltate – entităţi educaţionale), Infomedia Pro a realizat un efort susţinut pe parcursul celor peste 16 ani de existenţă, pentru a câştiga un rol important pe piaţa de software interactiv din România.

Activitatea principală a firmei este realizarea de programe software. Majoritatea programelor realizate de către Infomedia Pro se înscriu în categoria: Software educaţional interactiv: Tipuri: Programe multimedia interactive (tip joc interactiv) bazate pe conceptul de învăţare prin descoperire şi joc Lecţii multimedia interactive – utilizate ca metode de învăţare moderne; Programe de testare de cunostinte / teste multimedia interactive Dictionare multimedia interactive Crearea software-urilor educaţionale se realizează prin implicarea directă a cadrelor didactice şi a specialiştilor psiho-pedagogi şi sunt create pentru a oferi un suport în învăţare. Toate softurile create respectă curriculumul naţional şi acoperă majoritatea disciplinelor de studiu. In prezente Infomedia Pro produce programe educationale, jocuri educative pentru Windows, Mac, iOS si Android (pentru calculatoare personale, tablete si telefoane inteligente). O altă activitate realizată de către Infomedia Pro este realizarea de produse educaţionale care includ software interactiv.

Din anul 2011, compania se poate mândri cu introducerea unui concept revoluţionar de produs hardware plus software, „activ“ pe piaţa de produse educaţionale. Device-urile de introducere a datelor (tastatura şi mouse) sunt înlocuite cu un alt gen de device, “Covorasul PitiClic”. Este un “covoraş” special în genul covoraşelor de dans, prevăzut cu butoane selectabile cu ajutorul picioarelor, care se conectează la calculator prin USB.

Infomedia Pro este o companie cu capital integral românesc înfiinţată în anul 1997. Cu o experienţă vastă în realizarea de aplicaţii multimedia interactive (peste 300 de produse, peste 250 de module dezvoltate – entităţi educaţionale), Infomedia Pro a realizat un efort susţinut pe parcursul celor peste 20 ani de existenţă, pentru a câştiga un rol important pe piaţa de software interactiv din România.

Activitatea principală a firmei este realizarea de programe software. Majoritatea programelor realizate de către Infomedia Pro se înscriu în categoria:

Software educaţional interactiv:

Tipuri:

  • Programe multimedia interactive (tip joc interactiv) bazate pe conceptul de învăţare prin descoperire şi joc
  • Lecţii multimedia interactive – utilizate ca metode de învăţare moderne;
  • Programe de testare de cunostinte / teste multimedia interactive
  • Dictionare multimedia interactive

Crearea software-urilor educaţionale se realizează prin implicarea directă a cadrelor didactice şi a specialiştilor psiho-pedagogi şi sunt create pentru a oferi un suport în învăţare. Toate softurile create respectă curriculumul naţional şi acoperă majoritatea disciplinelor de studiu.

In prezente Infomedia Pro produce programe educationale, jocuri educative pentru Windows, Mac, iOS si Android (pentru calculatoare personale, tablete si telefoane inteligente).

O altă activitate realizată de către Infomedia Pro este realizarea de produse educaţionale care includ software interactiv.

Din anul 2011, compania se poate mândri cu introducerea unui concept revoluţionar de produs hardware plus software, „activ“ pe piaţa de produse educaţionale. Device-urile de introducere a datelor (tastatura şi mouse) sunt înlocuite cu un alt gen de device, “Covorasul PitiClic”. Este un “covoraş” special în genul covoraşelor de dans, prevăzut cu butoane selectabile cu ajutorul picioarelor, care se conectează la calculator prin USB. Astfel, software-ul educaţional multimedia interactiv este pilotat cu ajutorul picioarelor, un pas pe covoraş fiind echivalentul unui clic de mouse, iar copilul se joacă, învaţă şi face mişcare în acelaşi timp. Produsul este ideal pentru copiii activi, care în timp ce se mişcă învaţă. De asemenea, acest produs este benefic pentru a-i învăţa pe copii orientarea şi poziţionarea în spaţiu.

De asemenea, Infomedia Pro s-a specializat în organizarea de seminarii de formare la nivelul întregii ţări. Scopul principal este acela de a încuraja crearea şi utilizarea de software educaţional în învăţământul preşcolar şi primar, urmărindu-se stimularea creativităţii cadrelor didactice în vederea realizarii scenariilor ce stau la baza software-ului educaţional multimedia interactiv pentru copii preşcolari şi şcolari mici, precum şi de a încuraja dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, punându-le la dispoziţie instrumentele necesare realizarii unor scenarii de calitate.

Experienta detinuta

Compania produce software interactiv de 16 ani. De-a lungul anilor şi-a format o reţea proprie de distribuţie, reuşind să se susţină financiar şi să crească de la an la an.

A ţinut întotdeauna pasul cu progresul tehnologic şi a promovat de-a lungul timpului valorile morale şi culturale ale poporului român atât pe teritoriul tării, cât şi peste graniţe.

Infomedia Pro este primul producător român de software educaţional pentru Mac si pentru PDA.

Încă de la înfinţare, compania a realizat software interactiv pentru diverse grupe de vârstă, de la preşcolari la liceu, specializându-se în ultimii ani pe segmentele de vârstă 3-7 ani, 7-11 ani.

În anul 2006, a fost înregistrată ca marcă proprie marca „PitiClic”.

Firma a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe linii de produse software interactiv multimedia.

În cea mai mare parte, produsele software educaţional interactive au fost dezvoltate dual platformă: PC/MAC.

In prezent Indomedia Pro si PitiClic pot fi regasite pe majoritatea calculatoarelor, tabletelor si telefoanelor inteligente ale copiilor din Romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Organizațiile din domeniul serviciilor financiare au la dispoziție mai puțin de 7 luni pentru a se conforma noilor reglementări privind reziliența operațională digitală (DORA)

Devhd: Un proiect de conformitate cu DORA (Digital Operational Resilience Act) nu poate dura mai puțin de 6 luni iar companiile care nu s-au preocupat de acest aspect riscă să nu îndeplinească toate condițiile de conformitate pe 17...

Citește articolul
Softlead

[Studiu de caz] Editura Litera își gestionează toate procesele de business cu Entersoft Business Suite® și Entersoft Retail®

Cu peste 1.000 de titluri editate anual în cele 50 de colecții și imprinturi, Editura Litera pune la dispoziție cărți din cele mai variate domenii. La 32 de ani de când a văzut lumina tiparului prima carte, Editura Litera...

Citește articolul