Oracle Academy a anunțat noi oferte curriculare și module de învățare menite să promoveze educația informatică la nivel mondial. Ultimele oferte plasează Oracle Academy pe o poziție de top în cadrul parteneriatelor dintre sectorul public și cel privat în domeniul educației, cu o gamă variată de formate îmbunătățite și flexibile, care susțin profesorii în activitatea de predare a informaticii, aducând în sala de clasă tehnologii emergente precum inteligența artificială (AI) și învățarea automatizată (ML – machine learning) și care stimulează studenții și elevii cu lecții inspirate de inovatori și antreprenori de succes.
„Pe măsură ce inovațiile tehnologice joacă un rol tot mai important în economia globală, informatica devine o componentă esențială a unei educații complete”, a afirmat Alison Derbenwick Miller, vicepreședinte, Oracle Academy. „Noile cursuri de informatică și experiențe de învățare oferite de Oracle Academy sunt menite să suplimenteze această educație, să deschidă mai multe oportunități și să inspire noua noastră generație de inovatori în devenire.”
Stabilirea unui nou standard de educație informatică pentru generația următoare
Reprezentând o punte de legătură între învățarea generată de profesor și descoperirea empirică dirijată de elev, Oracle Academy prezintă azi Oracle Academy Education Bytes. Concepute pentru a sprijini o învățare personalizată, Education Bytes reprezintă module de învățare flexibile, în format scurt, care oferă materiale educative axate pe conceptele și aptitudinile din domeniul bazelor de date, programelor informatice și ale automaticii. Education Bytes pot fi utilizate de sine stătător sau pentru suplimentarea curriculumului Oracle Academy și asigură experiențe autodidactice în domenii precum programele informatice, SQL, PL/SQL, big data/automatică, R, Hadoop și multe altele. Education Bytes sunt compatibile cu diferite modalități de învățare și de conținuturi, disponibile în trei formate: Laboratoare Practice (Hands-On Labs), Proiecte și Abodări Empirice (Projects and Challenges) și Materiale Video și Prezentări. (Videos and Presentations).
Apreciind importanța tehnologiilor emergente, Oracle Academy a lansat de asemenea un nou curs privind inteligența artificială și învățarea automatizată. Conceput pentru studenții din ciclul de licență în domeniul informaticii cu un nivel avansat de pregătire, cursul cere studentului să proiecteze, să implementeze și să demonstreze o soluție de învățare automatizată în Java, menită să ajute o companie sau organizație care s-ar confrunta cu o problemă reală. Acest curs bazat pe proiecte dezvoltă conceptele și aptitudinile dobândite în cadrul cursurilor Java Foundations și Java Programming oferite de Oracle Academy.
Nu în ultimul rând, în colaborare cu Oracle Global Startup Ecosystem, Oracle Academy a lansat o serie de prelegeri video adresate partenerilor instituționali ai Oracle Academy, care includ întrebări dezbătute la orele de curs, și prin care se oferă exemple personale inspirate din activitățile curente ale unor antreprenori de succes în care aceștia povestesc despre cum și-au urmat visurile, cum și-au găsit curajul să investească și cum au avutsucces. Dezvoltate pentru oricine este antreprenor sau dorește să devină, aceaste prelegeri videoinclud discursuri ale unor directori executivi care participă în programul Oracle Global Startup Ecosystem, un program care redefinește inovația antreprenorială prin parteneriate cu start-up-uri/companiinou-înființate, al căror scop este colaborarea în domeniul inovării și dezvoltării.
Aceste oferte noi vin după o perioadă de creștere și extindere fără precedent pentru Oracle Academy. În ultimul an fiscal, Oracle Academy a colaborat cu peste 15.000 de instituții din 128 de țări pentru a promova educația informatică și a ajuta 6,3 milioane de elevi și studenți.