Submăsura 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale
- Antreprenorii vor putea obține fonduri nerambursabile de câte 50.000 de Euro/proiect, cu excepția activităţilor de producție pentru care valoarea sprijinului este de 70.000 de Euro/proiect, fără niveluri intermediare
Acest plan din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală are prevăzut un buget total de 50 milioane de Euro. Companiile beneficiare pot folosi granturile pentru achiziții de servicii IT sau pentru digitalizarea afacerilor prin aplicații software dedicate.
Mai multe detalii, aici
Next Generation Internet
- Termenul de aplicare pentru acest program-cadru este până la data de 21 octombrie 2021, ora 17:00 GMT+2
- Fiecare proiect va putea beneficia de un capital cuprins între 50.000 și 150.000 de Euro
În perioada 2021-2022, Comisia Europeană va aloca fonduri în valoare de 62 milioane de euro pentru programul Next Generation Internet, pentru a sprijini inovatori de top în tehnologia Internetului în domenii ce țin de încredere și suveranitatea datelor pe Internet, motoare de căutare de încredere, Internet Architecture și tehnologii descentralizate, și, de asemenea, pentru o relație de colaborare și cooperare cât mai strânsă între Uniunea Europeană (UE) și SUA și Canada.
NGI este un program de cercetare și inovare, având ca bază investiția inițială a Comisiei Europene de peste 250 milioane de euro în perioada 2018-2020 și face parte din programul Orizont Europa (2021-2027).
Programul NGI finanțează cele mai bune proiecte de cercetare și inovație din domeniul Internetului, punând accent pe tehnologii avansate, printre care confidențialitate, arhitecturi descentralizate, blockchain, Internetul Lucrurilor, social media, tehnologii interactive și tehnologii care sprijină multilingvismul și accesibilitatea.
Mai multe detalii, aici
ONTOCHAIN
- Aplicațiile sunt deschise până pe 15 septembrie 2021, la ora 17:00 CEST
- Participanții vor putea primi granturi de până la 145.000 de Euro (finanțare equity-free), mentorat și acces gratuit la infrastructură de top (iExec și MyIntelliPatent)
ONTOCHAIN este un proiect finanțat de Uniunea Europeană și se adresează companiilor care au în plan dezvoltarea unui nou ecosistem software bazat pe blockchain, mai exact o tehnologie care oferă transparență și încredere. Bugetul alocat pentru a susține cele mai bune propuneri ajunge la 1.320.000 de euro, iar participanții vor primi granturi de până la 145.000 de euro (finanțare equity-free), mentorat și acces gratuit la infrastructură de top (iExec and MyIntelliPatent).
Aplicațiile sunt deschise pe F6S până pe 15 septembrie 2021, la ora 17:00 CEST, și pot fi făcute accesând acest site: https://www.f6s.com/ontochain-open-call-2/apply
Women TechEU
- Deadline-ul pentru aplicare este până la data de 10 noimebrie 2021, ora 17:00 CET
- Antreprenoarele din România și din Republica Moldova care au înființat start-up-uri de tehnologie pot obține fonduri nerambursabile de câte 75.000 de Euro
Antreprenoarele din România și din Republica Moldova care au înființat start-up-uri de tehnologie pot obține fonduri nerambursabile de câte 75.000 de euro, printr-un nou program lansat, marți, de Comisia Europeană în Uniunea Eurpeană și statele asociate.
Înscrierile în proiectul-pilot Women TechEU se fac AICI.
Până la 50 de start-up-uri deep tech promițătoare din statele membre ale UE și din țările asociate vor fi finanțate în urma acestei prime cereri de propuneri.
Condițiile pentru înscrierere sunt următoarele:
-Să fie fondatoare sau cofondatoare ale unor startup-uri deep tech (tehnologii profunde) aflate în stadiu incipient de dezvoltare (early stage).
-Să dețină poziții de top în firmele respective: CEO (director general), CTO (director tehnic) sau echivalent.
-Startup-ul trebuie să fie înregistrat și stabilit de cel puțin 6 luni, la data depunerii cererii, într-unul dintre statele membre UE (inclusiv România) sau statele asociate în programul Horizon EuropeSearch (inclusiv Republica Moldova).
Innovation Norway
- Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 18 noiembrie 2021
- Valoarea grantului poate fi între 10.000 și 200.000 de Euro
Innovation Norway a lansat pe data de 13 iulie 2021 un apel dedicat start-up-urilor, ce poartă denumirea de „Boost to Romanian Business sector: Business growth in Start-ups in the areas of Green Industry Innovation, ICT and Blue Growth”.
Bugetul apelului este de în valoare de 1 milion de euro, iar valoarea grantului este cuprinsă între 10.000 și 200.000 euro. Granturile pot reprezenta până la 85% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului.
Apelul va finanța proiectele depuse de start-up-uri în domenii precum inovare verde în industrie, creștere albastră și TIC, iar acestea trebuie să contribuie la creșterea cifrei de afaceri, a profitului și crearea de noi locuri de muncă.
Mai multe detalii pot fi găsite aici!