O nouă serie de specialişti ai industriei tech globale au confirmat prezenţa la How to Web 2013, cel mai important eveniment dedicat inovaţiei şi tehnologiei din Europa de Sud-Est. Aceştia vor aborda teme precum inovaţia în tehnologie, dezvoltarea produselor şi a afacerilor globale.
Lista de vorbitori ai ediției de anul acesta a How to Web este completată de specialiști ce vor aborda teme precum dezvoltarea produselor de uz casnic conectate la internet, dezvoltarea echipelor durabile ce susțin crearea de inovație, tendințe actuale în tehnologie și importanța design-ului în dezvoltarea produselor inovative.
Robin Wauters, unul din cei mai cunoscuți jurnaliși de tehnologie din Europa, fost colaborator al TechCrunch și TheNextWeb, va susține o prezentare despre cele mai importante tendințe actuale în tehnologie și companiile mici Europene ce joacă un rol important în context. David Bizer, fost Talent Geek al HackFwd, accelerator de afaceri din Germania care s-a închis recent, va vorbi despre motivele care au dus la eșecul proiectului și lecțiile învățate din această experiență.
Christopher Martin, Senior Expert al Bosch Research and Technology Center, unde studiază felul în care IoT (Internet of Things = Internetul obiectelor) poate fi introdus în aparatele de uz casnic, va vorbi despre provocările dezvoltării de produse de masă în domeniul IoT și va prezenta câteva posibilități de a le depăși. Maria Diaconu, fondator și CEO al companiei MozaicWorks, ce a trecut prin rolurile de dezvoltator software, practicant și coach pentru metodologiile Agile și Lean, va vorbi despre importanța echipei în companiile ce dezvoltă produse tech inovative și felul în care aceste echipe pot fi construite, dezvoltate și susținute.
Vitaly Golomb, fondator și CEO al KeenSystems, și Ștefan Szakal, fondator și CEO al X3 vor aborda teme referitoare la importanța design-ului în crearea produselor. Vitaly Golomb va vorbi despre atenția ce trebuie acordată design-ului încă din stadiile incipiente ale dezvoltării produselor și bune practici în angajarea și lucrul cu designerii. Ștefan Szakal va vorbi despre lucrul cu Microsoft Design Language din perspectiva unui designer, dezbătând conceptele și tiparele interfeței Metro și încercând să răspundă la întrebarea ”e Metro o adevărată inovație în ceea ce privește experiența utilizatorului, sau doar o încercare de captare a atenției?”.
Simon Stewart, dezvoltator software la Facebook și membru în echipa principală ce dezvoltă instrumentul de testare automată Selenium, va descrie felul în care Facebook dezvoltă varianta pentru Android a aplicației și măsurile pe care le iau pentru îmbunătățirea calității, vitezei și stabilității aplicației. Simon va descrie felul în care lucrează echipa Facebook pentru Android, de la controlul surselor de cod, la versionarea aplicației aflată în dezvoltare, la testarea și punerea la dispoziția utilizatorilor a noilor versiuni.
Cea de-a doua scenă a conferinței va găzdui panel-uri în care se vor dezbate subiecte specifice zonei de startups: bune practici pentru un startup care trece printr-un program de accelerare; cum să dezvolți echipa potrivită pentru startup-ul tău; cum să livrezi produsul către piața potrivită; sfaturi pentru atragerea investițiilor; cum să colaborezi și cum să înveți de la mentori, investitori și clienți; greșelile cele mai frecvente pe care le fac fondatorii startup-urilor. Toate aceste teme vor fi abordate pe parcursul celor două zile împreună cu peste 25 de investitori, reprezentanți ai acceleratoarelor de afaceri și ai fondurilor de investiții ce lucrează cu startup-urile în fază incipientă.
Cea de-a doua scenă este deschisă pentru tot publicul conferinței, fiind în special concepută pentru cei care își dezvoltă în prezent propriul startup sau se pregătesc de acest pas. Principali beneficiari ai acestor discuții vor fi și cele 32 de startup-uri calificate în finala Startup Spotlight, competiția și programul de mentorat dezvoltată în paralelul conferinței How to Web. Echipele finaliste, ce provin din Romania, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Grecia si Polonia, au fost anunțate la începutul acestei săptămâni, și pot fi vizualizate la http://startupspotlight.co/finalists. Cei 32 de finaliști primesc prin intermediul programului acces gratuit la workshop-uri dedicate, sesiuni de mentorat, pitching pe scenele conferinței și premii cash în valoare totală de 20.000 USD, oferite de către IXIA.
Lista completă a vorbitorilor și agenda actualizată a conferinței sunt disponibile la http://2013.howtoweb.co. How to Web 2013 este organizat cu sprijinul IXIA, X3, Bitdefender, CyberGhosoft, SoftLayer, Enterprise Ireland, Avangate, Microsoft, Hubraum, PayMill, Twilio, Biris Goran şi Banca Comercială Română.
Mediatizarea evenimentului este asigurată de parterii media principali Prove PR, Digi TV, Adevărul, Forbes România, Capital, Wall-Street.ro, Evenimentul Zilei, DAS Cloud, Revista Cariere, Ctrl-D, startups.ro şi Entrpreneur.bg, si de partenerii media Economy.bg, Newtrend.bg, Digjitale, IT Dogadjaji, CEE Startups, Invendor.hu, Goal Europe, Times New Roman, Akcees, IQ Ads, Computer World, PC World, Business Cover, Tech Cover, Business Woman, Gadget & Trends, Comunicaţii mobile, Market Watch, Business Review, Manager Express, România Liberă, Comunicatedepresă.ro, Zelist, Ejobs, Softlead, Romanian Startups şi Today Software Magazine.
Despre How To Web
How to Web se adresează inovatorilor în tehnologie, antreprenorilor web, dezvoltatorilor de produse și servicii în zona web, companiilor de outsourcing interesate de inovație, investitorilor și tuturor celor interesați de impactul tehnologiei asupra modului în care este modelat viitorul. Mai multe detalii despre evenimentul de anul acesta, precum și lista actualizată a vorbitorilor confirmați sunt disponibile pe site-ul conferinței: www.howtoweb.co. How to Web 2013 este organizat cu sprijinul IXIA, X3, Bitdefender, CyberGhosoft, SoftLayer, Enterprise Ireland, Avangate, Microsoft, Hubraum, PayMill, Twilio, Biris Goran şi Banca Comercială Română.