Metodologia Sprint în dezvoltarea aplicațiilor software

27 iulie 2015

Ce înseamnă Sprint?

Un Sprint este perioada de timp în care o funcționalitate, un modul sau o aplicație software trebuie să fie finalizată și pregătită pentru testare.

 

Metodologia Sprint în dezvoltarea aplicațiilor software

Ce înseamnă Sprint?

Un Sprint este perioada de timp în care o funcționalitate, un modul sau o aplicație software trebuie să fie finalizată și pregătită pentru testare. 

În principal, Sprint presupune focusul asupra unei activități de bază din dezvoltarea unui produs software sau a unui obiectiv ce poate fi îndeplinit într-o perioadă relativ scurtă e timp.

Un termen legat de metodologia Sprint este Epic, acesta reprezentând acel tip de obiectiv cu o durată mai mare de realizare, întrucât necesită mai multe resurse temporale și

Fiecare etapă de tip Sprint începe cu planificarea unei întâlniri, în cadrul căreia Managerul de proiect/de produs, alături de echipa dedicată dezvoltării decid asupra acțiunilor ce vor fi efectuate în cadrul acestei perioade de pregătire a aplicației software.

Echipa de dezvoltare deține cuvântul final în ceea ce înseamnă determinarea volumului de activități realizabile în timpul etapei Sprint, în timp ce Managerul de proiect decide asupra listei de criterii pe care trebuie să le îndeplinească produsul ce urmează a fi lansat.

Din punctul de vedere al duratei, etapa Sprint este determinată de către Scrum Master (facilitatorul echipei de Product Development). De îndată ce echipa decide care este durata procesului Sprint, toate celelalte procese similare de tip Sprint ar trebui să aibă aceeași durată. În general, un Sprint durează aproximativ 30 de zile, dar perioada este dată și de complexitatea aplicației software aflată în proces de execuție.

La finalul etapei, echipa prezintă întreaga activitate Project Managerului, în timp ce acesta folosește criteriile stabilite inițial la întâlnirea de planificare a proiectului, în vederea analizei execuției aplicației.

Așadar, Sprint este un instrument de creștere a productivității în industria dezvoltării soluțiilor software, fiind extrem de potrivit și recomandat start-up-urilor și antreprenorilor din domeniu.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Producătorul jeleurilor Haribo anunță probleme în producție cauzate de o implementare software

O lume întreagă a copiilor și adulților cunoaște gusturile, culorile și textura dulciurilor Haribo, producătorul german fiind un reper al industriei de profil la nivel global. Iată cum a afectat o aplicație software un întreg sistem de producție, transformând un obiectiv de creștere a performanțelor într-un eșec, din care compania și-a revenit cu greu....

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward