Metodologia Sprint în dezvoltarea aplicațiilor software

27 iulie 2015

Ce înseamnă Sprint?

Un Sprint este perioada de timp în care o funcționalitate, un modul sau o aplicație software trebuie să fie finalizată și pregătită pentru testare.

 

Metodologia Sprint în dezvoltarea aplicațiilor software

Ce înseamnă Sprint?

Un Sprint este perioada de timp în care o funcționalitate, un modul sau o aplicație software trebuie să fie finalizată și pregătită pentru testare. 

În principal, Sprint presupune focusul asupra unei activități de bază din dezvoltarea unui produs software sau a unui obiectiv ce poate fi îndeplinit într-o perioadă relativ scurtă e timp.

Un termen legat de metodologia Sprint este Epic, acesta reprezentând acel tip de obiectiv cu o durată mai mare de realizare, întrucât necesită mai multe resurse temporale și

Fiecare etapă de tip Sprint începe cu planificarea unei întâlniri, în cadrul căreia Managerul de proiect/de produs, alături de echipa dedicată dezvoltării decid asupra acțiunilor ce vor fi efectuate în cadrul acestei perioade de pregătire a aplicației software.

Echipa de dezvoltare deține cuvântul final în ceea ce înseamnă determinarea volumului de activități realizabile în timpul etapei Sprint, în timp ce Managerul de proiect decide asupra listei de criterii pe care trebuie să le îndeplinească produsul ce urmează a fi lansat.

Din punctul de vedere al duratei, etapa Sprint este determinată de către Scrum Master (facilitatorul echipei de Product Development). De îndată ce echipa decide care este durata procesului Sprint, toate celelalte procese similare de tip Sprint ar trebui să aibă aceeași durată. În general, un Sprint durează aproximativ 30 de zile, dar perioada este dată și de complexitatea aplicației software aflată în proces de execuție.

La finalul etapei, echipa prezintă întreaga activitate Project Managerului, în timp ce acesta folosește criteriile stabilite inițial la întâlnirea de planificare a proiectului, în vederea analizei execuției aplicației.

Așadar, Sprint este un instrument de creștere a productivității în industria dezvoltării soluțiilor software, fiind extrem de potrivit și recomandat start-up-urilor și antreprenorilor din domeniu.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward