LIFE IS HARD, furnizor în primul proiect de digitalizare a unui județ din România

23 septembrie 2020

LIFE IS HARD | Work Soft (LIH), companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București – piața AeRo – anunță că Asocierea LIFE IS HARD, Cloud Soft, Nordlogic Software și EfectRO, asociere ce include și o echipă de experți pe domeniile cheie ale digitalizării în domeniul administrației publice, a semnat recent cu Consiliul Județean Cluj contractul pentru digitalizarea acestei instituții, în cadrul proiectului european „Smart Territory”.

LIFE IS HARD, furnizor în primul proiect de digitalizare a unui județ din România

Județul Cluj va deveni, astfel, primul județ SMART din România, conform strategiei sale de dezvoltare până în 2025, prin care își propune să devină cea mai avansată instituție publică din țară din pespectiva adoptării tehnologiilor digitale în derularea activităților interne și de furnizare a serviciilor către cetățeni, compatibilă și comparabilă cu instituții similare din țările avansate economic.

Scopul proiectului „Smart Territory” este acela de a crește eficienta și de a permite cetățenilor de a interactiona mai facil si mai repede cu instituția Consiliului Județean Cluj. În cadrul proiectului vor fi realizate trei aplicații informatice intuitive – Atlasul Teritorial, Ghișeul Unic și Digitalizarea Arhivei.

Noile aplicații, care vor avea o serie de funcționalități interconectate și interoperabile, vor ușura efortul celor peste 700.000 de clujeni pentru completarea cererilor, depunerea documentelor necesare si urmărirea parcursului acestora, vor permite plata taxelor și realizarea altor operațiuni în timp rapid, electronic și în siguranță, de oriunde, fără a fi necesară deplasarea la sediul instituției. În plus vor fi create instrumentele necesare pentru maparea resurselor relevante ale județului, în manieră vizuală și interactivă. Dată fiind atribuția de coordonare a consiliului județean, aplicațiile vor permite de asemenea transmiterea de solicitări către oricare administrației publică din județ (municipiu, oraș, comună).

„Cluj – Smart Territory este un proiect care pune bazele debirocratizării în relația cetățean – instituție publică. Este cel mai important proiect de digitalizare la care participăm, după ce în ultimii doi ani echipa LIFE IS HARD a dezvoltat și implementat soluții smart city în mai mult de 30 de localități din România” spune Erik Barna, fondator si CEO al LIFE IS HARD SA.

Contractul include servicii de dezvoltare, implementare și mentenanţă a unui sistem informatic integrat, compus din cele trei aplicații informatice, iar valoarea sa se ridică la 2.897.697 lei fără TVA.

Durata proiectului este de 48 de luni, din care maxim 12 pentru dezvoltare și 36 de luni pentru update-uri, mentenanță și întreținere.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward