LIFE IS HARD, furnizor în primul proiect de digitalizare a unui județ din România

23 septembrie 2020

LIFE IS HARD | Work Soft (LIH), companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București – piața AeRo – anunță că Asocierea LIFE IS HARD, Cloud Soft, Nordlogic Software și EfectRO, asociere ce include și o echipă de experți pe domeniile cheie ale digitalizării în domeniul administrației publice, a semnat recent cu Consiliul Județean Cluj contractul pentru digitalizarea acestei instituții, în cadrul proiectului european „Smart Territory”.

LIFE IS HARD, furnizor în primul proiect de digitalizare a unui județ din România

Județul Cluj va deveni, astfel, primul județ SMART din România, conform strategiei sale de dezvoltare până în 2025, prin care își propune să devină cea mai avansată instituție publică din țară din pespectiva adoptării tehnologiilor digitale în derularea activităților interne și de furnizare a serviciilor către cetățeni, compatibilă și comparabilă cu instituții similare din țările avansate economic.

Scopul proiectului „Smart Territory” este acela de a crește eficienta și de a permite cetățenilor de a interactiona mai facil si mai repede cu instituția Consiliului Județean Cluj. În cadrul proiectului vor fi realizate trei aplicații informatice intuitive – Atlasul Teritorial, Ghișeul Unic și Digitalizarea Arhivei.

Noile aplicații, care vor avea o serie de funcționalități interconectate și interoperabile, vor ușura efortul celor peste 700.000 de clujeni pentru completarea cererilor, depunerea documentelor necesare si urmărirea parcursului acestora, vor permite plata taxelor și realizarea altor operațiuni în timp rapid, electronic și în siguranță, de oriunde, fără a fi necesară deplasarea la sediul instituției. În plus vor fi create instrumentele necesare pentru maparea resurselor relevante ale județului, în manieră vizuală și interactivă. Dată fiind atribuția de coordonare a consiliului județean, aplicațiile vor permite de asemenea transmiterea de solicitări către oricare administrației publică din județ (municipiu, oraș, comună).

„Cluj – Smart Territory este un proiect care pune bazele debirocratizării în relația cetățean – instituție publică. Este cel mai important proiect de digitalizare la care participăm, după ce în ultimii doi ani echipa LIFE IS HARD a dezvoltat și implementat soluții smart city în mai mult de 30 de localități din România” spune Erik Barna, fondator si CEO al LIFE IS HARD SA.

Contractul include servicii de dezvoltare, implementare și mentenanţă a unui sistem informatic integrat, compus din cele trei aplicații informatice, iar valoarea sa se ridică la 2.897.697 lei fără TVA.

Durata proiectului este de 48 de luni, din care maxim 12 pentru dezvoltare și 36 de luni pentru update-uri, mentenanță și întreținere.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward