La ce sa va asteptati cand implementati un ERP pentru constructii

28 octombrie 2016

Varietatea proiectelor de constructii, dispersia teritoriala, concurenta, termenele stricte impuse de beneficiari sau activitatea ciclica dictata de conditiile meteo sunt provocari majore pentru constructori. Utilizand SocrateCloud ERP, companiile de constructii se pot asigura ca respecta termenele de livrare, calitatea si bugetele prevazute, in v

 La ce sa va asteptati cand implementati un ERP pentru constructii

Varietatea proiectelor de constructii, dispersia teritoriala, concurenta, termenele stricte impuse de beneficiari sau activitatea ciclica dictata de conditiile meteo sunt provocari majore pentru constructori. Utilizand SocrateCloud ERP, companiile de constructii se pot asigura ca respecta termenele de livrare, calitatea si bugetele prevazute, in vederea maximizarii satisfactiei clientilor, dar si a profitabilitatii.

Se pot controla calitatea si nivelul stocurilor si planifica aprovizionarea cu verificarea respectarii conditiilor agreate prin contract, a preturilor, a termenelor de livrare si a conditiilor de plata. SocrateCloud gestioneaza, de asemenea, intreg procesul de vanzare: de la clienti si conditii comerciale, oferte, contracte, comenzi clienti, livrari, facturari si pana la incasari. SocrateCloud vine si in ajutorul departamentelor financiar-contabile, automatizand intreaga activitate de pe toate santierele si din toate centrele de profit, consolidand informatiile la nivel de grup. Astfel se optimizeaza cash flow-ul si se pot obtine mult mai rapid toate rapoartele cerute de legislatie pe divizii, dar si consolidat.

Functionalitati must-have pentru o solutie ERP pentru constructii

Gestiunea lucrarilor de constructii

SocrateCloud gestioneaza derularea eficienta a lucrarilor de constructii, evidentiaza atat cantitativ, cat si valoric toate resursele utilizate, planifica alocarea acestora pe proiecte, faze, subfaze si activitati, urmareste consumurile si costurile si calculeaza profitabilitatea in timp real.

Gestiunea echipamentelor si a utilajelor

Echipamentele si utilajele sunt planificate si urmarite pe lucrari, consumurile fiind inregistrate in fisa de utilaj. SocrateCloud evidentiaza orele lucrate, consumurile de motorina si kilometri parcursi. Toate costurile pot fi inregistrate separat pe timp de deplasare, stationare sau lucrare propriu-zisa. De asemenea, pentru fiecare echipament se pastreaza o evidenta a asigurarilor obligatorii, a ratelor CASCO, a rovignetelor sau a reviziilor periodice cu mecanisme de notificare la apropierea termenului limita sau la expirarea acestora.

Controlul costurilor pe proiect

SocrateCloud permite definirea si urmarirea costurilor planificate, bugetate si angajate, realizand o comparatie in timp real cu costurile efective rezultate in urma executiei lucrarilor, iar aceasta comparatie poate fi realizata la nivel de proiect, faza, subfaza sau activitate.

Gestiunea pontajelor

SocrateCloud gestioneaza atat pontajul lucratorilor de pe santiere, cat si al personalului Tesa. Înregistrarea orelor lucrate se poate face pe proiect, pe faze sau pe subfaze, cu evidentierea activitatilor prestate, dar si a tipului de ore: ore normale, ore de noapte, sarbatori legale, concedii sau delegatii. Înregistrarea pontajelor se poate face fie direct de pe santier, fie prin importul datelor in mod centralizat, la sediu. Pontajele pot fi verificate si aprobate de catre seful de santier si sunt folosite ca baza de calcul salarial.

Analize si raportari specifice industriei de constructii

O solutie ERP dedicata industriei de constructii trebuie sa ofere rapoarte special create pentru nevoile acestei industrii. Cu ajutorul rapoartelor dedicate din SocrateCloud, companiile pot urmari in timp real profitabilitatea, consumul de materiale, manopera sau utilaje planificat versus realizat, costuri pe proiect bugetate versus realizate, flux de numerar, productie in curs, cheltuieli nealocate sau solduri neachitate. 

SocrateCloud furnizeaza o aplicatie integrata firmelor care activeaza in domeniul constructiilor si ajuta la gestiunea eficienta a tuturor proceselor din companie: achizitii, managementul contractelor, costurilor, consumurilor, salariatilor, echipamentelor si utilajelor, maximizand profitul printr-o executie eficienta a fiecarui proiect si prin posibilitatea gestionarii mai multor proiecte cu resurse mai putine, prin integrarea si automatizarea proceselor cheie.

Pentru mai multe detalii despre solutia noastra puteti consulta studiile de caz Rampad si C.C.C Kronstandt sau pagina dedicata - SocrateCloud solutia completa pentru constructii.

Pentru mai multe informatii despre solutiile BITSoftware, va rugam sa ne contactati pe adresa [email protected] sau sa consultati www.bitsoftware.eu si www.socratecloud.ro

Cu peste 26 de ani de activitate, BITSoftware are in portofoliu peste 300 de clienti si implementari de succes in peste 70 de tari. BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii ERP, CRM, WMS si BI care ajuta companiile din diverse industrii, cu precadere din distributie, logistica, productie, agricultura, telecom, servicii profesionale si construc...

Află mai multe
Aplicații software recomandate

SocrateERP este o soluție modernă marca BITSoftware, care include funcționalități complete de gestiune economică și raportare, pentru firme care activează în diferite domenii.

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Salesforce achiziționează Tableau pentru 15.7 miliarde de dolari

Compania Salesforce, cel mai cunoscut dezvoltator și implementator de soluții de tip CRM (Customer Relationship Manager), anunță achiziția Tableau, lider al aplicațiilor dedicate vizualizării datelor. Tranzacția este de 15.7 miliarde de dolari.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP: 3 facilități pe care companiile trebuie să le ofere pentru a lucra cu angajați la distanță

SAP, lider global în transformare digitală, consideră că, în prezent, orice companie, indiferent de dimensiunea ei, poate avea angajați care să lucreze de la distanță, fără să investească într-o infrastructură costisitoare și complexă. Dezvoltarea tehnologiei și răspândirea accesului la internet permit recrutarea de specialiști talentați din orice colț al...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

DefCamp #10: o hackeriță de 12 ani și un specialist cu 36 de ani de experiență în cybersecurity participă la cea mai mare conferință de securitate cibernetică

Pasiunea pentru securitatea cibernetică a determinat-o pe Bianca Lewis, în vârstă de 12 ani, să testeze și să găsească vulnerabilități informatice în sistemul electronic de vot din Statele Unite ale Americii.  Acum, între 7 și 8 noiembrie, susține o prezentare la DefCamp #10 pe acest subiect. Ea va participa la cea mai mare conferință despre securitate cib...

Citește articolul arrow_forward