Infrastructura IT a companiilor evoluează către o platformă bazată pe multiple servicii care rulează în cloud. În condițiile în care datele de business sunt transferate între aplicații locale din centre de date private și aplicații care rulează pe platforme publice de cloud, vizibilitatea end-to-end în această infrastructură devine o provocare. Lipsa de acces granular la traficul din cloud, indiferent de furnizorul de servicii de cloud, conduce la apariția unor zone fără vizibilitate în rețea, care pot compromite performanța și securitatea aplicațiilor, făcând ca utilizatorul să aibă o experiență de utilizare mai proastă și crescând riscurile de securitate ale rețelei.
Ixia CloudLens oferă vizibilitate completă în medii cloud – publice, private sau hibride - și este prima soluție Software-as-a-Service (SaaS). Produsul CloudLens a fost proiectat cu scopul de a păstra beneficiile cloud-ului – scalabilitate, flexibilitate și agilitate - oferind, în același timp, securitate și instrumente de analiză și testare necesare pentru a păstra vizibilitatea în rețea cu care clienții sunt deja obișnuiți într-o infrastructură privată.
„Mediile hibride și multi-cloud creează provocări echipelor de securitate care trebuie să gestioneze mai multe segmente și care nu mai au vizibilitatea pachetelor de date necesară pentru a securiza rețeaua”, a spus Dan Thormodsgaard, CTO și Co-Founder la Fishtech Group. „Ixia CloudLens rezolvă această problemă printr-o platformă ce nu ține seama de tipul de cloud folosit, suportând de la AWS, Azure, IBM și multe altele, până la sisteme de operare Microsoft și Linux. Această flexibilitate îi permite serviciului CloudLens să furnizeze date la nivel de pachet împreună cu o modalitate simplă de a gestiona centralizat aplicațiile de pe orice platformă. Datorită parteneriatului dintre Ixia și Fishtech Group, CloudLens oferă acces granular la traficul din rețeaua clientului, în timp ce parteneri precum ProtectWise și Perch asigură detectarea automată a amenințărilor, permițând organizațiilor să asigure securitatea cloud-ului.”
CloudLens Public le oferă utilizatorilor posibilitatea să:
- Implementeze și să gestioneze cu ușurință propria infrastructură în diferite platforme cloud, indiferent dacă acestea sunt publice, private sau hibride
- Folosească orice sistem de operare, fie că este Windows sau Linux, pe orice platformă
- Asigure performanța instrumentelor și aplicațiilor care rulează pe platforme de cloud publice, menținându-le, în același timp, scalabile
- Optimizeze nivelul de securitate și să ofere informații relevante din aplicații
Arhitectura produsului CloudLens este "serverless", ceea ce îi permite să ruleze pe orice platformă cloud. Această soluție permite clienților flexibilitatea și posibilitatea de a-și administra singuri infrastructura fără a implica furnizorii de servicii cloud. CloudLens rulează independent de topologia rețelelor indiferent de natura lor (fizic sau virtual).
Ixia lucrează cu principalii furnizori de instrumente de securitate, APM și NPM, inclusiv cu furnizori open source, pentru a pre-valida interoperabilitatea. În acest fel, CloudLens garantează clienților o experiență de utilizare cât mai ridicată oferindu-le vizibilitate completă pe platforme cloud. Partenerii tehnologici sunt: AppNeta, The Bro Project, CA Technologies, Dynatrace, Eastwind Networks, FireEye, Jask, LogRhythm, NetFort Technologies, NTOP, ProtectWise, Perch Security, RSA Security, Savvius, Sinefa, Suricata, Wireshark și VolPmonitor.
„Ixia înțelege că cei care iau deciziile în industria IT trebuie să implementeze și să gestioneze platforme hibride viabile și să opereze într-un mediu de business unde performanța aplicațiilor este esențială pentru succesul financiar și pentru păstrarea relației bune cu clienții”, a spus Bethany Mayer, Președinte al Ixia. „De aceea am și dezvoltat CloudLens – o platformă nativă de vizibilitate în cloud, care elimină zonele fără vizibilitate din întregul spectru, de la cloud până la mediile fizice, oferindu-le clienților noștri posibilitatea să îmbunătățească eficiența instrumentelor de monitorizare și asigurându-le accesul la o sumă mai mare de informații pentru a reduce timpul în care aplicațiile importante nu funcționează.”