Investiții de 365.000 de euro în startup-uri din cadrul AdvancingAI

04 decembrie 2020

Investiții în valoare de 365.000 de euro au primit patru din cele opt startup-uri care au participat la AdvancingAI, primul program de accelerare din România dedicat business-urilor de inteligență artificială. Investițiile sunt realizate de fondul GapMinder VC, rețeaua TechAngels, platforma de equity crowdfunding SeedBlink și fondul Cleverage VC.

Investiții de 365.000 de euro în startup-uri din cadrul AdvancingAI

Cele patru startup-uri care au atras investiții sunt:

Meetgeek.ai - 100.000 de euro din partea GapMinder VC. MeetGeek este un asistent virtual pentru întâlniri eficiente, care ia notițe, trimite agenda întâlnirii și se asigură că progresul acțiunilor rezultate în urma acesteia este urmărit într-un mod eficient.

MOCAPP - a încheiat cu succes campania de tip equity crowdfunding în valoare de 165.000 de euro din partea SeedBlink dintr-o rundă totală de 185.000 de euro. Mocapp este o aplicație SaaS folosită de profesioniștii din marcom pentru a automatiza și a optimiza procesele dintr-o campanie cu influenceri. Companiile și agențiile o folosesc pentru a eficientiza campaniile de marketing și a tăia din costuri cu 45% până la 70%.

RepsMate - 50.000 de euro din partea TechAngels. RepsMate folosește tehnologii precum inteligența artificială și analize de date pentru a înțelege comportamentul clienților și transformă reprezentanții companiilor, care interacționează cu clienții, în performeri de top.

MediNav - 50.000 de euro din partea Cleverage VC. MediNav este un asistent digital pentru medici care îi ajută să dedice mai mult timp pacienților lor, reducând munca administrativă. Acesta ascultă recomandările verbale ale medicului, le înțelege, completează automat formularele din dosarul electronic și oferă asistență clinică prin diverse alerte.

Distincția de Best Pitch a fost acordată MetaBeta, o companie dedicată acceleratoarelor și investitorilor pentru a-și gestiona portofoliul de startup-uri.

De asemenea, toate startup-urile din program vor continua să fie susținute de programul de accelerare Techcelerator pentru a atrage runde adiționale de finanțare în următoarele șase-nouă luni.

Investițiile au fost anunțate la evenimentul Demo Day #AdvancingAI, în cadrul căruia startup-uri din domeniul inteligenței artificiale și-au prezentat proiectele unor investitori de calibru internațional specializați în deeptech.

Cele opt companii care și-au prezentat proiectele în fața a peste 50 investitori invitați în juriu și în audiență sunt: Meetgeek.ai, RepsMate, Medinav, MOCAPP, GoTeleport, MetaBeta, Neonic.ai și Siscale. Companiile au urcat pe scena Demo Day după ce au participat timp de două luni la sesiuni de accelerare și de pregătire pentru atragerea de investitori în cadrul AdvancingAI, un program lansat de Techcelerator și Google for Startups pentru susținerea antreprenorilor care dezvoltă produse bazate pe inteligență artificială. Startup-urile selectate în programul Advancing AI folosesc cel puțin una dintre tehnologiile Artificial intelligence, Machine Learning, Deep Learning, Big Data, Advanced Analytics. Programul AdvancingAI plasează România în rândul ecosistemelor pionier la nivel global în acest domeniu.

“În urmă cu două luni am ales opt echipe în programul AdvancingAI, iar faptul că jumătate dintre ele au atras deja investiții, iar restul sunt în discuții avansate pentru finanțare, ne arată că antreprenorii, dar și investitorii mizează pe dezvoltarea aplicațiilor care folosesc inteligența artificială. Acest fapt ne confirmă că alegerea noastră de a lansa un program de accelerare pentru AI a fost una care anticipează tendințele din zona high-tech și răspunde acestora oferind soluții și intrumente pentru dezvoltarea accelerată a acestui ecosistem în România”, a afirmat Cristian Dascălu, cofondator al Techcelerator și partener GapMinder VC.

Cele opt companii participante la Demo Day au primit din partea Google for Startups 800.000 de dolari credite pe platforma Google Cloud. De asemenea, vor primi resurse de la partenerii Techcelerator: credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software Freshworks.

Din juriu au făcut parte: Michał Kramarz - Directorul Google for Startups, Dan Mihaescu - Partener fondator GapMinder VC, Ondrej Bartos - Partener Credo Ventures, Dan Oros - Director de Marketing Google & YouTube România, Flavia Richardson - Vicepreședinte Silicon Valley Bank, Cosmin Ochisor - Partener GapMinder VC, Timothy Krause –DeepTech Investor în cadrul Speedinvest, Mălin Stefanescu - Președinte Techangels Romania, Ionuț Pătrăhău - Co-fondator SeedBlink, Dmitry Galperin - Partener Runa Capital.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward