În ce constă analiza și utilizarea datelor prin intermediul soluțiilor software ERP?

18 iulie 2022

Conform ERP Software Blog, funcțiile de analiză puse la dispoziție de sistemele ERP reprezintă una dintre cele mai importante funcționalități. Peste 90% dintre companiile ce au reușit să utilizeze în mod eficient informațiile generate au înregistrat scăderea procentului de pierderi, fie materiale, de personal sau de timp.

În ce constă analiza și utilizarea datelor prin intermediul soluțiilor software ERP?

Neutilizarea tuturor funcționalităților puse la dispoziție de aplicațiile software implementate, în special de cele de tip ERP, ce conturează procesele principale de management și planificare a resurselor, reprezintă o problemă din ce în ce mai întâlnită în rândul companiilor. Având în vedere tendințele actuale, una dintre cele mai nefolosite funcționalități este analiza bazată pe informațiile generate.

Soluțiile software ERP (Enterprise Resource Planning) sunt instrumente de management care le permit organizațiilor să folosească un sistem de aplicații integrate cu ajutorul cărora se gestionează structuri de afaceri și care automatizează activități de lucru interne (din departamente administrative, tehnologice, ale resurselor umane, marketing, dezvoltare, vânzări sau producție).

Odată cu înțelegerea rolului complet al aplicațiilor de acest tip, remedierea poate fi realizată foarte rapid, fapt ce va conduce la o dezvoltare mult mai rapidă prin automatizarea și fluidizarea proceselor.

Pentru a beneficia la maxim de analize complexe, sistemul software ERP utilizat trebuie configurat astfel încât să conțină și să cunoască toate procesele prin care compania trece. Totodată, o bază de date bine pusă la punct va contribui masiv și va oferi acuratețe și precizie. Acest demers include asigurarea faptului că valoarea unui produs sau a unui serviciu este corectă și că fiecare pas din cadrul companiei este realizat conform planului. De exemplu, într-o organizație din industria producătoare, aplicabilitatea acestei tactici vizează înregistrarea resurselor folosite, timpilor de producție, costul standard pentru fiecare material, etc.

Istoricul și planificările devin inutile dacă nu există un plan de viitor.

În momentul în care comenzile de lucru devin precise, fiecare dintre acestea va contura un cost estimativ. Fiecare resursă va avea o valoare în funcție de costul orar și de materia primă utilizată. Pentru a genera analize și prognoze reale, estimările trebuie să devină din ce în ce mai precise, mai ales să fie actualizate la fiecare pas important.

Cum se folosesc datele generate astfel încât randamentul să fie maxim? Răspunsul este simplu și poate fi conturat de următorii 4 pași:

  • Crearea unui raport ce compară costurile estimate și efective ale fiecărei comenzi realizate și finalizate
  • Calcularea costurilor reale și a celor estimate
  • Sortarea rapoartelor
  • Examinarea rapoartelor

Ca în orice arie, pot apărea neregularități, în acest caz, pot fi identificate informații eronate, iar identificarea rapidă a acestora este imperativă pentru a evita potențialele pierderi. Secolul 21 este secolului vitezei și al informației, iar de aceea, utilizarea conformă a datelor generate creează un avantaj competitiv semnificativ. Toate organizațiile pot dispune de informații, de aceea modul în care acestea sunt gestionate și folosite face diferența.

Citește și – Ce câștigi exact când aduci un ERP în business-ul tău

Așadar, cu cât o companie conștientizează mai rapid impactul adus și funcționalitățile puse la dispoziție de către o soluție software, cu atât gradul de dezvoltare și scalabilitate al companiei va crește mai rapid, iar ROI-ul (rentabilitatea investiției) va fi acoperit.

Alegerea unei soluții software care să acopere toate funcționalitățile, cât și înțelegerea tuturor acestora poate reprezenta un proces complex. Din acest motiv, Softlead contribuie în această direcție și pune la dispoziție o gamă largă de aplicații și le oferă clienților săi detalii cu privire la implementări personalizate și suport pe parcursul alegerii celui mai bun software pliat pe cerințele și nevoile companiei, atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar.

Ai nevoie de o aplicație software ERP potrivită companiei tale? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos.

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește Softlead Digital DNA, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

Odoo este soluția ERP completă, dedicată digitalizării oricărui business.

Descoperă aplicația arrow_forward

SAP S/4HANA reprezintă cel mai complex sistem software de tip enterprise resource planning (ERP) din suita SAP, care integrează în totalitate procesele unei companii.

Descoperă aplicația arrow_forward

Lansata in 2009, WinMENTOR ENTERPRISE este o solutie ERP care combina experienta si usurinta in folosire a WinMENTOR cu cea mai buna tehnologie in materie de baze de date, cea ORACLE.Este un pachet de aplicatii care...

Descoperă aplicația arrow_forward

Prin configuratie ‘Point & Click’, OnBase este platforma care organizeaza, automatizeaza, sau face ce vreti voi cu informatia din organizatie (documente, date, task-uri, relatii, proceduri) lucrand impreuna cu sistemele voastre...

Descoperă aplicația arrow_forward

Merlin ERP este o solutie software de gestiune a datelor dezvoltata de Prodigy Software. Aplicatia este administrata centralizat si se adreseaza în special companiilor din productie, distributie si servicii, cu mai multe puncte de lucru.

Descoperă aplicația arrow_forward

Charisma este o soluție software integrată, cu componente ERP, CRM și business intelligence dedicată administrării operaționale a unei corporații sau a unui IMM, gestionării relației acestora cu angajații, clienții sau partenerii și care...

Descoperă aplicația arrow_forward

Articole IT&C similare
Softlead

Circa 53% dintre retailerii mici din România intenţionează să îşi vândă produsele exclusiv online

Peste 50% dintre retailerii mici din România (53%) tind să îşi vândă produsele exclusiv online, preponderent în propriile eshop-uri, iar peste 40% vând în acelaşi timp online şi offline şi doar 6% şi în marketplace-uri online, arată datele unui studiu publicat marţi.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

După 2 ani de pandemie, GoTech World revine în format fizic pe 3-4 noiembrie 2022

GoTech World, cel mai mare eveniment de IT & Digital din Europa Centrală și de Est, revine anul acesta în format fizic cu cea de-a XI-a ediție, după doi ani de pandemie și două ediții online foarte reușite unde au participat peste 30.000 de profesioniști din diverse domenii de business, la Romexpo, Pavilionul B1, pe 3 și 4 noiembrie.  

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum să îmbunătățești calitatea și siguranța în manufactură/producție folosind Computer Vision?

Soluția  Knosis Hub AI permite antrenarea de ansamble de inteligență artificială și computer vision în scopul identificării, clasificării, descrierii sau căutării produselor și obiectelor vizibile în imagini și fluxuri video. Recunoașterea produselor se realizează concomitent după criterii vizuale (formă, culoare), lexicografice (text lizibil) și barcode/QR....

Citește articolul arrow_forward