Humans, un start-up românesc de deep-tech, a atras 330.000 EUR. Early Game Ventures şi Roca X, principalii investitori

04 mai 2020

Humans, un start-up românesc de deep tech, a atras, în plină pandemie, 330.000 de euro pentru dezvoltarea unei tehnologii inovatoare capabile să genereze synthetic (AI-created) media. Cei mai mari investitori în companie sunt Early Game Ventures, fond de venture capital care investeşte în start-up-uri din Romania din industrii emergente, şi ROCA X, parte a Impetum Group, un proiect destinat afacerilor disruptive, precum şi un investitor privat.

Humans, un start-up românesc de deep-tech, a atras 330.000 EUR. Early Game Ventures şi Roca X, principalii investitori

Tehnologia dezvoltată de Humans se bazează pe cele mai noi progrese din zona de inteligenţă artificială (AI) și constă în manipularea vocii, imaginii şi gesturilor unei persoane, în scopul generării unor reprezentări sintetice ale identităţii sale, cunoscute şi sub denumirea de ADN digital, synthetic sau algorithmically generated media. Tehnologia va permite, spre exemplu, nararea cărților (audio-books) de către actorul preferat, susținea unor cursuri online (de fizica cuantică, de ex.) de către vedeta preferată, montarea unor reclame fără a fi necesară prezența fizică a vedetelor sau personalizarea producțiilor audio-video în orice limbă.

Platforma dezvoltată de Humans va genera prin tehnologia proprie reprezentări sintetice pe baza consimțământului titularilor acestor date, pe care le va distribui printr-un model B2B către industrii diverse – de la producţie şi generare media, advertising şi securitate, la cursuri şi live video conferencing.

„Faptul că am reuşit să atragem investitori recunoscuţi într-o perioadă în care aceştia analizează mult mai atent business-urile pe care să le susţină, este, pentru noi, o validare a potenţialului imens al tehnologiei pe care o dezvoltăm. Avem o viziune ambiţioasă – ca, prin platforma noastră, oamenii să poată crea tot ce îşi pot imagina. Astfel, prin generarea de către algoritmi a conţinutului, vom putea să realizam ideile pe care le avem, fără să mai fim constranşi de buget, timp, spaţiu sau abilităţi. Chiar şi în contextul actual al distanţării sociale, tehnologia îşi poate demonstra utilitatea practică, întrucât permite generarea de conţinut audio-video artificial, fără prezenţă fizică”, a declarat Sabin Dima, CEO Humans.
„Investim în companii care au potenţialul de a schimba status quo-ul, iar Humans dezvoltă tocmai o astfel de tehnologie disruptivă, care va redefini industrii, creând salturi fără precedent şi generând capabilităţi nemaîntâlnite. Începe o eră nouă, care împinge limitele pentru ce pot face oamenii în mediu digital, şi ne bucurăm să fim printre primii care susţin această inovaţie.”, a declarat Dan Calugareanu, partener Early Game Ventures.

Humans are o echipă ultra-specializată, formată din programatori doctoranzi în computer vision, olimpici internaţionali şi veterani software. Infuzia de capital susţine accelerarea dezvoltării tehnologiei prin atragerea de talente care vor să contribuie la viziunea companiei de a scala potențialul uman cu ajutorul inteligenței artificiale. Humans îşi propune să lanseze platforma de generare şi manipulare a ADN-ului digital la sfârşitul anului 2020.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Gartner: 50% dintre clinici și spitale vor investi în RPA în următorii 3 ani

La nivel global, obiectivele de optimizare a costurilor și a resurselor post pandemia cu COVID-19 vor grăbi adopția tehnologiilor de automatizare robotizată a proceselor (RPA).

Citește articolul arrow_forward
Softlead

6 aplicații software recomandate companiilor ce au între 50-100 de angajați

Specialiștii recomandă ca în perioadele dificile, cum ar fi cele de recesiune sau de pandemie, obiectivele organizaționale să se concentreze în special asupra eficientizării resurselor interne și creșterii productivității.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Numărul utilizatorilor afectați de malware financiar a crescut cu 7% în H1 2019, ajungând la 430.000

Cercetătorii Kaspersky au descoperit că 430.000 de utilizatori s-au confruntat cu programe malware create pentru a fura bani și criptomonede, în prima jumătate a anului 2019 - cu șapte procente mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Peste o treime (30,9%) dintre cei afectați sunt companii - dublul cifrei din prima jumătate a anului 2018 (15,3%)....

Citește articolul arrow_forward