Gemini Foundry sau despre incubatoare, tehnologie și inovație

03 martie 2014

Ce-a de-a doua ediție a conferințelor Foundry, organizată săptămâna trecută de grupul de firme Gemini Solutions, în data de 27 februarie 2014, la Hotel Marshal Garden, București, le-a dăruit cel mai interesant mărțișor tuturor celor care sunt pasionați de tehnologie și de industria IT, de antreprenori și viitori oameni de afaceri.

Ce-a de-a doua ediție a conferințelor Foundry, organizată săptămâna trecută de grupul de firme Gemini Solutions, în data de 27 februarie 2014, la Hotel Marshal Garden, București, le-a dăruit cel mai interesant mărțișor tuturor celor care sunt pasionați de tehnologie și de industria IT, de antreprenori și viitori oameni de afaceri. A fost un eveniment care a reușit, pentru a doua oară, să transforme idei în realitate, într-un spațiu dedicat inovației și atent monitorizat și susținut de reprezentanți media.

Și cum o seară inspirațională presupune prezența unor oameni pe măsură, alături de membrii board-ului Gemini Solutions (Theo Nissim, CEO Gemini Solutions, Florin Pârlea, Managing Director, Șerban Țîr, CTO Gemini Solutions) a fost prezent și Romain Niccoli, Chief Technical Officer și co-fondator al Criteo, unul dintre cele mai de succes start-up-uri europene din ultima decadă. Cu un background solid în software development și team management, acesta a avut o influență decisivă în evoluția Criteo. Romain a câștigat o vastă experiență tehnică, deținând de-a lungul timpului poziții de coordonare în companii de calibrul Microsoft.

Seara dedicată ideilor care generează venituri în industria IT a fost deschisă de Șerban Țîr, cel care a și punctat evoluția incubatorului Gemini Foundry, al clienților pe care acesta îi deține, a avantajelor pe care le oferă. Astfel, cu o experiență semnificativă în SUA, Europa de Vest sau în Israel, Gemini Foundry a reușit, din momentul lansării (2005), să contureze o relație profundă cu start-up-uri pe care le-a mentorat și cărora le-a oferit consultanță, personalizând fiecare program de incubare pe specificul business-ului coordonat.

Pattern-ul trebuie modelat, pe el se construiește. Theo Nissim

Programul de selecție a start-up-urilor înscrise include un interviu două etape, bazat pe discutarea aspectelor generale și customizate pe idee și pe tehnologia abordată. De asemenea, este extrem de importantă echipa și membrii acesteia, precum și aptitudinile de comunicare și chimia instalată între aceștia.

În acest sens, companiile intră în acest program complet de mentorat și consultanță ca o echipă funcțională, dar care nu deține toate resursele pentru a se susține singură, așa cum a descris Theo Nissim. Din punctul de vedere al viziunii, antreprenoriatul se regăsește în ADN și este o parte din tot ceea ce înseamnă focusarea spre succes. Diferența dintre Gemini Foundry și alte incubatoare este aceea că Gemini crede în “personalitatea” și caracteristicile fiecărui start-up și construiește succesul pornind de la aceste atu-uri care fac diferența.

La fel de importante sunt împărtășirea viziunii și a obiectivelor Gemini cu fiecare echipă selectată; chimia  este un factor esențial. “Ne dorim să poziționăm România în portofoliul de start-up-uri din Silicon Valley și să conectăm antreprenorii locali cu oamenii din sistem”, Theo Nissim.

Cum se transpun, însă, în realitate, toate aceste obiective?

Răspunsul a fost oferit chiar de Romain Niccoli, Chief Technical Officer și co-fondator al Criteo, cel care a punctat patru dintre cele mai importante concluzii pe care le-a desprins în timp, din lumea antreprenoriatului. Astfel, adaptarea produselor pieței de consum și a modelului de business este un proces ciclic, reimplementat ori de câte ori este nevoie în ciclul de viață al unui start-up. De asemenea, sunt extrem de semnificative viziunea și obiectivele unui produs, ce se dovedesc a fi factorii scalabilității în raport cu vânzarea tehnologiei. Cel de-al treilea aspect este demonstrarea modelului local și apoi extinderea pe piețe internaționale, ultima concluzie fiind dedicată resurselor umane: angajarea talentelor este cheia.

“Cu siguranță, fiecare ediție a incubatorului Gemini Foundry presupune parcurgerea unui set complet de etape în apropierea tot mai firească de tehnologie, dar și de lumea antreprenoriatului. Toate acestea, prin puterea motivației, a curajului de a forma o echipă și de a consolida conexiuni, de a testa oameni, nevoi și probleme și de a selecta soluția potrivită. Cu siguranță, în business experiența generează succes”, Alexandra Roată, Softlead.

Gemini Foundry Inc, incubator destinat startup-urilor din Romania

Pentru a veni în sprijinul antreprenorilor din mediul IT din România, Gemini Foundry Inc, un incubator destinat exclusiv startup-urilor din România, organizează o serie de conferințe ai căror invitați speciali sunt antreprenori și investitori străini, ce activează în companii puternice și competitive la nivel internațional.

Mai mult, Gemini Foundry oferă gratuit echipelor acceptate în programul de incubare spațiu de birouri la cheie, ajutor în managementul afacerii, mentorship tehnic, consultanță financiară și legală, dar și conexiuni cu fonduri de investiții din Silicon Valley. Aceste conexiuni se fac în mod personalizat pentru echipele ce vor prezenta atât ideea lor, cât și progresul efectuat în cadrul programului de incubare.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward