Piața aplicațiilor ce aparțin segmentului Internet of Things (IoT) este în continuă creștere, iar trendul este dictat de apetitul tot mai mare pentru sistemele interesante care îți spun cum să gătești un prânz pornind de la o rețetă dată, cum să determini timpul optim pentru a spăla corect un anumit tip de țesătură, cum să ajustezi luminozitatea în camere de la distanță sau de pe device-uri mobile sau cum să presetezi temperatura optimă cu ajutorul termostatelor, precum și multe altele dedicate acestei nișe.
Creatorii acestor sisteme inteligente își bazează strategiile de poziționare la nivelul pieței luând în considerare mai multe aspecte: dezvoltarea continuă a tehnologiilor, infrastructura prin conexiuni avansate, prețurile accesibile ale senzorilor și device-urilor necesare implementării. Conform unui studiu publicat în această lună de Gartner, numărul caselor controlate și monitorizate automat prin aplicații software și hardwre va crește de la 100-200 de milioane de case estimate în prezent până la 500-700 de milioane, cât se așteaptă până în anul 2020.
În cadrul unor previziuni făcute publice de Kaspersky, tendințele erau confirmate. Oamenii vor locui în case inteligente în care toate necesitățile lor de confort vor fi automatizate. Software-ul care va administra întreaga casă se va ocupa de menținerea consumului optim de energie, apă, mâncare, de consumul de provizii și de reaprovizionare. Singura grijă a rezidenților va fi să se asigure că există suficienți bani în conturile bancare pentru a plăti facturile. Mai multe detalii, aici.
Nișa smartphone-urilor are un segment dedicat din această piață.