Google anunță cea mai importantă mutare: reorganizarea și integrarea în noua companie numită Alphabet

11 august 2015

Larry Page, CEO Alphabet, a anunțat într-o postare pe blogul său personal, sub un titlul extrem de interesant (G is for Google), faptul că Google intră în componența colecției de companii Alphabet, păstrându-și poziția de cea mai importantă direcție și resursă dintre toate celelalte segmente de business, cum ar fi Calico și Life Sciences. 

Google anunță cea mai importantă mutare: reorganizarea și integrarea în noua companie numită Alphabet

Larry Page, CEO Alphabet, a anunțat într-o postare pe blogul său personal, sub un titlul extrem de interesant (G is for Google), faptul că Google intră în componența colecției de companii Alphabet, păstrându-și poziția de cea mai importantă direcție și resursă dintre toate celelalte segmente de business, cum ar fi Calico și Life Sciences

Așa cum confirmă și Larry Page, intenția managementului este aceea de a păstra poziționarea Google ca o companie neconvențională, ce se detașează prin inovație, dinamică, structură de brand și organizațională de celelalte. Deși creșterea pe aceeași nișă poate fi considerată de mulți o reală rețetă a succesului, Google a ieșit din tipare abordând tehnologii și industrii complementare prin dezvoltarea: Google Maps, YouTube, Chrome sau Android. Și nu s-au oprit aici, așa cum declară Larry Page în postarea sa oficială. Strategia de nu depăși tiparele și de a nu fi inovator, rămânând în zona de confort nu sunt relevante pentru o companie care dorește creșterea continuă.

Noua structură organizațională va permite focusarea asupra oportunităților ce vin din interiorul a tot ceea ce înseamnă Google. Într-un interviu acordat în 2013 publicației Time, Larry Page a declarat faptul că a petrecut mult timp dezvoltând produse și servicii aflate sub umbrela Google pentru a forma un brand integrat. Cu siguranță, la toate acestea se adaugă scalabilitatea și inovația fiecăruia dintre direcțiile lansate. Google va rămâne un sistem complet dedicat vânzării de publicitate.

Google Inc va fi înlocuită de către Alphabet Inc ca societate cotată la bursă. Toate acţiunile vor fi convertite în mod automat la paritatea de unu la unu în acţiuni Alphabet, iar Google va deveni o filială deţinută integral.

Alphabet nu este concepută ca marcă de consum, iar fiecare filială va avea propriul director executiv.

Între actualele filiale ale Google se află Google Maps, YouTube, browserul şi sistemul de operare Chrome şi Android.
Din Alphabet vor face parte, în mod separat, filialele axate asupra sănătăţii Calico şi Life Sciences, alături de Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now şi altele.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward