Gartner estimează o creștere de 9% a cheltuielilor din domeniul IT în 2021

19 Jul 2021

Conform unui studiu publicat de Gartner, se estimează că bugetele IT la nivel mondial vor însuma 4,2 trilioane de dolari în 2021, ceea ce înseamnă o creștere de 8,6% față de 2020.

Gartner estimează o creștere de 9% a cheltuielilor din domeniul IT în 2021
“Cheltuielile alocate tehnologiei intră într-o nouă fază bugetară de construcție. Cei ce ocupă poziții de CIO caută parteneri care să poată vedea dincolo de sprinturile digitale din 2020 și să se concentreze mai mult către procesele de transformare digitală din 2021. Acest lucru înseamnă dezvoltarea tehnologiilor și implementarea serviciilor care nu există încă și diferențierea organizației lor pe o piață deja aglomerată .” a spus John-David Lovelock, vicepreședinte Gartner.

Deoarece multe companii încă resimt efectele scăderii veniturilor, bugetele IT sunt puse înaintea definitivării cifrelor de afaceri din anul curent. Companiile, prin reprezentanții lor ce fac parte din consilii de administrație și directorii executivi, sunt mult mai dispuse să investească în tehnologii care au o legătură clară cu rezultatele afacerii și mai puțin pentru orice altceva. De exemplu, segmentul serviciilor IT se numără printre primele trei zone cu cea mai mare creștere pentru 2021, în principal datorită creșterii cheltuielilor de infrastructură oferită ca serviciu (IaaS), care susține sarcinile de muncă esențiale și evită costurile ridicate la fața locului. 

Bazat pe același studiu, se estimează că segmentul serviciilor IT va totaliza 1,2 trilioane de dolari în 2021, o creștere de 9,8% față de anul precedent, pe când celelalte arii ale domeniului IT prezintă următoarele statistici raportate la anul 2020:

„Transformarea digitală nu mai poate fi achiziționată peste noapte, iar proiecțiile globale ale cheltuielilor IT reflectă acest lucru. […] întreprinderile vor investi în instrumente care susțin inovația, operațiunile, productivitatea și încrederea angajaților.” a spus Lovelock

Pentru anul 2022, Gartner preconizează o majorare generală de încă 5,3% la nivel de industrie, cheltuielile urmând să atingă pragul de 4,4 trilioane de dolari, pe când fiecare arie în parte va prezenta următoarea creștere:

Prognoza trimestrială de cheltuieli IT Gartner oferă o perspectivă unică asupra cheltuielilor IT pe segmentele hardware, software, servicii IT și telecomunicații. Aceste rapoarte îi ajută pe clienții Gartner să înțeleagă oportunitățile și provocările pieței. 

69% dintre manageri au accelerat deciziile de digitalizare, ca urmare a efectelor pandemiei

Gartner este una dintre cele mai importante companii de cercetare și consultanță din lume. Are drept țel echiparea liderilor de afaceri cu informații indispensabile, sfaturi și instrumente pentru a-și atinge prioritățile și pentru a construi organizații de succes de viitor. Aceștia oferă consultanță și resurse pentru peste 14.000 de întreprinderi din peste 100 de țări, în toate funcțiile majore și în fiecare industrie, indiferent de dimensiunea companiei.

Cum a schimbat pandemia deciziile de digitalizare? 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul
Softlead

Aplicația software Vaunt introduce modulul de evaluare gratuită a prețului apartamentelor

VAUNT, platforma de management al vânzărilor dedicată sectorului rezidențial, introduce un nou modul, Client Portal. Prin intermediul acestuia, clienții cumpărători au acces la date în timp real despre valoarea în piață a...

Citește articolul